Zrovna dneska jsem si cetl nejaky "clanek" na Hulanove webu, nejak se tam zamyslel nad tim ktera konzole je lepsi ci co. A konec byl ve stylu, ze on by si nevybral nic, protoze ma PC jak krava, a PC bude cituji "vzdycky vyssi rasa".
Tak jsem si rikal, to by bylo neco pro kluky.
Jinak ty ratingy mi prijdou dost divne, tech parametru co je treba "ohlidat" je docela dost. Myslim ze by to nebylo moc prehledne. Pokud je fakt nekdo uplne nemehlo, a nevi co ma v PC. Nebo si ani nechce nechat poradit od prodavace, tak hybaj pro konzoli. Tam je ten stredni proud evidentni.
To jejich konzorcium je jen na to, aby nejak motivovali ackove vyvojare aby vyrabeli hry i pro pocitace - treba i financne.
Duvod je jednoduchy, miliardy z prodanych VGA, CPU a celkove komponent ktere tlaci dal jen hry.
Do budoucna bych nedivil, kdyby nVidia koupila nejake studio aby delalo kvalitni hry pro PC platformu, a navic patricne optimalizovane pro GF.
M$ uz to tak dela ( tem jde zas o dalsi dojnou kravu - Winy) a nVidia k tomu nema daleko, zatim se to resi uzkou spolupraci, viz evidentni optimalizace v LP a Crysis.