Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 17. 11. 2014 15:50

Já si myslím že je lepší hi-end CPU (právě díky MLU updatům) a slušná deska, plus třeba slabší grafika....když nejsou peníze.

Xbone ani PS-4 nee, pokud jsi stejný PC pařan jako já, tak je to krok zpátky. Slabý HW, ovládání na gamepadu (na FPS nic moc), neschopnost spouštět aktuální hry ve full HD a nakonec vidíte jak moc se liší nazdobené obrázky od smutné konzolové reality. Dost. Já o tom taky uvažoval, ale když jsem zkoušel hrát nějakou svou oblíbenou hru na gamepadu, došlo mi že to je blbost největší.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 17. 11. 2014 17:26

Je to o zvyku - na WiiU hraju normálně a jsou tam taky tituly, na které nedám dopustit. O grafiku mi taky nějak výrazně nejde. Ale říkám - jde mi o exkluzivity, které PC přeci jen pořád má (a navíc se mi hodí mít třeba CUDA nebo výkonný CPU kvůli škole a programování)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod milsimr 17. 11. 2014 20:39

Ovladače u AMD už nejsou moc problémové, nebál bych se toho.. dneska je to v zásadě jedno. Otázka, jestli využiješ víc OpenCL nebo CUDA, netuším co všechno za aplikace chceš hnát přes GPU.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 17. 11. 2014 20:44

Ono se stačí podívat třeba na výsledky Unity, kde ty silnější karty od AMD (Hardwarově) dostávají na ***** od nVidie (bohužel).
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 17. 11. 2014 23:10

To už možná budou levnější grafiky z devítistovkové řady od nVidie a ceny osmistovek půjdou dolů.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Ertefol 17. 11. 2014 23:18

Jj, ideálně bych někdy v tom březnu chtěl snad chystanou GTX 960 (i tak to bude od té 460 počítám pořádný skok :D)
PC, Wii U, 3DS
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod milsimr 18. 11. 2014 03:45

Březen? V tý době je dost pravděpodobné, že budou na trhu zase nové grafiky a výkonnostně bude Maxwell zase pozadu a jednodušše se nevyplatí.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mrak 18. 11. 2014 11:47

Skok od 460 k 770, co jsem měl já, byl poměrně velký. GTX970 jsem měl v merku kvůli 4k a k tomu potřebným konektorům, ale protože si stejně v nejbližší době 4k TV kupovat nebudu, tak to neřeším. Navíc i hraní v takovém rozlišení je mizerné. Je sice hezké, že zvyšují rozlišení, ale grafiky to na hraní prostě neutáhnou. :D
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 18. 11. 2014 14:50

Na co 4K televizi ? K televizi patří konzole a gamepad, a ty křápy to neutáhnou ani v nejmenším, když mají problém i s blbým a dnes standardním Full HD (tohle je VELKÉ zklamání).... PC patří k monitoru, hrát s myší a klávesnicí na televizi (měl jsem "37) je děs běs... člověk do toho čučí zblízka :) a nedá se na tom ani psát ani hrát.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mrak 18. 11. 2014 17:22

Kdo říká, že na tej TV hraju primárně? ;) Já jí mám jako zobrazovadlo pro filmy a seriály. A hry na ní hraju vyjímečně a to ještě jen pár vyjímečných, což jsou závodní, protože mám x360 ovladač s dvoumetrovým kabelem, takže sedím od té TV dva metry daleko a závodní hry se na gamepadu hrajou docela fajn. :-) Jinak samozřejmě FPS hraju na monitoru, s myší a klávesnicí.
A 4k TV kvůli obrazu? Až budou teda nějaké kvalitní zdroje, protože teď je akorát nula celá nula prd.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 19. 11. 2014 00:38

Taky to tam nějak mám.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 19. 11. 2014 10:15

Já tedy už nehraju skoro vůbec, ale poslední 1.5roku jsem hrál pouze na 42" TV s PC - myší a klavírem. Pohoda, až moc velká :)
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 19. 11. 2014 13:20

tak to mě teda nešlo
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 24. 11. 2014 12:31

Taky mi to ze začátku nešlo, ale pak jsem si zvykl a teď mi přijdou všechny monitory malé...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Mrak 24. 11. 2014 18:46

Mi na filmy/seriály z as přijde TV malá, chtělo by to alespoň 150.. :D Jsem si říkal, že 107 je až až..

Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka