od N.Marko 17. 12. 2021 01:02
Tohle se tu řešilo cca rok nazpátek - aby se ti PC přihlásilo automaticky a nemusel jsi psát heslo, musíš se hrabat v systému (docela hluboko. Sám jsem nevěděl jak to udělat a bylo mi to tu poraděno, což znamená, že dneska už zase nevím co a jak s tím udělat, protože nejsem nějaký IT borec, ale normální uživatelský noob) a měnit nějaké parametry - netřeba se rozepisovat o faktu, že to není moc uživatelsky přístupné a ani známé. Každopádně co se vlastně děje je, že to funguje jako jakési "makro" při startu widlí, kdy systém automaticky vypíše heslo a jedeš bez toho aby jsi ho musel datlovat pokaždé když zapneš PC. Samozřejmě ale pokud ti update pokurví nastavení a při každém vypnutí skočí do defaultní polohy kdy numlock je vypnutý, tak jakmile naběhne "makro", místo čísel se registruje cokoliv co je místo čísel, když numlock je vypnutý - a to není heslo. Takže ti pak naskočí standardní přihlašovací obrazovka.
Jako takhle, XPéčka a sedmičky jsem měl kradené a nikdy žádný problém. Desítky jsem měl defaultně v novém počítači a s železnou pravidelností mě serou každé tři měsíce, nebo s každým updatem (který mám jen tak mimochodem vypnutý, ale stejně si to update najde a nutí mě ho provést - WTF!). Prostě oprcajtung největší tohleto.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short