Oblivion vs. 1 GHz CPU

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 14:55

Nazdar lidi.. Mám pro vás takový "nevšední" dotaz :D
Chtěl bych se zeptat, jestli se už někomu z vás podařilo rozjet TES4: Oblivion na 1 GHz stroji? Konkrétně AMD Athlon 1 GHz (Thunderbird, Socket A) - mám u toho ještě 768 MB operační DDR SDRAM paměti a po grafické stránce jsem nejspíš v pohodě - GeForce FX 5950 Ultra - taktovaná 500 MHz čip, 1 GHz paměti.
A pokud se to někomu nepodařilo - myslíte že bych to nějakým způsobem mohl rozjet i na tomto stroji?
Děkuji všem předem :)
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 14. 8. 2006 15:07

Minimální konfigurace je tato: 2GHz Pentium nebo ekvivalent AMD
512MB RAM
128MB Karta

Doporučená konfigurace 3GHz
1GB RAM
ATi X-800 nebo GF 6800....

Tak si odpověz sám B) Běhat to může otázka je jak. Přece jen procesor je o celý jeden Gigahertz pod doporučenou konfigurací...
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 8. 2006 15:08

Pokud se ti to podari tak to stejne hratelne nebude. 5950 urcite v pohode neni protoze jeji shadery vykazuji otresne vykony. Bohuzel Oblivion je hra ktera na nich stoji. CPU je taky velmi slabe, duvod je v narocne fyzice teto hry.

Rozjet bys to mel, pokud to vubec nepujde tak je to nejspise absenci SSE instrukci v tvem Athlonu. Nektere nove hry je vyzaduji.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 15:51

Hmm to je právě to.. SSE instrukce. No vypadá to, že se můžu jít leda tak klouzat :) Ale nevadí, mám dvě PC ale jelikož mám u sebe v pokoji tenhle starší stroj, tak jsem chtěl nějakou novou pařbu na "přenocování" :) Jinak co se týče té mé grafiky - je sice pravda, že karty řady GeForce FX 5xxx mají docela špatný výkon v pixel shaderech, ale myslím, že na rozumné rozlišení a detaily by na téhle kartě šel Oblivion bez problémů - tím myslím rozlišení 1024x768 a nejspíš střední detaily bez AA - nepatřím mezi lidi, kteří vyžadují co nejlepší kvality. To bych si ani na tomhle staříkovi nemohl dovolit. Narozdíl od toho co mám u našich v ložnici je to přeci jenom sakra velkej rozdíl :D
Kterej člověk by taky chtěl srovnávat pět let starý Athlon na 1 GHz a současný Athlon FX-62 2,8 GHz dualcore?
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 14. 8. 2006 15:55

Bože, tak proč se na takovou blbost ptáš když máš v záloze nadupaný super stroj ? Jen ten takt procesoru se mi nezdá 5.6GHz? Čím to chladíš ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 14. 8. 2006 16:10

hehe v 1024*728 na stredni detaili to hraji ja na svy atine ty bys byl rad kdyby ti to slo na low v 640*480
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 8. 2006 16:11

Verte mi ze Oblivion se na FX prakticky ani nehne. na 800x600 MEDIUM si myslim muzes zahrat s GF6600GT ktera je ale uplne jinde..

Mozna vam vyrazi dech tento graf kde je zachycena FX5900 v moderni hre vyuzivajici shadery. Mimochodem, R9800 ktery byl ve sve dobe nejvetsim sokem prave FX rady je taky nekde celkem jinde. :D

Obrázek
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 16:21

No mít ve starým stroji AMD Athlon 2500+ (Barton) s tím co tam mám teď tak bych si těch 1024x768 MOŽNÁ dal (opravdu nevím a z toho grafu těžko říct - je tam zachycena pouze grafika GeForce FX 5900 XT od Leadteku - já vlastním GeForce FX 5950 Ultra od Asusu) ale nebudu se dohadovat, protože opravdu nevím - někde na internetu budou určitě nějaké testy tak zkusim zagooglit.
To PC: Proč se ptám na takovou blbost? To je jednoduché - ten nadupanej stroj co mám v záloze není jenom na paření, ale jede to i jako server a hlavně se na tom dělá v dosti náročných aplikacích - např. Autodesk Inventor 10 a vněm více jak 1000 součástek. Každopádně ta sestava je kompletně celá vypsaná v mém profilu, je tam myslím i chladič, kterým to chladím.
Jinak ten procesor je konkrétně tenhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37911

Ovšem tohle všechno neznamená, že na tom stroji taky občas nepářnu - ale páč se na tom opravdu většina času (cca 75% času který na něm strávím) propracuje, tak pařim na svým starým stroji.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 14. 8. 2006 16:28

milsimr píše:No mít ve starým stroji AMD Athlon 2500+ (Barton) s tím co tam mám teď tak bych si těch 1024x768 MOŽNÁ dal (opravdu nevím a z toho grafu těžko říct - je tam zachycena pouze grafika GeForce FX 5900 XT od Leadteku - já vlastním GeForce FX 5950 Ultra od Asusu) ale nebudu se dohadovat, protože opravdu nevím - někde na internetu budou určitě nějaké testy tak zkusim zagooglit.
To PC: Proč se ptám na takovou blbost? To je jednoduché - ten nadupanej stroj co mám v záloze není jenom na paření, ale jede to i jako server a hlavně se na tom dělá v dosti náročných aplikacích - např. Autodesk Inventor 10 a vněm více jak 1000 součástek. Každopádně ta sestava je kompletně celá vypsaná v mém profilu, je tam myslím i chladič, kterým to chladím.

Ovšem tohle všechno neznamená, že na tom stroji taky občas nepářnu - ale páč se na tom opravdu většina času (cca 75% času který na něm strávím) propracuje, tak pařim na svým starým stroji.u/quote]

omg pochop ze to neni o procesoru .... ale o grafice
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 16:34

Tomkalhotka píše:
milsimr píše:No mít ve starým stroji AMD Athlon 2500+ (Barton) s tím co tam mám teď tak bych si těch 1024x768 MOŽNÁ dal (opravdu nevím a z toho grafu těžko říct - je tam zachycena pouze grafika GeForce FX 5900 XT od Leadteku - já vlastním GeForce FX 5950 Ultra od Asusu) ale nebudu se dohadovat, protože opravdu nevím - někde na internetu budou určitě nějaké testy tak zkusim zagooglit.

Ovšem tohle všechno neznamená, že na tom stroji taky občas nepářnu - ale páč se na tom opravdu většina času (cca 75% času který na něm strávím) propracuje, tak pařim na svým starým stroji.u/quote]

omg pochop ze to neni o procesoru .... ale o grafice

Tady opět někdo mele kraviny.

1. I kdybych měl nějakou GeForce 7300 nebo ATi X1300 a s tímhle procesorem tak si vůbec nepomůžu, protože procesor nemá SSE instrukce tudíž hra nepoběží ať je grafika sebevýkonější. Ale dám ti částečně za pravdu, něco na tom bude.. Víš on je totiž rozdíl jestli máš 1 GHz procesor a nebo 5,6 GHz (2,8 v dualcore) se všemi možnými instrukcemi - procesor pak lépe využije výkon té grafiky.. Prostě ne vždy to záleží jenom na grafice ale vždycky to záleží na vícero faktorech.

2. Pořádně čti co píši - psal jsem že se již NEBUDU o tom dohadovat, na internetu jsou někde určitě nějaké testy tak zagooglim.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Darwel 14. 8. 2006 16:35

Jo tak ty 5,6 Ghz bereš takhle... Já už si říkal wtf je... :mrgreen:
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod Ertefol 14. 8. 2006 16:37

Ale v procesoru to je taky... Brášin jel oblivion na Radeonu 9550
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 8. 2006 16:39

Darwel píše:Jo tak ty 5,6 Ghz bereš takhle... Já už si říkal wtf je... :mrgreen::/quote]

Hehe to bych to asi musel chladit dusíkem mít 5,6 GHz na AMD Athlon Thunderbird :mrgreen:
I když četl jsem, že jeden japončík to tak skoro dal - akorát to byl Duron 950 MHz@3,6 GHz :twisted:
No prostě a jednoduše - kdyžtak mě někdo opravte - těch 5,6 GHz dostaneš když 2,8 vynásobíš dvěmi - protože máš dvě jádra a každé pracuje na frekvenci 2,8 GHz. Čili matematicky řečeno 2,8 + 2,8 = 5,6; 2,8 * 2 = 5,6 :mrgreen:
Naposledy upravil milsimr dne 14. 8. 2006 16:41, celkově upraveno 1
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 14. 8. 2006 16:40

tak kraviny vazne nemelu jakmile mas procesor 2ghz+ tak je tak nejak fuk vse zalezi na dostatku pameti a HLAVNE GRAFICKE karte
tva 5950 ma rychly takty to ano takze je super na hry fill rate ale novy hry ktery sou zalozeny na ps a vs se proste nechytne ani nahodou obliviona sem zkousel na 5600 se stejnou sestavou co mam a vysledek? 0-1 fps to bylo jak prohlizeni fotek a to prosim bylo vse na low co sem si poridil tu atinu tak sem to hral na 1024*728 na stredni detaili se zaplym hdr efektem a vysledek 30 fps + jak kde ... takze to fakt neni o grafice?

Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod Majorus 14. 8. 2006 16:42

Takhl to ani náhodou není...to nemůžeš takhle násobit, jde o to, že pokud máš dvojjádro, tak si ty jádra rozdělujoup ráci čili je to rychlejíš, rozhodně neplatí 2*2800=5,4Ghz :D
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Další stránka