Oblivion vs. 1 GHz CPU

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 16:43

Tomkalhotka píše:tak kraviny vazne nemelu jakmile mas procesor 2ghz+ tak je tak nejak fuk vse zalezi na dostatku pameti a HLAVNE GRAFICKE karte
tva 5950 ma rychly takty to ano takze je super na hry fill rate ale novy hry ktery sou zalozeny na ps a vs se proste nechytne ani nahodou obliviona sem zkousel na 5600 se stejnou sestavou co mam a vysledek? 0-1 fps to bylo jak prohlizeni fotek a to prosim bylo vse na low co sem si poridil tu atinu tak sem to hral na 1024*728 na stredni detaili se zaplym hdr efektem a vysledek 30 fps + jak kde ... takze to fakt neni o grafice?

No taky nemůžeš chlapče srovnávat nějakou ubohou GeForce FX 5600 s GeForce FX 5950 Ultra - to je sakra rozdíl.

Grafiky GeForce FX 5200/5500/5600/5800 - tyhle všechny nic moc.
Jediné karty, které za něco stojí co se týče řady GeForce FX 5xxx jsou karty FX 5700/5900/5950 - jsou narozdíl od ostatních trochu upravené a moderním hrám sedí lépe než-li výše zmíněné modely.
Naposledy upravil milsimr dne 14. 8. 2006 17:03, celkově upraveno 1
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 16:50

MajorShitus píše:Takhl to ani náhodou není...to nemůžeš takhle násobit, jde o to, že pokud máš dvojjádro, tak si ty jádra rozdělujoup ráci čili je to rychlejíš, rozhodně neplatí 2*2800=5,4Ghz :Dp/quote]

Jo díky, to bych věděl.. jenom teda nevím jak se to potom počítá? Trochu mě tu klame i ten AMD rating.. Když bys tedy měl Atlhon X2 5000+ kde berou těch "5000+" když je pracovní frekvence nějakých 2,8 - nebo 2,6 GHz?? Hehe koukám, že v tom mám fakt trochu bordel :)...No to je fuck, jede to na 2,8 a psal jsem tehdy "kdyžtak mě někdo opravte" - a někdo mě opravil tak se vlastně nic neděje, ne? :mrgreen:
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 8. 2006 17:36

Grafiky GeForce FX 5200/5500/5600/5800 - tyhle všechny nic moc.
Jediné karty, které za něco stojí co se týče řady GeForce FX 5xxx jsou karty FX 5700/5900/5950 - jsou narozdíl od ostatních trochu upravené a moderním hrám sedí lépe než-li výše zmíněné modely.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 17:41

S GeForce FX 5950 Ultra a F.E.A.R. na 12 FPS? Kde žiješ chlape? Na vyšší detaily jedu v pohodě přes 40 FPS! Klidně pošlu screen z testu ze hry samotné. Ale F.E.A.R. jako takový mi NIKDY ani na téhle sestavě nešel cukaně - grafika jej zvládá úplně v pohodě. Nechápu, kde jsi mohl vzít těch 12 FPS, když jedu vyšší detaily na 1 GHz CPU a při rozlišení 1024x768 mi hra absolutně necuká v žádných místech ve hře...

A k těm procesorům - už je násobit nebudu:o)
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 8. 2006 17:45

Kousek vyse je test s 5900XT ktera je o nejaky 20% pomalejsi. Muzes mi schvalne poslat screen z 3DM05?
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 18:00

Bych ho musel napřed stánout, avšak při té rychlosti, jakou mi dneska chodí internet by jsi na mě čekal až do důchodu.
Můžu ti maximálně poslat tabulku frame rate z toho F.E.A.R.u pokud bude chodit na Windows Server 2003 (pučil jsem kamarádce instalačku XPéček a mezitím mi skloboval PC, tak je to jako "dočasný" OS, mimo Linux, na kterým moc nepařím)

edit: A na jaké úrovni detailů a na jakém nastavení detailů byl prováděn ten výše zmíněný graf :?:
Popř. na jaké konfiguraci :?:

Pokusím se teda ten 3DM05 stáhnout.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 8. 2006 18:25

Ten test neni uplne stary, pokud se meri grafiky tak se zbytek dava co nejvykonejsi. CPU tam bylo urcite na urovni P4-3GHz.

Detaily jsou samo naplno, bez FSAA, Soft shadows. Ale muzu te ujistit ze naplno to ma v tom timedemu u me kolem 45fps, takze na cca 6x pomalejsi 5950 to bude fakt mene. Stare hry ta karta zvlada celkem fpoho, ale jak prijde na radu slozitejsi pocitani shaderu pres DX9 je konec.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 18:30

No tak to asi těžko změřím na 3 GHz P4 - mohl bych sice na AMD FX-62 ale kvůli tomu, že grafika FX 5950 Ultra je AGP, a deska na které mám FX-62 má PCI-e tak to asi nepůjde :)
Takže hold ten benchmark budu muset udělat na 1 GHz Athlonu..

Takže bez FSAA a bez Soft Shadows?

Jinak z toho 3D Marku už mám 5% :D
Nu s tím 3D Markem to nevidím nějak moc růžově, protože zde hraje také nějakou roli procesor a to v případě mého starého Athlonu nebude moc oslňující.. F.E.A.R. jako takový není podle mě moc náročná hra...
Každopádně za chvíli bych mohl ukázat nějakej screen z toho F.E.A.R.a a zítra bych mohl poslat screen z toho 3D Marku..
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod bitskull 14. 8. 2006 18:39

Ja sem zkousel rozjet Oblivion na Athlon XP 2600+, 1GB Ram, ATI9600SE a po dvou dnech optimalizaci a sachovani s ovladaci sem si radsi objednal novy pocitac, protoze ta hra na tom sice bezela plynule, ale jen v rozliseni 640x480 a vypadala naprosto katastrofalne...
Playstation 3, Nintendo Wii, Phenom II X3 720BE + Radeon 4850
bitskull
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 8. 2006 18:53

milsimr - Na 1GHz Athlonu to nema moc cenu. Neni nutne to resit, je vseobecne znamo jaky vykon v novych aplikacich ma ta karta. V 3DM05 ktery technologiemi odpovida dnesnim hram ma ta karta kolem 1200b. To je asi jako LOW-END R-9550. A hlavni konkurence te doby R-9800PRO ma nejakych 2300b.

Muzu te ujistit ze na plne detaily si FEAR nezahraje nikdo kdo ma pod 5000b, a u Oblivionu je to nejakych 7000b v 3DM05. Samozdrejme bez FSAA.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 14. 8. 2006 20:34

Ja se do toho teda nechcu nejak michat ale neni to ze ti ten FEAR vali v pohode tim ze jsou automaticky vyply efekty co ta karta nepodporuje? Ja treba hral HL2 na GF4MX a detaily a tohle vsechno jsem mel na maxiu a jelo to vice mene v pohode na DX7. Pak sem si koupil GF6600 a uz tam byly uzasny efekty ale FPS se dost snizilo...ja nevim no...rikam, ze v tomhle odbornik nejsem, tak me nekamenujte...
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 20:47

Myslím, že tyto funkce hra F.E.A.R. nepodporuje, tj. automatické vypnutí funkcí, které karta nepodporuje. Při autodetekci se teda většina vypne, ale není to jako Far Cry, kde jsem si na GeForce 2 Ultra dal nejvyšší detaily, a ono se to pořád tvářilo jako na detailech nejnižších :)
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 8. 2006 21:39

Lo!Zza - FX5900 podporuje vsechny funkce DX9. To znamena vsechny funkce hry FEAR. Prave proto je je ta hra na ni tak pomala. Pokud by jsi s touhle kartou zapnul ve FEAR DX8 render, pujde o dost rychleji. Podobne je to reseno treba v HL2.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 14. 8. 2006 21:41

2milsimr:A co zkusit OLDblivion?Aspoň aby Ti to jelo v klidu?
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod PC 14. 8. 2006 21:45

FX byly špatné karty. Ale fakt bych to ani nezkoušel. Ten jeden giga to neutáhne.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka