Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 18. 5. 2015 16:18

Tak nastal cas vymenit monitor. Momentalne mam 23" LG s podporou 3D ale jelikoz jsem 3D prakticky nikdy nepouzil tak ted chci zmenit strategii a jit do monitoru s vysokou obnovovaci frekvenci.

Tak nejak jsem zuzil vyber na BenQ XL2720Z a Acer Predator XB270HA. v podstate mne zajima jestli ma cenu priplacet za G-Sync. Na papire to zni celkem dobre, ale mam pocit ze to bude jenom dalsi marketingova blbost.

Puvodne jsem myslel ze koupim nejakou vetsi TV, abych usetril misto (momentalne mam monitor a TV vedle sebe). Bohuzel monitor jsem nenasel vetsi nez 27" a TV maji celkem vysoky input lag.

Nebo ma nekdo nejake dalsi tipy?
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod holubek002 18. 5. 2015 16:41

G-sync=synchronizace pri jakemkoliv fps=nikdy zadny tearing=netreba jet neustale s 144 fps? To se zrovna u tech 144 Hz muze hodit, kdyz nebude HW stihat, ne?
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 18. 5. 2015 16:48

Hmm, to si praveze nejsem jisty. Jestli to chapu spravne tak pokud bude permanentne nastaveno 144hz tak i kdyz HW stihat nebude, tak se ten snimek vykresli treba 5x za sebou a bude se ten obraz zdat i tak plynulejsi. (aspon tak to myslim funguje normalne)

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Sasakr 18. 5. 2015 17:22

Určitě bych bral s G-sync, je škoda koupit drahej monitor a pak to mít cukaný a rozsypaný. Žádný snímky se neopakujou, když GK vykreslí 80 snímků, tak monitor prostě ukáže 80 snímků. Nic se neduplikuje. Přesně jak to sype GK, tak to ukazuje monitor. Výjimkou jsou hodně nízká FPS (podle toho, jaký má ten který monitor minimum), tam se pak asi duplikují, aby to dosáhlo alespoň na tu minimální.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 18. 5. 2015 18:42

Urcite? Ja vychazim z toho, ze jsem videl film na 100Hz TV a i kdyz jsem si jisty ze ten film 100fps nemel, tak obraz byl o dost plynulejsi. Takze teoreticky 30fps bude porad vypadat lip na monitoru s 144Hz nez na obycejne 60Hz.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 18. 5. 2015 20:18

Gsync je samozřejmě nesmysl. Vem obyč 144 Hz a není co řešit.

Mám XL2430Z a je super. Větší by se určitě hodil, ale tenkrát ještě nebyl 27" Z.

-- 18. 5. 2015 21:21 --

Pokud víc snímků nemáš, jako u filmu, tak by ti je musel někdo dopočítat. Což asi nebude velký problém, ale to mají TV. Nevím, jestli se to vůbec používá.

-- 18. 5. 2015 21:23 --

Tak jsem si popletl písmenka. Mám:
XL2420T
a
XL2430T

Oba jsou na hraní super.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 18. 5. 2015 21:02

A jak to vnimas? Kdyz si treba pustis 25fps film, tak to jde i na tom monitoru videt, ze bezi plynuleji? Prave o to dopocitavani mi jde. Cekam, ze i u her ktere ti nebezi nutne nad 144fps bude ten obraz vypadat stejne o tridu lip. Coz je asi nejpodstatnejsi.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 18. 5. 2015 21:17

Nemůže běžet plynuleji, to je nesmysl. Ale na PC určitě seženeš program, který by ti ty snímky dodělal. Myslím, že to Sasakr zkoušel. Určitě napíše více.

Tyhle monitory se kupují hlavně kvůli input lagu, takže je jedno, jak to bude vypadat, ale samozřejmě ostrost je maximální. Máš tam vlastní profily na hry, můžeš je přehazovat tlačítkem na stole atd. Je to hlavně na hraní. Dneska bych už neměnil, protože na práci mám i jiné typy panelů a třeba barvy o tolik lepší nejsou.

G-sync je jen tahák na peníze a smysl to nemá. Minimálně to nepřinese nic moc za tvoje peníze a v aktuálním stavu. Když to bude zadarmo, tak proč to nezkusit, ale takhle ne.

Samozřejmě také záleží na tvém vnímání. Pokud jsi mentálně pomalejší jako většina lidí tady na fóru, tak třeba ti to o tolik lepší nepřijde. Ale pokud nejsi úplně k ničemu, tak rozdíl mezi 120 a 60 je propastný u akčních věcí. Asi ale ne pro každého, to je možné.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod holubek002 18. 5. 2015 21:21

Lo!Zza píše:Urcite? Ja vychazim z toho, ze jsem videl film na 100Hz TV a i kdyz jsem si jisty ze ten film 100fps nemel, tak obraz byl o dost plynulejsi. Takze teoreticky 30fps bude porad vypadat lip na monitoru s 144Hz nez na obycejne 60Hz.

Jenze televize to interne dopocitava (na PC muzes zkusit http://www.svp-team.com/ - jen pro videa samozrejme). Pochybuju, ze to ty monitory dokazi dopocitavat taky, ale varim z vody.

tdjohn - Zrovna u tebe, jakozto zaprisahleho odpurce tearingu, bych cekal, ze g-sync uvitas s otevrenou naruci
To je frajer...

holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 18. 5. 2015 22:25

On moc nefunguje, takže jsou to vyhozené peníze. Běžná 144 ti udělá lepší službu.

-- 18. 5. 2015 23:26 --

Nebo nefunguje. On funguje skoro podle představ, ale výhody to žádné nemá.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 18. 5. 2015 22:43

Když vysokou obnovovací frekvenci tak: https://www.alza.cz/24-eizo-foris-fg2421-bk-d502691.htm

ale kdybych si teď kupoval monitor tak jdu do tohodle: http://www.cnews.cz/recenze/dell-u2515h ... za-8800-kc

velké rozlišení na "25. Sice ne 4K ale dooost slušné. Bohužel bral jsem tak čtvrt roku zpátky jeho brášku s full HD, takže nic.

I když ten můj monitor má podle papíru 8ms frekvenci a žádné pikačiny, tak na něm v poho hraju War Thunder atd.

Nejsem si jist jak velkou cenu má platit za vyšší obnovovací frekvenci, na už dneska základním full HD.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 18. 5. 2015 23:05

holubek002 píše:Jenze televize to interne dopocitava (na PC muzes zkusit http://www.svp-team.com/ - jen pro videa samozrejme). Pochybuju, ze to ty monitory dokazi dopocitavat taky, ale varim z vody.

Mam a pouzivam. Presne - TV to umi, tak mne zajima jestli to dovede i ten monitor. Jeste je mozny ze si to pletu s celkovou reprodukci obrazu, ktera je samo na lepsich monitorech jinde. Mozna proto se mi zdalo ze se to hybe svizneji (ale fakt bych prisahal ze ne a je to refresh ratem).

PC - ty uz jsou dost maly. Tech 27" je pro mne takove pripustne minimum. Psal jsem ze bych to rad pouzil i jako TV ke konzolim, pripadne na filmy za predpokladu ze obraz bude lepsi (idealni to nebude ale koukam na TV stejne celkem zblizka a mam jenom 32")

Hraju stejne jenom ve FHD a rvat tam neco vyssiho na ukor plynulosti je IMHO pitomost.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 18. 5. 2015 23:18

Ono udržet i těch 140 FPS je už dost drahá sranda, protože v podstatě je potřeba mít skoro to nejlepší. Vyšší rozlišení moc reálné není.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod holubek002 19. 5. 2015 08:49

Lo!Zza píše:Mam a pouzivam. Presne - TV to umi, tak mne zajima jestli to dovede i ten monitor. Jeste je mozny ze si to pletu s celkovou reprodukci obrazu, ktera je samo na lepsich monitorech jinde. Mozna proto se mi zdalo ze se to hybe svizneji (ale fakt bych prisahal ze ne a je to refresh ratem).

Pokud mas vstup treba 30 fps, tak to i pri 144 Hz bude porad jen 30 fps. Proste tam ty stejne snimky zustanou po vice obnovovacich period (pripadne, pokud neni dane fps celociselnym nasobkem obnovovaci frekvence, se tam pri x-tem vykresleni v pulce vykreslovani soupne snimek dalsi - tearing), ale to ti plynulost obrazu vubec nijak neovlivni. Plynulost je způsobena tim, ze se tam pridaji dalsi snimky (proste to "odhadne" treba ze dvou snimku, treti snimek mezi nimi - Clear motion rate - Samsung, Motionflow - Sony, ...). Ale to se samotnou obnovovaci frekvenci panelu az tak nesouvisi. Nechce se mi to hledat, ale pochybuju, ze PC monitor bude takovato vyhlazovaci "*****" mit. Ale opravdu nevim.
To je frajer...

holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 19. 5. 2015 10:48

Já mám televizi přímo nad monitorem, ale nehraju na ni. Možná až konečně MS vydá komplet XBone gamepad for PC (s bezdrátem) a koupím si nový komp a budu chtít hrát z postele. Jinak na práci a podobně je TV opruz.
PoliceCollector
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka