Aky abandonware si este aj dnes zahrate ??

Vše o hrách zdarma. Tvorba, propagace, stahování, otázky...

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 28. 9. 2005 16:18

RE: SCobra - Ujistuji te ze v prvni polovine devadesatych let se hry delaly uz hlavne pro penize. Treba vyvoj takoveho C&C stal kolem 7mil. dolaru.

Navic se roztrhl pytel s takovymi hruzami jako je Iron Helix, Microcosm, Rebel Assault atd.. Zkratka trapne radoby interaktivni filmy..
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod decried 3. 11. 2005 18:06

Je warcraft 1 abandonware ?
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
decried
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 3. 11. 2005 18:19

to DAVE: Asi sem to trochu blbě napsal. Kdy se taky co nedělalo pro peníze :) .
No, on pojem abandonware v zákoně neexistuje, proto se nedá určitě definovat - teoreticky je abandonware software starý 50 let - takže tak nějaký program na Eniac :mrgreen: Abandonware je v tom případě warez, ale protože už se o něj nikdo nestará, tak si hráči vymysleli pojem abandonware. Je to na každé firmě, aby si hlídala, co se volně šíří po netu. Podle mě se Warcraft 1 může považovat za abandoware, ale nevím, jaký názor na to má Blizzard. :) Stahování a používání abandonwaru je jen na vlastní nebezpečí.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod srato 3. 8. 2006 13:13

zrovna jsem opet rozehral hru Outlaws (ktera u mne potvrzuje ze grafika neni vse, protoze uz v roce 1997 byla kritizovana za osklive graficke zpracovani :)) a nejak jsem se seknul ve ctvrte misi u "vetrneho tunelu" (takova propast ze ktere tolik fouka, ze se tam neda protlacit) A uz si opravdu po tech letech nepamatuju jak jsem to kdysi vyresil. Je to sice male sance, ale nepamatujete si to nekdo :)?
srato
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Fuck8r 3. 8. 2006 13:19

wacky wheels = lepší než NfS MW 8)
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Rampage

Odeslat příspěvekod Arašíd 3. 8. 2006 14:11

Doom (I., II.), Duke Nukem 3D, Transport Tycoon deluxe. Nic víc, nic míň.
love music
hate fascism
Arašíd
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 3. 8. 2006 14:19

Ja ted hraju Lands of lore - poprve. :)

Obrázek

Jeste chci nekdy zaparit Dungeon Master2..
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 3. 8. 2006 19:25

Doom1 a 2 není abadonware,ne?
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 3. 8. 2006 19:27

No myslim ze vek na to ma :) Ale na strankach najdes jen vetsinou shareware verzi.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 3. 8. 2006 19:29

Právě že na of. stránkách je pořád jen shareware a stáhnout jdou jen modifikace.Doporučuju českou verzi...tuším,že se jmenovala MorDoom.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Fuck8r 3. 8. 2006 19:48

Quarantine 8)
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 3. 8. 2006 19:59

jezek píše:Právě že na of. stránkách je pořád jen shareware a stáhnout jdou jen modifikace.Doporučuju českou verzi...tuším,že se jmenovala MorDoom.v/quote]

No ono je to trochu jinak, nerekl bych ze abandoware jsou hry ktere dana firma uvolni ke stazeni. Ale hry ktere jsou proste jen stare.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod negr 3. 8. 2006 20:57

Ze starých her je ještě super Ironman - parádní offroad závody v roztomilé grafice:
Obrázek

A nebo Jagged Alliance - tahovka s prvky RPG, každá postavička má svoji osobnost - prostě srdeční zaležitost :wink: tuhle hru sem projel mockrát ...
Obrázek
-We gotta get out of here dude!
-Why?!
-C4 yourself!
negr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 3. 8. 2006 22:48

Magic :) Perfektní hra a Quarantine taky :)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod jezek 4. 8. 2006 06:32

_DAVE_ píše:
jezek píše:Právě že na of. stránkách je pořád jen shareware a stáhnout jdou jen modifikace.Doporučuju českou verzi...tuším,že se jmenovala MorDoom.v/quote]
No ono je to trochu jinak, nerekl bych ze abandoware jsou hry ktere dana firma uvolni ke stazeni. Ale hry ktere jsou proste jen stare.

jasně,co je abadonware už vím,jsem velký kluk :wink: ,jen když vyšel D3,tak se id zase zpět hlásilo k D1 a D2.Tak je sice beru jako staré,ale firma s nima pořád počítá.
jezek
Taťka moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka