Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Sasakr 7. 11. 2014 21:33

Jo ty vole PC, to je rada. A ségře řeknu, ať si na vysokou a na přednášky tahá bednu s monitorem a dieselovým agregátem. Ale za ten tip díky, vypadá dobře.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Ertefol 13. 11. 2014 19:51

Hm, tak se stalo, čeho jsem se bál: už nerozjedu to, co bych chtěl hrát - konkrétně Unity (o tom, že je pekelně náročné se bavit moc nechci - stejně náročné očekávám i GTA V a Witchera 3). Nějaké peníze na účtě sice mám, dokonce bych z toho asi slepil i celou herní novou sestavu, ale popravdě se mi momentálně nechce páchat takové harakiri.

Takže se finálně ptám (_DAVE_ už mi tu radil, co si pamatuju): mám Q6600 @ 3,0 GHz, 8 GB RAM, GeForce GTX 460 (deska P35-DS3R, zdroj Fortron Blue cosi 400W).

U Unity dosahuju i při hraní v okně nějakých 15 FPS, občas se to zvedne výš, ale plynulé a k hraní to prostě bohužel není. Pomůžu si u tohohle typu her, když koupím jenom grafiku? (a předpokládám teda i zdroj?) Bude to nějak hratelné, nebo si sice pomůžu v titulech, které teď rozjedu na nižší detaily, ale jinak ne? (Jde mně o to, co je momentálně největší úzké místo)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 14. 11. 2014 10:28

Grafikou si nepomůžeš vůbec. Bude ti ji brzdit procesor. Jsem bohužel ve stejné situaci, i když s o generaci novější grafikou - i hry, které by na ní měli jet v klidu, nejedou moc hratelně, protože nestíhá procesor. Na Unity bys asi potřeboval vyměnit všechno...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 14. 11. 2014 22:00

C2Q na 3GHz neni nic extra, ale porad to neni do kose. Navrhuji poridit VGA v cene kolik si muzes dovolit(alespon za 4tis) + znackovy zdroj 500W+. Ty nejbrutanejsi hry budou nejspise vykonem porad nizko, ale 95% pojede fpoho. Jinak novy procesor, to uz by bylo drahe. Na hry bych asi nebral AMD, paradoxne se ta architektura na tohle vubec nehodi. Urcite i5.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 14. 11. 2014 22:13

Dle požadavků FC4 je můj procesor na základním taktu jako minimum. Tak jsem dost zvědav, jestli přetaktovanej bude stačit a nebo budu muset vážně uvažovat už nad uvažováním přechodu na Intel. Což chci počkat, až budou nové desktopové Core procesory..
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Ertefol 14. 11. 2014 23:10

Já mám trochu strach z toho, že pokud tam lupnu nový zdroj a grafiku, budu muset jít i do nové case... a to už možná radši počkám na březen/duben a koupím si celý nový PC a tohle prodám (mimochodem, kolik by za takový stroj bylo asi adekvátní chtít?)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 15. 11. 2014 21:41

Zdroj by měl stačit 550 W... A tyhle grafiky bych kupoval jen v případě, že chceš v blízké době upgradovat i ten zbytek. Do tohohle stroje fakt nemá cenu cpát něco takhle drahého.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Mrak 15. 11. 2014 21:46

Počkal bych na nějakou "slabší" řadu GTX9xx, což by mohlo v té době něco být. To potom stačí i slabší zdroj.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 15. 11. 2014 22:24

To pak míň vydrží.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mrak 15. 11. 2014 23:52

Aha. :D Tak určitě. Řada 9xx je cca o čtvrtinu méně žravější.. A s příchodem nových Intel CPU jde spotřeba ještě níž, tak IMHO bude 600W zbytečných. Ale jak říkám, čistě můj názor.

Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 17. 11. 2014 14:38

Samozřejmě, že míň vydrží. Jsou tu dvě otázky, které si musí Ertefol zodpovědět.

1) Hodlám v nejbližším roce měnit sestavu, protože chci hrát aktuální hry bez problémů?
2) Stačí, když mi poběží starší hry plynuleji a k těm aktuálním se vrátím časem?

1) Odpověď je co nejlepší aktuální karta, kterou si může dovolit (ideálně GTX970 nebo R9 280) a trochu lepší zdroj, se kterými bude možné počítat v nové sestavě.
2) Odpověď je levnější, starší karta, které bude dostačovat výkon procesoru, ale kterou nebude procesor brzdit - GTX560Ti, GTX660Ti nebo ekvivalentní od AMD by měly bohatě stačit.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Ertefol 17. 11. 2014 14:46

Já nad tím pánové dumám dost - nicméně jsem se asi rozhodl: zkusím aktuální sestavu někdy kolem března příštího roku prodat (doufám, že za nějakých cca 5-6 tisíc) a koupit novou za cca 18 tisíc. Nebo je ještě ve hře varianta PS4/XOne, ale jsem dlouholetý PC hráč a mám rád spoustu her, které jinde nejsou (Civka, spousta indie věcí, ArmA...)

K Unity a nejspíš i Far Cry 4 se vrátím později, na Zaklínače 3 ale chci být připravený a hrát ho hned, jak vyjde :)

Takže se sestavou si přijdu pro radu asi někdy v únoru nebo březnu - půjdu asi klasicky do o něco dražšího CPU a levnější GK - před cca šesti-sedmi lety se mi to hodně osvědčilo.
PC, Wii U, 3DS
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod milsimr 17. 11. 2014 15:04

Dej do kupy nějakejch 24 tisíc (bráno s ohledem na aktuální ceny) a s přehledem sestavíš stroj, kterej ti (v základu) nejen, že vydrží nějakej ten pátek, ale bude možné i snadno přetaktovat.

FC4 by na takovém stroji jela bez problémů, Unity procesorově bez problémů, ale byl by problém s grafikou, kdy R9 280 by v podstatě byla pod minimálními požadavky (což je HD 7970) => bylo by nutno dotaktovat (i když možná ne, nikdo dost dobře neví, jak se to bude chovat) a co se týče The Witcher 3, nikdo reálné HW nároky ještě nezná - osobně tipuji jako minimum CI5-750@3 GHz / 8 GB RAM / GTX 750 .. ale to je jen veeeelmi hrubý odhad, nechci spekulovat, i když co se týče procesoru, tam budu mít na 90% pravdu - otázka je potřebný výkon grafiky.

Takže taktovatelné 4 jádro by pro tebe měl být základ, GK se může vzít levnější s tím, že za čas (podle toho, jak bude vyhovovat výkonem) stačí upgradovat za high-end.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 17. 11. 2014 15:15

High-end GK jsem nikdy neměl a nechci - na maximální detaily hrát nepotřebuju. Výhledově to vidím na snadno nataktovatelné i5, pod to nějakou desku od Gigabyte, s grafikou počítám s nějakou R9 280x, ale radši bych něco ekvivalentního od nVidie vzhledem k trablům s ovladači.
PC, Wii U, 3DS
Ertefol
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka