Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Sasakr 4. 7. 2021 22:13

Zatím jsem narazil jen na jednu hru, co mi těch 8 GB žere, a to je F1 2018. Ale jedu ve 1440p. Nevím, o kolik by to žralo míň ve FullHD. Ale taky už to není kdovíjak nová hra, že...
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 4. 7. 2021 22:56

To nechápu, že by Ego žralo tolik. Spíše to používá jako cache, ne? Ego věci nejsou špatné a mám je rád, ale že by to něco žralo, to je zajímavý. Na druhou stranu víc jak 180 FPS žádná hra nedává, tak možná je Ego žravý.

Ono je to asi jedno, než sleze cena ze 30 na 15, tak bude dost času na přemýšlení. Nic menšího než 3070 asi nemá smysl. A zároveň nVidia je jasná volba, protože DLSS. To jako nemá konkurenci a jestli to fakt pojede dobře, tak je to pecka.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 4. 7. 2021 23:48

DLSS je super, ale vždy to bude jen pro pár her. FSR si myslím, že bude za chvíli pro každou.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 5. 7. 2021 13:13

To je pravda, na to jsem zapomněl. FSR mi přijde jako trapný pokus o něco, na co nemají HW. Nvidie používá části karty, které se nepoužívají pro normální rendering, ne?
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 5. 7. 2021 23:10

No to nejsou dedikovaný části pro DLSS, jsou to části, co se používají pro RayTracing. Ano, FSR nemá tu technickou vyspělost, za to pojede na Atinách 5xx a výš a Nvidiích 1xxx a víš.

Prostě jedno sice funguje dokonale, ale jen na pár hrách a funguje to na počtu karet, co bys spočítal na prstech. A druhý sice není taková *****, ale zato to pojede (hádám brzy) na všech hrách a na násobném množství karet. Takže za mě je fajn, že je tu oboje. A jelikož Nvidia přes HDMI 2.0 už asi nikdy VRR umět nebude, tak jsem závislej na AMD a tudíž na FSR.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 6. 7. 2021 17:16

Co jsem se tak díval, tak ani DLSS nejede teď dokonale. Takže je to asi jedno. Pokud někdo dokáže vymyslet rychlý algoritmus pro fajn AA, tak je to v pohodě. Trochu výkonu to veme a výsledek by měl být super. Uvidíme. Hlavně mi to přinesou i na konzole, pokud tam ještě budu hrát.

Tím pádem má dnes smysl i AMD grafika? V tom NB mám po letech nVidii a vše šlape perfektně. Což by u AMD možná bylo také, ale možná ne. AMD má obrovskou výhodu v konzolích, protože všechny enginy to musí skvěle umět.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 6. 7. 2021 20:32

3D Mark je teď v akci. Jsem mohl zavzpomínat na staré časy :D Myslím, že můj první byl asi 99. To byly zlatý časy, kdy člověk honil čísla pořádným tuningem. Ani nevím, který byl můj poslední, ale ten nový vypadá našláple, protože plno věcí ukládá při testu.

Jako by to bylo včera :D
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 6. 7. 2021 20:33

To nevím, co jsem viděl rozbory Digital Foundry, tak v Quality modu to DLSS mnohdy vypadá líp jak nativ.

Na konzole by se teoreticky mohlo dostat to FSR, když bude vůle. DLSS těžko. Konzole zase hodně jedou na DRS, což PCčkáři skoro neznají.

Má smysl AMD grafika? Pokud si pamatuju správně, tak dle MSRP jsou už AMD s cenou za výkon na stejné úrovni, jak NVidia. To samozřejmě neplatí u RayTracingu, kde AMD zaostává. Zároveň mám ale pocit, že AMD 6xxx vs Nvidia 3xxx při stejném výkonu AMD bere podstatně míň elektriky.

Co se vyplatí je na každým. Každá značka má to svý. AMD umí VRR přes HDMI 2.0, má Radeon Boost (DRS dle inputu, ale funguje jen na pár her), Radeon Chill je taky celkem fajn věcička. Nvidia má DLSS a lepší výkon v RayTracingu. FSR budou mít obě. Takže je to o prioritách.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 6. 7. 2021 22:48

To zní super, jsem to moc nezkoumal, jen jsem viděl stížnosti. Pokud to tak je, tak se mi to líbí.

Jasný, myslím cokoli od AMD, protože to je obrovský trh kvůli konzolím.

Pokud jsou na tom stejně, tak na AMD kašlu :D Lisa musí s cenou dolů, aby zaujala.

Freesync je super, ale jak ten můj monitor umí i Gsync, tak to neřeším, protože půl roku jedu na Gsync a žádný problém nemám.

Tak nevím, ale koněčně jsem nainstaloval Afterburner a sleduju to vytížení paměti. Budu vědět!

-- 7. 7. 2021 00:00 --

Procák a jeho 96 stupňů při 20 % vytížení je taky dobrej :D
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 7. 7. 2021 09:54

Máš ten notebook, že? Zapni Prime95 a rozklepni na klávesnici 2 vejce.

Ne, to bude asi nastavením. Prostě dokud nedosáhne krizové teploty (což může být klidně kilo), tak se snaží držet maximální takty. Při 100 % vytížení adekvátně klesne frekvence/voltáž, aby se do toho limitu chlazení vešel.

Co si pamatuju svůj starý notebook s Core2Duo a "vynikající" Ati Radeon 3650, tak rekord z Flatout 2 byl 110°C na grafice :-D
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 7. 7. 2021 10:12

Přesně :D Na to je právě super ten nový 3D mark. Pustím test a nechám to běžet. A on mi v grafech ukáže, jak klesala frekvence. Většinou těsně pod stovkou začne snižovat na chvíli. Při běžném hraní je vytížení do 20 %, což mě překvapilo, že těch 96 to má stabilně. Jsem si předtím myslel, že topí grafika a nejhorší je CPU. Ono je to našláplé osmijádro, tak se nedivím. Zase pak ten stroj můžu mít na práci a využije se.

110 bych se už hodně bál :D Z normálních strojů jsem nikdy takové teploty neviděl. Když má něco 70, tak už začínám panikařit. Je fajn, že to ty součástky dávají, takže v normálním PC je obrovská rezerva, pokud člověk moc netaktuje.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 16. 7. 2021 13:14

Tak to vypada, ze Valve vypalilo Nintendu rybnik. Bude zajimave sledovat jak na ten handheld N odpovi.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod holubek002 17. 7. 2021 09:58

Nijak? Nintendo si vždy jelo to svoje a nutno dodat, že úspěšně.
Naopak u Valve co HW to krok vedle. Konzoli už zkoušeli, gamepad, VR kit... Nic díru do světa neudělalo.
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 17. 7. 2021 13:25

Taky jsem koukal. Jestli to Gabe dotáhne, tak má nejlepší zařízení posledních let.

VR kit byl to nejlepší, co existovalo, takže zase tak mimo nejsou. I když samozřejmě kit asi koupili jinde. Ale pořád je to jejich VR špička.

Nintendo cílí na... vlastně nevím :D Je jich hodně, ale nevím, kdo to je. Nintendo hry bych rád měl, ale nejde to. Nejsou špatné, ale je to daleko od toho, co bych hrál. Rozhodně Switch zkusím, ale zase se mi to bude jen doma válet a já budu pořád kupovat další a další hry, které stejně hrát nebudu.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 17. 7. 2021 14:56

No nevim, nic od Valve zatim nemam ale Link byla slusna inovace (a porad jako SW je) a co ctu tak gamepad i VR jsou celkem v oblibe. Akorat ty sestavy jim nevysly.

Nintendo ma porad jeste vyhodu exkluzivek a teoreticky i jinou cilovou skupinu (vice casual). Akorat mam pocit ze s portovanim Ackovych her na Swtich bude konec. Osobne uz nevidim duvod kupovat muliplatformu na Switch, kdyz ji muzu mit prenosnou zaroven na PC a na Decku, v lepsi kvalite, se Steam Cloud na savy a mnohem levneji.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka