Znackova sestava s AMD nebo homemade C2D?

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Pro ktery pocitac byste se rozhodli?
HP Compaq dc5750 Microtower Home Edition 3 %  18%  [ 3 ]
Homemade C2D 13 %  81%  [ 13 ]
Celkem hlasů : 16

Odeslat příspěvekod p0etrik 3. 2. 2007 10:57

HP Compaq dc5750:
Originální Windows® XP Home, AMD Athlon X2 4600+, chipset AMD/ATI Xpress 1150, VGA ATI X1600 XT 256MB DH, 1GB DDR2-667MHz (4 sloty,max. 4GB), 250GB 7.2K HDD SATA 3.0, DVD+/-RW SATA Lightscribe, HP media card reader 16in1, LAN Broadcom Gigabit + TPM čip 1.2, MS Works 8.5, Norton Antivirus 60D, WinDVD, klávesnice, optická myš, 3 roky záruka v servise (3-3-0), MS Vista capable

Cena 19 151 Kč s DPH.

Proti tomu muzu postavit tak tohle:
Intel Core 2 Duo E6300 - 5020 Kc
Gigabyte 965P-S3 - 3010 Kc
DDR2 Samsung 1024MB PC800 - 2540 Kc
Sapphire ATI Radeon X1650XT, 256MB DDR3 - 3910 Kc
WD Caviar 3.5" SATAII/300 250GB, 2500YS - 2 320 Kc
Fortron FSP400-60GLN 400W - 1470 Kc
Microsoft Windows XP Media Center - 3030 Kc + upgrade na Vista
Vypalovacka i skrin se mne vali doma.
Celkova cena 20 874,- Kc s DPH

Pro HP mluvi podle mne jednoznacne zaruka 3 roky a to, ze za ty penize nejde tahle sestava snad ani poskladat, na druhou stranu C2D je C2D, zeano. Jeste mne u toho HP odrazujou ty XP Home, teda primo ty mne az tak nevadi, ale v tomto pripade nepujde v ramci technologicke zaruky prejit na Vista, HP to podporuje jenom pro XP Pro. Jeste mne napada ze by to tak nemuselo vadit, kdybych si dal tu praci a pouzival Windows na hry a na praci treba Kubuntu, ale uz se vidim jak mam cas hrabat se v Linuxu... :-/

Pro kterou z moznosti byste se rozhodli vy, popripade jak byste zmenili skladanou sestavu?
p0etrik
First Blood

Odeslat příspěvekod Uživatel 3. 2. 2007 12:02

Pokud to bude skladat nekdo, kdo se skutecne vyzna, tak asi ta druha moznost se mi osobne jevi zajimaveji... jiste zaruka je delsi, ale je otazka, jestli to v tomhle pripade hraje takovou roli... jinak treba Works se unesou, ale nekdo stejne preferuje jine baliky, takze ani to by nemusel byt problem...
jen muj nazor...
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod p0etrik 3. 2. 2007 12:07

Pokud jde o sestaveni jako takove tak nemam zadny problem. Je fakt ze dneska uz se v hardwaru tolik neorientuju jako kdysi, ale pokud mas na mysli vse ostatni krome vzajemne 100tni kompatibility komponentu, tak nemam problem.
p0etrik
First Blood

Odeslat příspěvekod Uživatel 3. 2. 2007 12:13

Jde mi hlavne o tu kompatibilitu, jakozto nadseny amater, ktery vsechno zna a vsemu rozumi, jsem si pred lety dost uzil s nevhodnou kombinaci pameti a cipsetu...
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod p0etrik 3. 2. 2007 12:14

Aha. :) No u mne uz nadseni opadlo, takze si rad necham poradit. Bohuzel tyhle veci zna malokdo. :(
p0etrik
First Blood

Odeslat příspěvekod Uživatel 3. 2. 2007 12:24

Poradil bych se minimalne s prodejcem tech komponent (teda za predpokladu, ze se ve veci orientuje a neni to "jen" obchodnik), pripadne se s nim i nejak domluvil, tady obcas existuje pomerne velky prostor...
Ono ani znackove PC neni samospasitelne a jestli jsou tam nejake komplikace s prechodem na Vista, tak bych se tomu dnes uz snad radeji vyhnul, tim spis ze druha sestava ma minimalne lepsi pameti a grafickou kartu.

forum.zive.cz moc nesleduji, ale je tam snad par temat, kde by se podobne otazce asi dostalo "odbornejsich" odpovedi (tady to bude asi minimalne trvat dele)
Uživatel
Killing Spree

Odeslat příspěvekod p0etrik 3. 2. 2007 12:34

Jo s prodejcem komponentu se poradim, to je jasne. Pro predchozi dobre zkusenosti to planuju koupit v Alfe, tam byli vzdycky ochotni a schopni slusne poradit.

U toho HP je problem, ze proste pro tuhle sestavu koupenou s XP Home nezajistuji "technologicky upgrade", proste na Vista neupgradnu.
p0etrik
First Blood

Odeslat příspěvekod ravenman 3. 2. 2007 16:01

ja nerad skladacky lebo vacsinou su zle vyvazene
ravenman
First Blood

Odeslat příspěvekod SCobra 5. 2. 2007 08:19

Já bych si vybral rozhodně "homemade". Nemám rád hotový sestavy - nemůžeš se v tom pohrabat, když je něco špatně. A u té druhé sestavy bych měnil disk za 320GB, to je asi o 500 Kč víc a podle mě se to určitě vyplatí. A možná by se hodilo dokoupit vypalovačku do SATA jestli to není ta, co se ti válí doma.
A proč Win Media Center? Nejsou lepší Profi? Jo oni jsou vlastně drahý... tak nic.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 5. 2. 2007 14:05

p0etrik - Mozna kdyby sis nechal druhou sestavu postavit primo v Alfe, budes mit zaruku na PC jako celek a problemy budou resit primo oni. :wink:
Navic tam nejsou zadne plomby.
jinak obecne, asi bych bral druhou variantu, je vykonejsi.
_DAVE_
Rampage