Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Thowt1 15. 2. 2015 17:22

mam 2 PC, pretoze zijem na 2 miestach. k jednemu mam full hd led 22" novy monitor a k druhemu mam dost stary 22" 1680x1050 lcd monitor, ktory podava zle farby (neviem, ci je to rokmi, a ze nieco odchadza, alebo ci od zaciatku ukazoval tak chabo...). no a k tomu 2hemu PC, kde mam ten stary monitor, som pripojil cez HDMI novu 32" full hd LED TV, ktoru mame teraz v domacnosti akosy navyse :)

ako odohral som na tom momentalne niekolko desiatok hodin Deus Ex: Human Revolution a celkom sa to da :D len mi to pride trocha uchylne a nejako si na to moc zvykam, ten 22" full hd mi pride uz taky nejaky malicky :D
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 15. 2. 2015 18:59

"32 monitory existují, takže pokud místo něj použíješ TV tak proč ne.

"37 co jsem zkoušel já bylo zajímavé na hry, avšak na práci už tyhle velké obrazovky okolo čtyřiceti palců (a víc) samozřejmě nejsou. Vzdálenost od obrazovky navíc musí být opravdu vyšší, jinak trpí oči a krční páteř.

Možná by to vyřešilo upevnění na zeď ovšem za předpokladu že držák TV bude výškově nastavitelný. Mám však na mysli čistě herní využití....
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod holubek002 18. 2. 2015 11:47

Jak daleko to mas? Neni na to FHD malo?
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Thowt1 18. 2. 2015 20:16

asi meter a pol od seba :D ked na tom hram, tak je to uplne v pohode, ale ked som vo windowse, resp. pisem vo worde, tak je vidiet, ze tie pixely su nejake velke :D ale co viem, tak TV maju vraj nejaky iny spsosob zobrazovania, ze tie pixely tam nevidis tak striktne, ako na monitore, ale akoby sa zlievali dokopy, ze nevidis tie prechody medzi nimi proste... i ked to vyzera divno zblizka... ale da sa to :mrgreen:

no ale vidim to skor na pokus, dlhodobo by som to tak nechcel mat... i ked pri tom PC som len cez vikendy, tak mozno to nejaku dobu vydrzi :hm :mrgreen:
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod icotech852 19. 2. 2015 06:37

asi meter a pol od seba

pokial vidis vo Windowse na pismenka
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 7. 3. 2015 09:57

Pomalu se rozhlížím po novém PC (nicméně si ho zatím nemůžu dovolit, takže žádná témata zakládat nechci) a zajímá mě, co si myslíte o rozdílu mezi Core i5 a i7 ve hrách. Všude čtu, že i7 do her nemá cenu, nicméně když se zamyslím v dlouhodobém horizontu, myslím, že i7 bude díky virtualizaci dalších 4 jader poměrně důležité.

Očekávám totiž, že hry budou optimalizované právě na osm jader - a to z toho důvodu, že osm jader mají i next-gen konzole.

Co si o tom myslíte vy? Má případně podle vás cenu si připlatit ty tři tisíce za přetaktovatelné i7, nebo zůstat u i5? PC kupuju i do budoucna, předpokládám, že stejně jako to současné vydrží právě až do další generace konzolí a chloupek navíc (taky jsem do něj tehdy kupoval Q6600 a všichni mi tvrdili, jak je to zbytečné...)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Slash_luke 7. 3. 2015 10:01

No tak pokud opravdu počítáš s tím, že si ten nově koupený procesor necháš až do další generace konzolí, takže určitě vem i7 - ale měl bys ještě zvážit, jestli opravdu během těch ještě min. 5 (ale možná až 7?) let vylučuješ upgrade CPU.

Pokud je upgrade CPU málo pravděpodobný, tak nejrozumnější volbou (s rezervou pro blízkou budoucnost) je rozhodně ta i7.
Slash_luke
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 7. 3. 2015 10:41

Ono já kdysi (ale to už bude tak 10 let) právě upgrade CPU nevyloučil a pak se stejně nedaly do stejného socketu sehnat (a když koukám na to, jak to teď zase rozjíždí Intel, tak bych to viděl stejně).
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod icotech852 7. 3. 2015 17:15

to mas asi ako kedysi,ked boli masiny Core2Quad a ich slava je uz minulostou.Ja som kupoval i7 3770 v roku 2012 za 276e a dnes sa predava za 326e.V tej dobe bola situacia taka,ze i5 bol na 32nm a i7 v novej 3d 22nm technologii s nizsou spotrebou.V tej dobe bol i7 ivy bridge COOL

Co by som ti poradil? pokial nerenderujes a nepracujes s videom ci kompresiou tak si pockaj na i5 v 14nm technologii Skylake (ak sa to bude volat i5,ze? Intel vyda urcite nejake 14nm osemjadra).

Podla mna su uz tie 4jadra tak v strede svojej ery.Intel uz vydal 10jadro,i7 je stale len 4jadro s hyperthreadingom http://ark.intel.com/products/53580/Int ... -Intel-QPI

Pokial si netrpezlivy,tak i5 Broadwell,ale je to len prerobeny 14nm Haswell http://www.svethardware.cz/intel-demons ... -pro/40128

Pokial ta zaujima samotny vykon v hrach,tak si pozri aky dal vykon SPYov i5 viewtopic.php?p=10502922#p10502922 ,vidis ze i5 je na hry uplne v pohode

-- 7. 3. 2015 17:18 --

http://www.legitreviews.com/intel-14nm- ... 015_158147
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod supfor 20. 3. 2015 21:34

Promiňte že narušuji vaší současnou diskuzi,ale potřebuji urychleně informaci(v ponděli chci objednat):Nevíte někdo,zda na klávesnici Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 https://www.alza.cz/logitech-wireless-i ... 310249.htm funguje současně SHIFT+W+SPACE? Dočetl jsem se,že na drátové verzi to nešlo,ale k této současné K800 to nikde nejde zjistit.Moc děkuji za vaší pomoc!
supfor
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sasakr 21. 3. 2015 13:28

Heh, nenapadlo by mě, že je možný, aby to nefungovalo :-D A co jsem mrkl po netu, tak je to normální. Dobrý šmejdy.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod holubek002 22. 3. 2015 10:24

Takze si s tim clovek pri sprintu ani nezaskace? Dobre utracenych dva a pul tisice :-)
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod supfor 22. 3. 2015 14:35

Potřeboval bych to potvrdit od někoho,kdo tu klávesku skutečně má.Jestli fakt to SH+W+SPACE nejde.
supfor
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Slash_luke 23. 3. 2015 13:47

Tuto klávesnici nemám a ani neznám nikoho, kdo ji má, ale prošel jsem teď pár diskuzních fór a opravdu je to vlastnost bezdrátové K800.

Asi jediná možnost, jak to obejít, je přemapovat skok na jinou klávesu než mezerník (pak by to asi PRÝ šlo).
Slash_luke
Killing Spree

Odeslat příspěvekod supfor 23. 3. 2015 17:21

To Slash_luke:Já jsem to na netu nikde nenašel,tak Ti moc děkuji za pomoc!Tím je K800 pasé a asi pořídím Roccat Isku FX,která bude určitě hlučnější,ale je RGB,takže asi bílé podsvícení se dá nastavit také.
supfor
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka