Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 6. 2014 20:58

Jasně že je stará, ale tak si vem co bylo v PS-3 a v Ixu... Prastaré vykopávky. Ty GTX 275 drtila rozdílem třídy, ne li několika. V současnosti hraju nejvíc letadýlka War Thunder, před zlepšením grafiky mi jely ve full HD i na ultra, teď na medium ale pořád to vypadá pěkně. Chtěl jsem upgradovat, byly peníze, ale tak sem nakonec upgradoval, respektive nahradil akorát rozbitou myš a novou podložku.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 16. 6. 2014 21:01

Kdybys sháněl novou grafiku, měl bych tu jednu připravenou :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 16. 6. 2014 21:44

Mrak - No kdyby to vykon zvedlo treba i jen o tretinu tak by to mozna stacilo. Ale je fakt, ze jsem nehledal jestli zrovna moji kartu jeste vubec maji. S tou 770 mam strach ze to nebude tak moc velkej rozdil...to radsi zaplatim neco navic za 780.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Mrak 17. 6. 2014 14:42

tdjohn píše: Protože se prodává hlavně na konzolích, tak by to mělo být lepší.

Ve skrytu duše doufám, že trolluješ.. Protože takovou <->vinu jsem dlouho neslyšel.
PC: Tak jasný, já jen, že nemůžeš tvrdit, jak je výkonná :-) Dnešní grafiky střední třídy maj mnohem vyšší výkon. Možná bych se nebál říct o 100% minimálně.. :)
Lojza:
3D Mark Vantage:
560 ti: P22448 with a frame rate from test: 65 FPS
gtx 770: P36802 with a frame rate form test: 124

3D Mark 11:
560 ti: P5185 with a frame rate from test: 23
gtx 770: P10898 with a frame rate from test: 52

3D Mark:
560 ti: Firestrike 3304
gtx 770: Firestrike 8304

To je nějakej reálnej test od týpka, co mi google vyplivnul.. A dle nvidie a jejich grafů z testů karet a celkové porovnání tomu taky odpovídá.. Já přecházel z GTX460 na GTX770 a rozdíl velkej. :) A 780 bude zas o trochu výš, no..
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 17. 6. 2014 15:09

Wow, on a i ta 770 je vic nez 2x vykonejsi nez 560? :O Tak to kupovat tu 780 teda cenu asi nema. Radeji kouknu po 770 s vetsi pameti - ono to vyjde cca stejne co jsem tak zbezne koukal.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Mrak 17. 6. 2014 15:47

No, rozjel jsem vše skoro na max. Krom Watch Dogs, ale tam jde o textury, tudíž více paměti hlavně.. A u Crysis 3 jsou lokace, kde to taky není žádnej med občas.. Jinak vše ostatní mi jelo a jede ok, alespoň z toho, co jsem hrál. O tom jsem si na 460 nechal jen zdát. :D

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod holubek002 17. 6. 2014 16:32

Karta za 9k a stejne je to malo? *smutne kouka na svoji, ktera stala pred peti lety 2,5*
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 17. 6. 2014 16:57

Já jí měl za osm. A ještě jsem nadával na zvýšenou cenu, kvůli tej ***** bance a posílení(?) koruny.. Protože před posílením byly grafiky o pár tisíc jinde.. Jsem jí mohl mít za 6300 místo osmi.. Sere mi to ještě teď :D Protože možná za osmičku by byla 780 :(

Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 17. 6. 2014 17:15

No ty lepsi 770 stoji kolem £350. :D To ja jenom abych vedel na co setrit, kupovat to stejne budu az nekdy na podzim, protoze pres leto na hrani moc mit cas nebudu a kdovi - treba klesnou i ty 780 do te doby.

Ja do toho zase vrazim trochu vic a vim, ze mam na dalsi 3-4 roky pokoj.

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Ertefol 17. 6. 2014 17:29

Ach jo, se netěším, jak mě to bude čekat na přelomu roku... Ale jo, bude to asi nutné, když koukám, jak vypadá AC:Unity a Zaklínač. Začnu o prázdninách SSDčkem, pak vezmu asi nějaký zdroj, grafiku a nakonec i MB+CPU+RAM (ta Q6600 bohužel asi přestává stačit) :(

Nebo by stačilo to SSD + grafika (mám Q6600 @ 3 GHZ, 6 GB RAM, GTX 460)?
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod holubek002 17. 6. 2014 17:37

Ertefol píše:Ach jo, se netěším, jak mě to bude čekat na přelomu roku...

Me asi prave taky. Sice je super, ze jsem za 11k, co jsem do toho dal, mohl pet let vesele hrat (s tim jsem tehdy vubec nepocital) a nejaky rok bych jeste mohl (spousta restu), ale GTA, AC, Zaklinac a dalsi jsou dobrym duvodem, proc se posunat zase dal.
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Ertefol 17. 6. 2014 17:42

Já s tím vydržel asi sedm let s tím, že jsem jen měnil grafickou kartu (8800 GT za 460 GTX) a dokoupil 4GB RAM. Stálo mě to teda 20k, ale i tak to je dle mého paráda :D
Nicméně chci teď zase rozhodně "naddimenzovat" CPU, abych s ním vydržel tak nějak stejně (předpokládám minimálně do další generace konzolí).

-- 17. 6. 2014 17:42 --

Já s tím vydržel asi sedm let s tím, že jsem jen měnil grafickou kartu (8800 GT za 460 GTX) a dokoupil 4GB RAM. Stálo mě to teda 20k, ale i tak to je dle mého paráda :D
Nicméně chci teď zase rozhodně "naddimenzovat" CPU, abych s ním vydržel tak nějak stejně (předpokládám minimálně do další generace konzolí).
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod tdjohn 17. 6. 2014 18:45

Mrak píše:
tdjohn píše: Protože se prodává hlavně na konzolích, tak by to mělo být lepší.

Ve skrytu duše doufám, že trolluješ.. Protože takovou <->vinu jsem dlouho neslyšel.

Já myslel, že to ví snad každý. Na PC se skoro nic neprodá, proto nemá smysl to na něj optimalizovat. Jelikož to ale bude upravené pro AMD karty, tak na AMD kartě by to mohlo jet daleko lépe. Hlavně se snad AMD finačně zvedne, když dodává grafiky do všech konzolí.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 17. 6. 2014 19:00

Aha.. A že je spousty her optimalizováno právě naopak, na nvidii? A že se kvůli tomu furt hádaj? :D

Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 17. 6. 2014 22:04

Ertefol - Q6600 rozhodne neni do kose, ale bohuzel pro hry jako bude GTA taky ne. Vykon to ma asi jako bys mel dnesni moderni i5 na 2ghz. Chce to pretakovat nebo vymenit.

John - vetsinou planta kraviny, ale prechod na AMD grafiku v dnesni "GCN konzolove" dobe neni uplne od veci. Multiplaformni tituly si rozhodne budou velmi dobre rozumnet prave s vga od AMD - pokud tedy nebudou primo zaplaceny nVidií.

-- 17. 6. 2014 22:12 --

A obecne - pokud nedockave vyhlizite nejake revolucni grafiky, tak klidne cekejte dal. 28nm proces tu mame jiz nekolik let a nikdo neni schopen se posunout dal. Vyrobci vga aby nabidli vyssi vykon staveji dnes uz 500W grafiky, protoze jinak ten vykon momentalne nelze. Je mi lito, ale momentalne jsme na konci. Pokud nechcete grafiku kupovat za dva roky, klidne kupte cokoli s GCN od ATi - dle penezenky a zdroje v PC, nebo Maxwell od nV. Nic jineho koupit nejde.
_DAVE_
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka