fotogaleria hardware

Grafické karty, procesory, základní desky... Prostě počítače zevnitř

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod icotech852 30. 7. 2015 05:12

v pc mam 3 SSD disky : 32GB,64GB a 256GB.Keby som mal lepsiu dosku a dal tie dva 32GB a 64GB do RAID,tak by som 256GB neriesil.

Ako som uz pisal,starsi 32GB sa da pouzit na BF4 a mklink na adresar DATA (28GB).Rozdiel v MP je jasny - nacitanie novej mapy z 2minut na 35sekund.64GB disk je pre Windows a Program files minimum.Na 256GB dam novy Win 10 a hry,ktore momentalne hram.Z SSD disku je citit velke zrychlenie napr.pri BF4,The Crew,Hands of fate.Viacero SSD diskov mozes vyuzit aj pre viac operacnych systemov v pripade nekompatibility sotveru.

Momentalne ma stve iny problem :-[ Cooler Master osadil vrch skrine iba jednym ventilatorom a AMD vytvara pod stolom sialene teplo,ktore stupa nahor.Vcera som meral teplotu pod stolom a teplomer pri Gothic 4 ukazoval 30 stupnov (to je taka skvele optimalizovana hra :-))) .Objednal som vrchne ventilatory 2x 14cm Nectua (1x 4pin) a uvidim ci bude prietok vzduchu vyssi a ci teplota poklesne.Inak bude musiet ist pc z pod stola von.

Nova skrina big tower je skvela.Poskytuje lepsi pristup ku komponentom,vyfukavanie od prachu,kablovy manazment,flexibilitu pri montovani komponentov.Mini ITX bola na svoje rozmery odvetrana dobre,ale dostat sa napr.ku jumperu k vyresetovaniu biosu bol porod.
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 30. 7. 2015 09:14

este k tej skrini.Osobne mi nevyhovovalo tlacitko zvane "cool podsvietenie prednych ventilatorov" a povazujem ho za komercne a tak mi napadlo,ze by sa tymto tlacitkom dali zapinat predne aj zadny ventilator v style "turbo cooling".

Zmenu som zrealizoval,vyzaduje trosku elektrikarskej zrucnosti a zasah do elektroinstalacie skrine,ale myslim si,ze prinos bude poznatelny.

forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Touchwood_ 30. 7. 2015 11:24

Mně spíš zajímá ta RAMka. Stačí těch 8 GB? Mně se to zdá celkem málo.
Touchwood
Wii code: 8119-3745-3257-0627
Mario Strikers friend code: 459664-563542
Touchwood_
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 30. 7. 2015 12:27

tak to zalezi od toho,ake programy pouzivas.Na pracu s Windowsom postacuju 4GB,na hry zatial postacuje 8GB a ak pracujes aj s videom (strihanie a podobne) tak si mozes kupit 16GB
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 31. 7. 2015 12:19

NOCTUA
Obrázek
Obrázek
Obrázek
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 31. 7. 2015 19:59

Pěkné. Tohle je alespoň bedna pro herní PC, tamto byl nesmysl.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod icotech852 31. 7. 2015 21:00

tuto bednu som kupil iba koli lepsiemu pristupu pri vyfukovani prachu
tamto byl nesmysl

mas to trosku pomylene,thermaltake armor30 ma vrchny ventilator 230mm.Dufam ze je potom podla teba podobny nezmysel playstation,preto ze je tam vsetko narvane v krpatej krabici.

...a dufam ze je podla teba nezmysel aj tato zostava http://www.svethardware.cz/msi-nightbla ... s-10/40874
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 31. 7. 2015 22:34

Ano, všechno jsou to blbosti. Herní PC patří do velké bedny.

A PS4 je slabší notebook, tam s tím problém není. PC má násobky výkonu, kde už je potřeba pořádně chladit.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod holubek002 1. 8. 2015 08:28

To nekdo opravdu vyzaduje to osvetleni? Ja mam na bedne jednu indikacni diodu a jeste ji mam prelepenou :D
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod icotech852 1. 8. 2015 13:09

PC má násobky výkonu, kde už je potřeba pořádně chladit.

suhlasim,chladit treba a najma hovado menom AMD.Pri slabom chladeni sa totiz podtaktuje a znizuje vykon co plati pre tovarensky chladic.ARCTIC Accelero Xtreme IV a MSI Afterburner odvadzaju skvelu pracu.Pokial mas ohladne skrine ITX pochybnosti tak ti dam porovnanie:

GPU teplota : ITX Thermaltake armor 30 - 71C
GPU teplota : ATX Cooler Master Cosmos SE - 65C

...takze vidis,rozdiel nie je az taky velky.Rozdiel prichadza az ked sa chces v ITX skrini dostat ku pevnemu disku,jumperu ci vyfukat prach :D tam rozdiel zbadas ;-)

Dost uz podkopavaniu noh skriniam ITX,chcel som pisat o niecom inom.O 300-1500 otackovej 140mm Noctue a tom,ze odporucam pripojit 4pinovy konektor do zakladnej dosky ako SYS FAN.Pc je pri praci vo Windowse tichy a pri spusteni hry zacne "naberat otacky :D" ...a to je to,po com som tuzil.

Inak,ak niekoho zaujima ake ma parametre NOCTUA NF-A14 ULN (650/800 ot),tak pri 650 je velmi tichy (sotva pocutelny) a pri 800 ot je tichy.
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 29. 8. 2015 06:18

a AMD vytvara pod stolom sialene teplo,ktore stupa nahor.Vcera som meral teplotu pod stolom a teplomer pri Gothic 4 ukazoval 30 stupnov

tak som na zaklade tohto problemu zostavu prekopal a pokial ma niekto podobny problem ako ja (uzavrety stol a vykonny pc (teplo o vykone +-350W)),tak moze zvolit podobne riesenie :-) ;-)

600 otackova 14mm Noctua isla dopredu - skrina je otvorena tak,aby fukalo priamo na graficku kartu.Disky su naspodu koli nizkej teplote (SSD 30C,HDD 35C)
Obrázek

Vrchny ventilator Noctua je vypnuty,aby teplo nestupalo nahor.Dva ventilatory vlavo:
v skrini - NOCTUA NF-F12 PWM (regulacia Speedfanom 0RPM pri VGA 45C - 1500RPM pri VGA 70C)
mimo skrine - NOCTUA NF-S12A FLX (ultra low noise 700RPM)

Obrázek

zapojenie 2x Noctua
Obrázek
Obrázek
Obrázek

vyustenie rury si moze realizovat clovek podla potreby.Ja som nechcel prevrtavat dieru do stola a tak som musel dosku stola obist.Pokial mate rodinny dom a v zime pri hrani chlad na nohy,namierte ruru smerom na podlahu.350W vykurovanie v zimnych mesiacoch nie je na zahodenie ;-)

zatial prototyp,bez nastriekania
Obrázek

teploty VGA: v idle 38C,v zatazi 55C a v maximalnej zatazi max 60C.Otacky NOCTUA NF-F12 PWM sa pri VGA 60C pohybuju okolo 1000RPM,co nie je moc hlucne ani pri hrani narocnych hier.
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 29. 8. 2015 07:36

forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 29. 8. 2015 10:43

Pokud nechceš, aby ti teplý vzduch stoupal nahoru, musíš tu vrchní ventilaci úplně zaslepit. Teplý vzduch totiž vždycky stoupá nahoru, tomu nijak nezabráníš.

DSC00740.JPG

DSC00737.JPG

U mne to teď vypadá takhle :) Kabely musím ještě pořešit, ale je to hrozná práce a nechce se mi do toho :D
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 29. 8. 2015 11:03

Vypadá to dobře. PC zapínám asi tak jednou za měsíc, tak asi stavbu nového zatím budu muset odložit. Ale tohle by mě bavilo, kdybych měl čas :D
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod SCobra 29. 8. 2015 11:13

Mně to nebaví... :)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Předchozí stránkaDalší stránka