13.2.2008-Založení konsorcia

Moderovaná diskuse o novinkách ze světa her a jejich vývoje

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod jezek 13. 2. 2008 13:29

Bylo založeno konsorcium PC Gaming Aliance pro podporu hraní na PC.Zakládají členové jsou splečnosti jako Intel, Nvidia, Microsoft, Advanced Micro Devices (AMD) a další počítačové firmy.
Víze zde: http://www.mercurynews.com/columns/ci_8238036

Jaký je Váš názor na nutnost založení takové organizace?
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 13. 2. 2008 13:41

Skoro to vypadá, že konzole ohrožují PC herní trh mnohem víc, než bych si myslel, když už se kvůli tomu zakládaj takovýhle organizace...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 13. 2. 2008 14:08

Vsak at ohrozuji, pokud budou na PC vychazet puvodne konzolove hry jako je Mass Efect nebo GoW ( v cenach odpovidajici cene PC her samo), plus nejake, rekneme i budgetove hry s nizkymi nakladady na vyrobu (Fall nebo Flatout), budu spokojeny.
Samozdrejme co se ani v nejhorsich scenarich nejak nezmeni, je on-line komunita.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Dark_one 13. 2. 2008 14:10

jezek píše:[i]Jaký je Váš názor na nutnost založení takové organizace?n/i]

Muj nazor? ROFL :D
Zachraň trávu, sežer krávu!

*****ám moderátory do ucha
(Alcilův podpis [online]. [2007] [cit. 2008-02-07]. Dostupný z WWW: <http://forum.doupe.cz/>.)
Dark_one
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Thowt1 13. 2. 2008 16:29

je mi to jedno. nvidia prakticky zije z PC hrania, Microsoft, Intel, AMD atd, ani tak moc nie, ale dost ano na to, aby sa o upadok PC hrania bali, zatial co jedno PC vydrzi v kancli nefim jak dlho, PC hrac za tu dobu meni zoatavu aj 3x. Ako si chcu nejake organizacie/firmy zabezpecit prijmy/zisky - je mi to jedno - dokial ma nejaka z tcyh firiem nezmestanva, hmmm robit takeho pravnika u Microsoftu by nemuselo byt zle, ten sa sudi stale a pre vsetko :lol:
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod jezek 14. 2. 2008 06:58

Já z toho mám spíše pocit,že budou podporovat nějaké herní vývojáře.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod AlienX 14. 2. 2008 09:33

asi prilis dlho travili cas pri world of warcraft, tak teraz zakladaju aliancie ;)
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod jezek 14. 2. 2008 09:58

Tak další info od kolegy: Mělo by jít o nějaký rating hardwaru.Jde o to,že 3d karta s 256 ram nikomu dneska nic neřekne a může to být lowend i highend.Takhle by měl mít každý kus hardwaru svoje číslo ratingu a visty si pak samy zjistí celkový rating kompu,který bude v profilu kompu.U her pak nebudou minimální požadavky typu procesor,grafiky,paměť,ale prostě číslo od do.
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Thowt1 14. 2. 2008 10:05

takze jednoducho povedane - dalsia zbytocna vec 8)
ja si myslim, ze uz dlho funguje dost dobry rating hardwaru - cim drahsi, tym lepsi! 8)
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod 3D_Crab 14. 2. 2008 10:11

Já naopak ratingy vítám - třeba celkem nedávno se měl táta ptal, podle čeho pozná výkonej HW a jediný, co mě napadlo mu říct bylo:"Cena". Jenomže leckterej novej HW je za stejnou cenu nebo i levnější jak starý typy a přitom mnohonásobně výkonější. Takže ratingy určitě vítám, teď je jen otázka, jaký budou kritéria. Bude mít HD3850 s 1 GB RAM vyšší rating než normální HD3870 s 512 MB RAM ?
Uhni krávo, nesu sklo.
3D_Crab
Dominating

Odeslat příspěvekod AlienX 14. 2. 2008 10:12

jezek píše:Tak další info od kolegy: Mělo by jít o nějaký rating hardwaru.Jde o to,že 3d karta s 256 ram nikomu dneska nic neřekne a může to být lowend i highend.Takhle by měl mít každý kus hardwaru svoje číslo ratingu a visty si pak samy zjistí celkový rating kompu,který bude v profilu kompu.U her pak nebudou minimální požadavky typu procesor,grafiky,paměť,ale prostě číslo od do.
nobody steals our chicks and lives
AlienX
Godlike

Odeslat příspěvekod jezek 14. 2. 2008 12:43

No jednoduché to nebude,ale od toho jsou tam lidi,kteří to za nás vyřeší.Osobně se mi ta myšlenka dost zamlouvá a narážím na to,co píše Crab.Kamarád si nechal postavit kompa a hned po mně chtěl půjčit nějaké hry,že to nebude kupovat a já mu nebyl schopný vysvětlit,že mu to prostě nepojede.On tam má letošní typ karty a prostě má to nejlepší...

Ale jinak,ten rating je nepotvrzený,tak to neberte jako jasnou věc.Může to být o něčem úplně jiném.
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod jezek 20. 2. 2008 12:20

jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 20. 2. 2008 14:31

Muj nazor by asi patril spis do sekce PC vs. konzole :)
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 20. 2. 2008 15:19

Zrovna dneska jsem si cetl nejaky "clanek" na Hulanove webu, nejak se tam zamyslel nad tim ktera konzole je lepsi ci co. A konec byl ve stylu, ze on by si nevybral nic, protoze ma PC jak krava, a PC bude cituji "vzdycky vyssi rasa".
Tak jsem si rikal, to by bylo neco pro kluky. :)

Jinak ty ratingy mi prijdou dost divne, tech parametru co je treba "ohlidat" je docela dost. Myslim ze by to nebylo moc prehledne. Pokud je fakt nekdo uplne nemehlo, a nevi co ma v PC. Nebo si ani nechce nechat poradit od prodavace, tak hybaj pro konzoli. Tam je ten stredni proud evidentni.

To jejich konzorcium je jen na to, aby nejak motivovali ackove vyvojare aby vyrabeli hry i pro pocitace - treba i financne.
Duvod je jednoduchy, miliardy z prodanych VGA, CPU a celkove komponent ktere tlaci dal jen hry.
Do budoucna bych nedivil, kdyby nVidia koupila nejake studio aby delalo kvalitni hry pro PC platformu, a navic patricne optimalizovane pro GF.
M$ uz to tak dela ( tem jde zas o dalsi dojnou kravu - Winy) a nVidia k tomu nema daleko, zatim se to resi uzkou spolupraci, viz evidentni optimalizace v LP a Crysis.
_DAVE_
Rampage

Další stránka