Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 2. 12. 2014 23:20

Jak se ti povedlo udělat to samé o deset tisíc dražší ty vole :D ?

-- 2. 12. 2014 23:40 --

Produkty editovat tento seznam produktů

MSI GTX 970 GAMING 4G + Pick Your Path kupon
9 623 Kč

Fractal Design Define R5, černá 0
2 873 Kč

Crucial M500 - 240GB

2 806 Kč
Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB

2 208 Kč
Intel Core i5-4690K + Intel poukaz ke stažení her World of Tanks, Grid Autosport a SW Movie Edit Touch v ceně 2999 Kč

6 392 Kč

MSI Z97 PC Mate - Intel Z97

2 252 Kč

SilentiumPC Fortis 2 XE1226 + ACUTAKE Magic Calculator with pen v ceně 129 Kč
nebo 862 Kč + 85 b
875 Kč

ORSAIR CX Builder Series Modular 600W
nebo 1 952 Kč + 64 b
1 962 Kč

Kvalitní napájecí zdroj s modulární kabeláží, certifikací 80Plus Bronze a výkonem 600W. Specifikace ATX v2.3, 120mm ventilátor s regulací otáček, 6x SATA, 4x molex, 1x FDD, 2x PCI-E, aktivní PFC, 1x +12V až 46A (552W).

Kingston HyperX Fury White 16GB (2x8GB) DDR3 1866
4 019 Kč

Celkem 33 009Kč

Nedal jsem tam ten chladič na grafiku (proč, dodávaný je super) a ty šílený větráčky.... Třiatřicet litrů není málo, ale je to o desítku míň.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SPY 3. 12. 2014 00:18

Lo!Zza > S pamětí počítám do další generace konzolí tj. cca 2023. Původně jsem měl v sestavě 8Gb. Ale nežli to pak upgradovat a dávat celkem 4 moduly nebo dávat něco úplně jinýho to tam rovnou frknu 16. Nehledě na to, že mám občas otevřenejch 40+ tabů v chromu, ono to taky něco zabere :-)
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 3. 12. 2014 01:11

Není to málo Antone Pavloviči ? Co takhle 128GB :) ?
To ale nevysvětluje proč ti to vyšlo o 10 000 dráž :D
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 3. 12. 2014 12:47

Lo!Zza píše:Ma cenu kupovat 16GB pameti? Mam pocit ze polovina her sotva vyuzije jenom 8, a to jeste jestli vubec.

akurat som nedavno spustal farcry 3 ;-)

Obrázek

-- 3. 12. 2014 12:56 --

SPY - cpu a graficka super,osobne by som kupil zatial iba 8GB a casom dokupil dalsiu 8GB,ale to zavisi len od velkosti tvojej penazenky.

Pokial nejdes pretaktovat cpu,tak ARTIC FREEZER by som nekupoval.Sam vidis z obrazku vyssie,ze nove procesory su zatazene tak na 20% a vyriesit to ma az directX 12.Klasika box a netaktovat...(ale pokial chce byt niekto cool,tak sa medze nekladu)

zakladna doska doska msi Z97 - wtf? urcite patri medzi spicky,ale ma 3xPCIe slot.Planujes kupovat 3x SLI 970GTX?
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SPY 3. 12. 2014 13:02

zakladna doska doska msi Z97 - wtf? urcite patri medzi spicky,ale ma 3xPCIe slot.Planujes kupovat 3x SLI 970GTX?

Tu základní desku mám zvolenou primárně kvůli Coax výstupu.

S procesorem taky počítám do delšího budoucna. Jediné o čem uvažuju, je za cca 2-3 roky koupě nové grafické karty s G-Sync monitorem (za předpokladu, že vývoj půjde správným směrem). Jinak jak jsem psal, zbytek sestavy by měl vydržet 8-10 let, některé komponenty jako chlazení / skříň klidně dýl.
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 12. 2014 16:42

10 let? Ty moc nevěříš na pokrok, co? Si dneska představ 10 let starou mašinu...
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod SCobra 3. 12. 2014 16:53

10 let? Jak by vůbec mohlo... S víc než 5 lety bych nepočítal.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod icotech852 3. 12. 2014 17:44

takisto by som moc neuprednostnoval ani ten audio coax vystup,moze sa ti do audia dostavat rusenie z impulzneho zdroja ci inych komponentov...to uz radsej tu optiku,ale uvidis sam.Radsej by som si priplatil za lepsi usb DAC

-- 3. 12. 2014 17:46 --

Mrak píše:Asi hrajete špatné hry. :D

no tak jednu spatnu som akurat odskusal :D ghost recon future soldier na dx11 na max,teselacia uz robi sekacky :/ ...aaaa kurna,chce to casom nieco lepsie ;-)
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SPY 3. 12. 2014 21:46

Sasakr > Pokrok? Hry budou furt dělaný na primárně konzole, tudíž nepočítám s tím, že by dnes mnohem výkonější procesor než to co nabízí konzole a dostatek pamětí představoval závratnej problém.

A ono jestli se tu objevuje za poslední léta nějakej pokrok respektive trend, tak to je hraní na noteboocích, tabletech, mobilech - nějaký experimenty typu Crysis (1) už asi neuvidíme. Ale tak vyměnit se to dá přinejhorším vždycky.

icotech852 > DAC mám, i bych ho zařadil jako docela lepší (viz. podpis). Pokud chceš dostat digitalní zvuk z PC do DAC tak podle kvality to jde:
COAX > TOSLINK >> USB
SPY
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 4. 12. 2014 03:38

Lol, kde žijete chlapi ?

Když jsem stavěl svůj stávající komp, začínal jsem na prastaré X1950. Potom, když byla úplně nová jsem uprgardoval na GTX 275 a jedu na ni dodnes, ovšem už je samo K.O. (no DX 11)

A dávala většinu her ve full HD na maximální nebo vyšší detaily !

Ty si tady kupuješ grafárnu za 10 000CZK a předpokládáš že ji za dva roky vyměníš ?

To ti to jako za dva roky pojede na minimální, nebo co ?

Wake up. Jak správně SPY podotknul, herní budoucnost určují konzole. Konzole je šitozní kompík, postavený z dnes už nic moc komponent - navíc od dvojky na trhu (aspoň co se CPU týče.) Není štonc utáhnout ani většinu her ve FULL HD.

GTX 970 ji nakope zadek. Po celou dobu životnosti týhle generace. Upgrade s pravděpodobnosti 75% netřeba.

Hry na PC jsou de facto mrtvý. Bohužel. Podívejte se kam jde celý slavný Crytek. Ryse je kravina na entou, která se ani slušně neprodává, jen to hezky vypadá (škoda). Většina her teda bude na UE 4 a jestli UE4 bude stejně game developer friendly jako UE 3, tak tu bude hodně dlouho, nemluvě o tom že UE 3 dávají i mobily....

Mně napadají akorát autíčka a letadýlka, ovšem i ty s velkou pravděpodobností GTX 970 dá.

Možná jsem moc starej, ale nacpat do kompa 60 hadrů, aby mi to běhalo líp než na krabici za desítku, mi příjde dost kinky. Stejně většina novejch her stojí za vy víte co, už to není vono, včera sem dohrál nový Splinter Cell Blacklist a na starou původní trilogii nemá, není tak blbej jako double agent nebo Conviction, ale Chaos Theory je Chaos Theory...

A takhle je to se vším. Už to není ono.

Hry prostě nestojí za to aby do toho člověk investoval maximálně těch 25-35k CZK (a i to je darda šílená).
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod milsimr 4. 12. 2014 04:47

Ta sestava vcelku fajn, jen bych místo toho čehosi na grafiku koupil accelero a místo tý desky od MSI bych zvážil o pár korun dražší GIGABYTE GA-Z87X-UD3H - Intel Z87 a zvážil bych - dle místa - místo FD R4 vzít FD XL R2.

NEBO

Kompletně překopat a vzít to na s. 2011v3 s tím, že za rok-dva akorát upgradneš grafiku.. rozpočet na to máš, myslím, že to stojí minimálně za úvahu. Zhruba takto: http://www.czc.cz/06jie2fh2ig9bb94fvrkbmao5a/seznam s tím, že:
- třeba přikoupit ještě další 3 ks Noctua NF-P14s redux
- Procesorově by ti to mělo vystačit déle, než-li i5-4690K
- Za rok / dva upgradnout grafiku
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 4. 12. 2014 06:02

PoliceCollector píše:Wake up. Jak správně SPY podotknul, herní budoucnost určují konzole

ano urcuju,pretoze sa na nich lepsie zaraba.Treba brat i do uvahy ze za posledne roky sla technologia chipov dopredu od 180nm az po dnesne 22nm.Tieto kroky sa urcite v buducnosti spomalia a presadi sa hlavne viacjadro.Pred dvomi rokmi som kupoval i7 3770 ako novinku a pred tyzdnom ho kamarat kupoval tiez - este stale ako novy a dobry procesor.

Rychlost technologii sa spomalil...pokial ma graficka karta na 28nm prikon 150W,tak vykonnejsia bude mat na rovnakej technologii prikon vyssi.Procesory narazili na hranicu 4Ghz a cesta sa ubera smerom k viacjadru,ibaze hry (napr.stale oblubeny World of Warcraft) vyuziju ledva dvojjadro.

Uvidime co prinesie windows 10 a novy direct X12,ktory by mal pomoct hlavne multijadram procesorov.Mozno zacnu vychadzat 8-12 jadrove procesory a lady sa tak pohnu...
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 4. 12. 2014 07:36

forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mrak 4. 12. 2014 09:28

PoliceCollector píše:A dávala většinu her ve full HD na maximální nebo vyšší detaily !
Hry na PC jsou de facto mrtvý.

Bullshit a bullshit. Ještě nějakej uhozenej názor? Víš, jak si protiřečí nepodpora dx11 a "maximální nebo vyšší detaily"? Hry pro pc jsou pořád náročné jak prase, proti konzolovým verzím. Ale radši mlčím už.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 4. 12. 2014 12:56

Neprotiřečím. Co vyžaduje DX 11 HW, tak prostě nejede.
PoliceCollector
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka