Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 18. 6. 2014 11:26

Tak on ten Phenom taky docela stačí když je na 4GHz, jen já osobně nejsem moc příznivec chladičů, které skoro atakují cenu samotného CPU :)
Takže je otázka, jestli těch pár stovek MHz za tu cenu stálo. I když, pravda dalším důvodem je ticho.

Nicméně, přechod na Intel je pro hráče do budoucna nejlepší volbou. Ten výkonový rozdíl na jádro a MHz je proti AMD doslova brutální.

Karty opravdu dle gusta, ovladače Catalyst ale sebemenší problém nemají, toho se nikdo bát nemusí.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Ertefol 18. 6. 2014 14:34

tdjohn píše::D Tak zrovna staré konzole jsem neměl na mysli. Fakt si spíše ujasni, co vlastně chceš.

Jede GTAV na PS3? Jede...

Jinak _DAVE_ díky za tip, řešit to budu po prázdninách, takže se konkrétněji ještě doptám. Nicméně jsem rád - maximální detaily u všeho nepotřebuju, pokud to pojede slušně, rád s procesorem ještě rok, dva vydržím :) Hrávám v rozlišení 1680x1050
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Mrak 18. 6. 2014 14:46

Dave: Tak MHz mi tolik nezajímalo, jako spíš to ticho.. Netočí totiž víc, jak 600rpm a 300 rpm skříňové Noctuy ULN. I v zátěži. :-) (šel bych níž, ale deska nemá tak fajn regulaci jako jiné :-( Z tohohle hlediska to byla špatná investice, z hlediska desky, taktování a stability to zas byla perfektní volba)Navíc to beru jako investici do budoucna, protože ho mohu použít i u Intelu. Předpokládám, že koupím něco na s115x :-) Teď v práci dělám něco navíc, co není v mé náplni práce, takže mi to napíšou jako brigádu. Tak se modlím, aby to bylo co nejvíc :D Pak prodat CPU s deskou a ani za ten Intel moc nedám.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Thowt1 8. 7. 2014 20:22

sa musim pochvalit :D som si kupil nove (uz pouzivane, z druhej ruky), druhe PC (podrobnosti v profile)

prakticky zijem na 2 miestach naraz, notebook nevediem (nechcem). stalo ma to 200,- € :D nic svetaborneho, ale pre mna je to paradna masina :D nehravam novinky (spravidla) a nemam ani casu na hranie moc, takze to ze mi tam nepojdu nejaky Watch Dogs na ultra high ma vobec netrapi 8-)

akurat ten zdroj mi moc nestimuje (eurocase, ale zatial to nevybuchlo este :nenapadne ) a monitor k tomu nemam poriadny, resp. som vytiahol nejaku dobu nepouzivany 19'' 1280x1024 :mrgreen:

AMD Athlon II X4 640 3 GHz, 4 GB DDR3 Kingston, Asus ATI Radeon HD 6850 1 GB DDR5, 500 GB WD black HDD, motherboard Asus M4A87TD/USB3, zdroj Eurocase 550 W, k tomu HP myska (nepouzivam) a HP klavesnica, plus vsetky krabice a prislusenstvo (kable atd)

manik sa o to dobre staral, kupil si PS3 a ma notebook, PC tak nepotreboval, no a keby nieco, tak viem, kde byva :twisted:

podla mna dobry kauf 8-) :-))
profesionalna krysa na forum.doupe.cz
Thowt1

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 8. 7. 2014 22:03

Za 200E to asi jde. Jen ten zdroj je špatně. Pokud by byly nějaké problémy se stabilitou, zdroj bych měnil jako první.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Thowt1 9. 7. 2014 11:49

no zatial to neiskri :D akurat len vystup na sluchatka, co je v predu na skrini, je nejaky spatny. jednak som do neho jack zo sluchatok skoro nenarval (islo to strasne tazko), no a zvuk z toho bol zly, piskalo to a sustalo. Ked ale sluchatka zapojim dozadu do vystupu pre repraky, tak to ide bezproblemovo.

A so sluchatkami, resp. so zvukom mam aj dalsi postreh - zvuk z tohto PC je o dost kvalitnejsi ako z mojho starsieho, prveho PC (pouzite rovnake sluchatka Sennheiser eH 150), co ma dost prekvapilo - prisudzujem to zrejme lepsej integrovanej zvukovej karte, inak neviem neviem :hm

no a akurat som na tom chvilu drtil Crysis Warhead a parada :tleskani :-D
Thowt1

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 9. 7. 2014 13:36

Moc nerozumím tomu, proč máš dva dost podobné kompy. Vem z toho původního ten Fortron, dej ho do nového a ten původní prodej s tím Eurocasem za 100E ne? :)
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Thowt1 9. 7. 2014 18:00

Ako som uz pisal hore, zijem na 2 miestach naraz :) pracujem v Bratislave (kde som od pondelka do piatka), ale cez vikendy a volno (zrovna mam dovolenku tento tyzden 8-) ) sa zdrziavam doma (100 km od Bratislavy). No a PC potrebujem aj tam aj tam, aj zahrat si chcem aj tam aj tam. A ako som pisal, notebook nevediem a nechcem. Chcem stolne PC (radsej 2 desktopy namiesto jedneho NB). Notebook sice mam, ale je to 7 rokov stary asus s integrovanou GK, dnes uz dost pomaly.

Az by som zil na jednom mieste, tak by naozaj nemalo zmysel mat 2 tak podobne PC, ako mam teraz - ako pises. Ale takto fungujem uz rok a nevypada to, ze sa to v blizkej dobe zmeni. :-)
Thowt1

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 9. 7. 2014 19:20

Zdroj bych určitě neriskoval a vzal tenhleten: http://www.alza.sk/seasonic-m12ii-520-b ... 167083.htm

Přece jen kvalitní "elektrárna" je základ.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Thowt1 9. 7. 2014 21:38

dakujem, ale nie, nebudem do PC za 200 € kupovat zdroj za 65 €... ten eurocase navyse zatial slape, jak ma
Thowt1

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 9. 7. 2014 23:06

V tom pripade to neres. Dokud fici euro, at fici.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 17. 7. 2014 23:04

Takže mi odešla grafika ve stolním PC.Sice na PC skoro nehraju, ale mám tam dost her ze steamu, které bych si možná někdy dohrál a navíc chci tak nějak mít stolní PC ještě funkční. Když vezmu v potaz, že mám procák jen AMD X2 4400+, tak mě napadá tato karta http://www.czc.cz/gainward-gtx-750-2gb/ ... ce+GTX+750 co vy na to?
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 18. 7. 2014 00:10

Nebo je to zbytečné a spíš bude stačit něco takového? http://www.exasoft.cz/gigabyte-gt630-2g ... 71251.html
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 18. 7. 2014 00:38

Ten tvuj procák je opravdu velmi slabý, rozhodně stačí GT630.
Tedy za předpokladu, že nechceš během pár měsíců překopat zbytek.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 18. 7. 2014 08:46

Ok, taky jsem si to myslel. Rozhodně překopávat nechci. Na PC novinky nehraju a tak mi to bude určitě stačit. Těch 1500 Kč do toho ještě vrazím :D
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka