V tom případě - desktop. Jen tak pro zajímavost jsem zkusil postavit za patnáct tisíc PC bez OS X. Vešel se těsně pod (14900Kč)...
Vešlo se tam taktovací Pentium, taktovací deska,CPU chladič, 1TB disk, 4GB RAM, slušný zdroj a bedna a hlavně -R9 280 ve vylepšené verzi a se 3GB. (Bez X). Na steamu, gogu či originu jsou pořád nějaké akce na hry, někdy dokonce i něco zadarmo... Pokud je sestra nenáročná, tak tohle ji vydrží NADLOUHO, pokud bude pařit víc, tak může aspoň na čem. A zahraje si i novější či dokonce nové hry. Nemluvě o mnohem lepší ergonomii... Proč všichni chtějí ty pošahaný nevýkonný, neergonomický a topící notebooky ? BTW: zkoušel jsem hrát na HD 3000... Nejde to... HD4000 je sice výkonnější ale pořád je to jen integrovaná GPU, vhodná spíš pro web...
Notebook je fakt nouzovka... Navíc jak jsem se nyní dočetl, nějak se ztratily z trhu levné ultrabooky, zbyla jen předražené mašiny, hrající si na MB Air. Nedávno se vyprodával Air "13 za krásných 21k CZK ale už není...
Nicméně ať se má ségra dobře - sice je to o dva tisíce přes limit, ale myslím že za ty peníze nic lepšího nebude:
http://www.czc.cz/hp-elitebook-745-w7p- ... 51/produkt a má k tomu i bágl.