Obecne rady k vyberu HW..

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod milsimr 3. 11. 2014 21:57

Solidní základ jde splašit za necelých 24 tisíc i s grafikou a budeš v tom mít Kčkovou i5 na Haswellu. Tyhle polovičaté řešení ti přinesou víc problémů, než užitku.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 3. 11. 2014 22:53

24 nebo 30... obojí je moc :( Teď si to nemohu dovolit... :'(
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod milsimr 4. 11. 2014 00:09

Popř. se podívat po nějaké starší sestavě z druhé ruky. Cokoliv od první generace Core i5-750 výše by pro tebe byl nárůst výkonu a takový stroj lze dnes stále relativně snadno upgradovat.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 11. 2014 19:21

To je riziko. Nikdy nevíte kolik to má naběháno a co s tím kdo dělal. Kdepak, to ne.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 5. 11. 2014 19:56

Ty komponenty vydrží delší dobu, než jak dlouho je někdo může mít (teda rozhodně v případě sestavy s i5), takže jakékoliv obavy nejsou na místě, pokud si ten počítač můžeš prohlédnout a vyzkoušet.
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 5. 11. 2014 22:57

To je možné, ale já mám radost když si můžu koupit novou věc.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mrak 6. 11. 2014 07:57

Za prvé:
Jsem jedinej, kdo se zasmál nad bezrámečkovým monitorem? Protože neexistuje, ani jeden. Každý má rámeček. A fotky lžou. Sice to vypadá, že to rámeček nemá, ale realita je úplně někde jinde.
A za druhé: Nevěřím, že si ho PC koupí. Zbytečná diskuze opět :-)
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod milsimr 6. 11. 2014 17:51

Však na živě už má 6-ti stránkovej topic jenom ke grafice.. Koupil možná ten monitor, ale tim to na dlouhou dobu zase zhasne.

A nad bezrámečkovým monitorem ses nezasmál sám, ale takový věci už přecházim skoro bez povšimnutí.
milsimr
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sasakr 6. 11. 2014 18:33

Doporučte notebook, co nejlehčí, pokud možno menší než 15, výdrž tak 4 hodiny, výkon samozřejmě co největší a aby na tom šlo aspoň trochu hrát. Displeje jsou furt jen 1366*768 a FullHD a nic mezi, co? Cena cca 18000, může být bez systému.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 6. 11. 2014 20:13

To co pozadujes se do jiste miry vylucuje. NB pod 15", at na tom jde hrat, je lehke a ma to FHD... Obecne je NB na hrani sam o sobe kompromis, navic hrat ve FHD na booku je prakticky nemozne - pokud nechces hrat 10let stare veci.
Pokud se mame bavit o jakemsi kompromisu, mel by mit 15.6", co nejsilnejsi dedikovanou VGA + 768p a tomu bude odpovidat hmotnost, cena a vydrz. Pokud to ma byt male, lehke, tak tam musi byt grafika v procesoru a tomu bude odpovidat i vykon....
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 6. 11. 2014 22:10

Jasně, každý monitor má rámeček, ale víme co se myslí tím bezrámečkový - okraje v jedné rovině takže to vypadá jako by tam byl jen panel.

Na herní notebook za patnáct tisíc se vykašli. To co se dá nazývat herním notebookem nestojí patnáct tisíc, patnáct tisíc je částka co sotva vystačí na multimediální stroj. Herní notebooky a to rád zdůrazňuji - začínají na 40 000. Aby to byl herní notebook musí to mít nejnovější Nvidii z řady 970M a to žádný notes za patnáct ani dvacet litrů prostě mít nebude. Nevyhazuj peníze do kanálu...asi tak.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sasakr 7. 11. 2014 11:15

Vy jste to pánové nějak špatně pochopili. Aby na tom šlo trochu hrát neznamená, že chci herní notebook. Je to pro ségru a já myslím, že by stačil výkon, co měl můj starej notebook s Ati 3650, tj. Cca. 3500 bodů v 3D marku 06. Nezáleží na detailech a stejně na tom bude hrát Mafii, Portal a tak. Takže nějaká integrovaná by měla stačit, to už snad dneska výkonově tu 3650 dohnalo, ne? A displej právě že FullHD radši ne, ale 768 je zase moc málo. Něco mezi by to chtělo. Samozřejmě fajn by byl matnej displej.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 7. 11. 2014 12:02

V tom pripade cokoli s HD4000
_DAVE_
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 7. 11. 2014 14:11

V tom případě - desktop. Jen tak pro zajímavost jsem zkusil postavit za patnáct tisíc PC bez OS X. Vešel se těsně pod (14900Kč)...

Vešlo se tam taktovací Pentium, taktovací deska,CPU chladič, 1TB disk, 4GB RAM, slušný zdroj a bedna a hlavně -R9 280 ve vylepšené verzi a se 3GB. (Bez X). Na steamu, gogu či originu jsou pořád nějaké akce na hry, někdy dokonce i něco zadarmo... Pokud je sestra nenáročná, tak tohle ji vydrží NADLOUHO, pokud bude pařit víc, tak může aspoň na čem. A zahraje si i novější či dokonce nové hry. Nemluvě o mnohem lepší ergonomii... Proč všichni chtějí ty pošahaný nevýkonný, neergonomický a topící notebooky ? BTW: zkoušel jsem hrát na HD 3000... Nejde to... HD4000 je sice výkonnější ale pořád je to jen integrovaná GPU, vhodná spíš pro web...

Notebook je fakt nouzovka... Navíc jak jsem se nyní dočetl, nějak se ztratily z trhu levné ultrabooky, zbyla jen předražené mašiny, hrající si na MB Air. Nedávno se vyprodával Air "13 za krásných 21k CZK ale už není...

Nicméně ať se má ségra dobře - sice je to o dva tisíce přes limit, ale myslím že za ty peníze nic lepšího nebude: http://www.czc.cz/hp-elitebook-745-w7p- ... 51/produkt a má k tomu i bágl.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod holubek002 7. 11. 2014 14:45

Kdyz potrebuje NB, tak ji bude stolni asi na nic.
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka