Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod tdjohn 17. 6. 2014 23:06

_DAVE_ píše:Ertefol - Q6600 rozhodne neni do kose...

To jo. Podobný výkon má Playstation 4 a ten vyšel docela nedávno a nevypadá, že by mu to nestačilo :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Ertefol 17. 6. 2014 23:09

_DAVE_ píše:Ertefol - Q6600 rozhodne neni do kose, ale bohuzel pro hry jako bude GTA taky ne. Vykon to ma asi jako bys mel dnesni moderni i5 na 2ghz. Chce to pretakovat nebo vymenit.

Mám ho právě posunutý na 3 GHz, myslíš, že by tím pádem mělo smysl investovat "jen" do komba SSD + GK + zdroj? Zrovna to GTA bych si upřímně zahrál rád.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod tdjohn 17. 6. 2014 23:14

Podle mě to smysl moc nemá. Mám i5 na 4 GHz a rozhodně jsou hry, které to už dnes dokážou využít. A porty z konzolí asi také nebudou moc jádry šetřit, když mají sice pomalá jádra, ale zase jich je hodně.

GTA IV na tom také nejede nijak zázračně, ale dá se.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 17. 6. 2014 23:26

Q6600 jde taktnout na 3.6GHz. Pokud máš pořádný chladič. 3GHz je málo.

Já uvažuju o tom že bych si postavil nový komp založený na "taktovacím Pentiu" které by mělo jít na vzduchu k 4.5GHz ne li pěti...
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 17. 6. 2014 23:33

Pokud jsi už dospělý, tak podobné pokusy jsou k ničemu :D Sice to veme plno času, ale výkon stejně nic moc.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 17. 6. 2014 23:36

To je blbost. Nastaví se rychlost sběrnice a dá save.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 17. 6. 2014 23:37

Ok, ale výkon pořád nic moc, když si rovnou můžeš koupit něco jako dospělý :D
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Ertefol 17. 6. 2014 23:39

PoliceCollector píše:Q6600 jde taktnout na 3.6GHz. Pokud máš pořádný chladič. 3GHz je málo.

Mám zřejmě špatný kus. Na 3GHz to jde ale stabilně a už dlouho.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod tdjohn 17. 6. 2014 23:41

PC řeči neřeš, ten to viděl někde a bere to jako hotovou věc. Ale i kdybys měl 4 GHz, tak to prostě není ono. Pokud bys vzal grafiku alespoň za 8k, tak věřím, že většinu her si dobře zahraješ. Je otázkou, jestli pak ale neni lepší konzole.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Ertefol 18. 6. 2014 00:03

Mám 3DS a WiiU, uvažuju o PS3. Ale už by těch krámů asi bylo moc :) Ideální mi teď přijde kombo Nintendo + PC.
PC, Wii U, 3DS
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Mrak 18. 6. 2014 04:42

_DAVE_ píše:John - vetsinou planta kraviny, ale prechod na AMD grafiku v dnesni "GCN konzolove" dobe neni uplne od veci. Multiplaformni tituly si rozhodne budou velmi dobre rozumnet prave s vga od AMD - pokud tedy nebudou primo zaplaceny nVidií.

To je věc názoru a zatím se nepotvrdila, že by mělo AMD navrch. Nejsem zastáncem ani jedné stáje, mám AMD CPU.. Ale raději kupuju nvidii.. U AMD se to totiž nejvíc sere provozními vlastnostmi karet a jejich ovladači, stále a pořád. Jinak si myslím, že i když to bude optimalizované na AMD, tak nepředpokládám, že bude propad třeba 50% FPS pro nvidii.. A mně o trochu míň FPS nevadí, na to já nehraju.. :)
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 18. 6. 2014 07:37

Ertefol - C2Q na 3GHz je podle mě zcela v pořádku - na 98% her. (GTA5 bude mezi těmi zbývajícími :) )
Zatím. Do budoucna to samo bude horší, takže pokud chceš teď komplexní upgrade, je třeba koupit novou i5.

Pokud chceš ten upgrade "rozložit" na více etap, kup teď grafiku - a i při stávajícím CPU se výkon pořádně zvedne. Nový podvozek můžeš dokoupit poté, grafiku jen přendáš.

Ale pokud budeme dogmaticky řešit GTA5 nebo třeba Zaklínače3 - QC stačit bude, ale jen na nějaké nižší detaily. Tam to rozhodně bude chtít nevé i5 na 3GHz+ nebo ekvivalent od AMD. Ta modulární architektura hrám ale moc nesvědčí.

Mrak - Ano máš pravdu, je to věc vkusu. Nicméně nové hry vyvíjené pro konzole budou programovány přímo na GCN architektuře, hodně velkých enginu (Frostbite, Cry) přešlo k AMD.
Já přešel na na AMD kartu a jsem spokojen velmi. V minulosti jsem byl u nV kvůli PhysX a dalším fičurám, ale ty jsou nyní mimo.
Hlavní důvod u mě byl kvůli 3D ovladači TriDef který běží na ATi lépe. Ale to je docela jiná píseň.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 18. 6. 2014 07:45

GTA V nemá tak promakanou fyziku a animace, tak by to mohlo být méně náročné na procesor. Spíše nevím, co chceš dělat s Battlefield, který už teď bez problémů využívá procesory dneška.

Ertefol píše:Mám 3DS a WiiU, uvažuju o PS3. Ale už by těch krámů asi bylo moc :) Ideální mi teď přijde kombo Nintendo + PC.

:D Tak zrovna staré konzole jsem neměl na mysli. Fakt si spíše ujasni, co vlastně chceš.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 18. 6. 2014 07:57

GTA5 má počítat AI v kompletně celém městě. koukni na CPU nároky u GTA4 a taky se podívej kdy to vyšlo pro PC.
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 18. 6. 2014 09:54

Dave: No, jak jsem psal.. Zatím jsem na AMD grafiku nepřešel kvůli ovladačům a provozním vlastnostem. Procesor mám, ale taky jej chladím Noctuou NH-D14 na těch 4GHz. :D Chci přejít na Intel, ale to je investice cca 10k jen za MB+CPU.. :-X Až AMD ukáže někdy v budoucnu adekvátní kartu, tak popřemýšlím, ale to je tak za rok, dva, protože 770 mám krátce. V době rozhodování jsem pokukoval po 290, nakonec jsem stejně vzal 770 :-)
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka