Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod SCobra 6. 12. 2010 23:08

Dvoujádro Atom :-) Má cenu počítat hry na Low při tom rozlišení?
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Sasakr 6. 12. 2010 23:28

V nativu tam pojede kulový. Ve VGA leccos :-D
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod jezek 7. 12. 2010 10:25

_DAVE_ píše:ION je 9400GT, borci na tom hrají i Oblivion. Hry do roku 2005 si myslím zcela ok. Důležité je, aby tam nebyl Intel GMA.

Díky, pošlu to dál.

A další dotaz. Kolegyně chce klukovi koupit web kameru. Používá to výhradně na skype. Chce investovat tak pětikilo, ale klidně dá i litr.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 7. 12. 2010 10:36

Ať si koupí PS3 Eye ;-) (za tu cenu je to asi nejlepší webkamera)
http://prislusenstvi-herni-konzole.heur ... ye-camera/
Ovladače nejsou problém ;-)
http://codelaboratories.com/products/eye/
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod jezek 7. 12. 2010 10:39

Tak tady ovladače problém budou. Tady je nutno zdůraznit, že kupující postrádá jakékoli (skoro se mi chce napsat IQ) instalační schopnosti :D
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 7. 12. 2010 10:40

PS3 Eye ovladace maji zrovna se Skypem celkem problemy. Bud nejdou vubec, nebo jde jen video, nebo jen zvuk.
Vlastni zkusenost.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 7. 12. 2010 10:47

Tak předpokládám, že má na kameře nezávislý mikrofon a sluchátka :-) Tam by pak neměl být se zvukem problém :-)
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod jezek 7. 12. 2010 12:07

A můžete teda poradit nebo je to jedno?
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 7. 12. 2010 13:15

Oprava - ovladac na mikrak je u Eye primo ve Win. Kamera se musi doinstalovat a dela to neplechu.
Pokud vybere nejakou osvedcenou znacku, jako Logitech, tak to bude OK.
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 7. 12. 2010 20:44

Tak sem nakonec vzal : http://www.alza.cz/22-lg-w2220p-bf-d155302.htm

snad sem udelal dobre. Mate nekdo s timto monitorem zkusenosti?
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod DevAstor 7. 12. 2010 20:49

Když už jsi ho vzal, tak se raději nikdy neptej, protože ti to pak pouze pokazí radost. ;)

Já bych vzal větší rozlišení a v hrách to raději případně řešil černými pruhy. ;) Také bych už nebral monitor bez čidla okolního osvětlení...
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Rampage

Odeslat příspěvekod Ertefol 7. 12. 2010 21:03

Mám už nějakou dobu ten samý (nebo lehce starší verzi) a jsem spokojený, jen se mně po cca 2 letech objevily 2 černé body a 1 modrý :)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 7. 12. 2010 21:22

Tomkalhotka píše:snad sem udelal dobre.

Lépe a zároveň levněji jsi udělat nemohl, je to IPS.
oneill_sx1
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 8. 12. 2010 01:50

Devastor píše:Když už jsi ho vzal, tak se raději nikdy neptej, protože ti to pak pouze pokazí radost. ;)

Já bych vzal větší rozlišení a v hrách to raději případně řešil černými pruhy. ;) Také bych už nebral monitor bez čidla okolního osvětlení...

Ja ho bral na zaklade spoustu recenzi, jen se ptam ohledne zkusenosti jestli nekdo s timto monitorem nema . Kazdopadne vetsi rozliseni nechci. Mam phenoma 965+ HD5770, takze tohle bohate staci.

-- 8. 12. 2010 00:51 --

oneill_sx1 píše:
Tomkalhotka píše:snad sem udelal dobre.

Lépe a zároveň levněji jsi udělat nemohl, je to IPS.

Trochu sem se bal odezvy , ale recenze me presvedčili a FPSka stejnak nehraju .Hlavne RTS

-- 8. 12. 2010 00:51 --

Ertefol píše:Mám už nějakou dobu ten samý (nebo lehce starší verzi) a jsem spokojený, jen se mně po cca 2 letech objevily 2 černé body a 1 modrý :)

Snad trefim dobrej kus :)
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 8. 12. 2010 12:07

SCobra píše:Ať si koupí PS3 Eye ;-) (za tu cenu je to asi nejlepší webkamera)
http://prislusenstvi-herni-konzole.heur ... ye-camera/
Ovladače nejsou problém ;-)
http://codelaboratories.com/products/eye/

No nevím, ale PS3 eye se mi zrovna nejeví jako kvalitní webkamera, navíc docela drahá bych řekl. Běžně se prodává kolem 800-900 Kč, za to už můžeš mít skoro HD webku
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka