mam asi tri nebo ctyri roky starou sestavu, i5 750 (na LGA 1156) a ATI Radeon HD5850. Na drtivou vetsinu her zcela postacujici a az do letoska jsem nemel zadne velke problemy v pripade potreby lehce stahnout detaily, aby hra vypadala a presto se hybala.
Jenze hra Watchdogs mi ukazala, ze ty limity tu jsou. A tak hledam nejaky lehky upgrade v mezich zakona, abych tak parafrazoval. Jelikoz mam procesor na patici 1156, pro kterou vyslo minimum procesoru, obavam se, ze jedinou moznosti, jak zlepsit vykon procesoru, je pretaktovani, protoze jiny procesor uz dnes na trhu stejne asi nenajdu. Rad se budu mylit, prosim odborniky o nazor.
Zaroven si ale rikam, ze vykon procesoru neni ve hrach az tak dramaticky jako vykon grafiky. Tak nejak presvedcenim jsem odjakziva verny ATI (resp. nyni AMD), proto se domnivam, ze chytnout druhy dech muze muj pocitac s lepsi grafickou kartou. Rozhlizel jsem se napr. na alze a prijde mi, ze v ramci predpokladaneho rozpoctu by mym predstavam odpovidal zhruba Radeon R270 (cca 4000 +/- nejaka ta stovka).
Co rikate, ma takovy upgrade smysl? Je jasne, ze PCIe 3.0 na sve stavajici desce neuziju, ale i tak predpokladam, ze oproti Radeonu 5850, ktery mam v PC nyni, bude narust dramaticky?
Mate-li nekdo jakykoliv nazor na toto tema, prosim o vyjadreni. Nejde o nic dramatickeho, vetsinou hraju starsi tituly z vyprodeju na steamu a podobne, ale zrovna na ty watchdogs jsem se tesil a pri stazenych detailech to hraju pri plne plynulosti na 1600×900 (nebo kolik)...
Pokud mate tip na jinou grafiku ci procesor, sem s nimi, s hardwarem si dvakrat zrovna netykam

Diky za tipy!