Kedze sa na tomto fore daju vytvarat vlastne vlakna a teda i recenzie,nasiel som si chvilku,aby som sa podelil o moje prve skusenosti ohladne virtualnej reality.Veci popisem tak,ako som to cele zazival a ake skusenosti som nadobudol.
Objednavka - VR som objednal v nedelu,platba prebehla z karty - 350e + 31e postovne,spolu 381e.Vo stvrtok prisiel kurier a balik som prebral.Dodanie bolo velmi rychle.
Hardware - krabica vyzera seriozne,balenie je na urovni.Za balenie davam 10/10.
Okuliare su kvalitne prevedene,dole su packy pre dioptrie 4 az -2.Balenie tvoria okuliare,adapter,USB3 konektor,HDMI konektor,IR kamera a usb kabel pre kameru a napajanie.Tu by som podotkol,ze napajanie IR kamery je spojene s okuliarmi co mi pripada cudne,kedze kamera sa zapaja aj do usb.
IR kameru doporucuje vyrobca zapojit az 3 metre od okuliarov a na pricinu som prisiel casom.IR kamera sa umiestni na male trojnozicky v style stojanu na fotoaparat.
Za hardware davam 9,5/10,skoda toho kablu medzi IR kamerou a VR.
Software uz take terno nie je.Stranka je sice uvedena v manuali,orientovanie v nej je vsak tazke a funguje v style stiahni vsetko co vidis a nainstaluj.To je vsetko a clovek nevie co dalej.Po hodine maturovania a instalovania som prisiel na to,ze su 3 hlavne programy:
1,server - pracuje ako hlavny program s OSVR.Len spustenie tohto programu zatazi i7 na 23% co je podla mna dost.Pri spusteni tohto programu treba okuliare drzat v polohe "nula".Okuliare sa tak vycentruju na kameru a v podstate si urcime nulovy bod.
2,tracker - je nieco ako zobrazovaci program,ktory zobrazuje polohu okuliarov ku kamere.Podotykam,ze okuliare sa nesmu dostat mimo zorneho pola kamery,inak dojde k vyoseniu nuloveho bodu.K resetu som zatial neprisiel,bohuzial treba restartovat program server aj tracker k opatovnemu vycentrovaniu polohy.
3,OSVR control - tento program je nieco ako firmware updater a trvalo mi asi 3 hodiny kym som prisiel na to,ze zaroven aj rozdeluje obrazovku na side-by-side,ktora je potrebna pre 3d (klasicky rozdeluje obrazovku okuliarov na dve,teda 3d)
Este podotykam,ze zvladnutie softwaru mi trvalo asi 5 hodin a to len vdaka chlapikovi z youtube,ktory vsetko vysvetluje.Kamenom urazu je implementovanie otacanie hlavy priamo do hry.Za software davam 6/10 a tu treba aspon pokrocile skusenosti pri instalacii.Ziadne plug and play v style Xboxoveho ovladaca sa nekona.
(pokracovanie v 2.casti)