Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Mrak 30. 11. 2020 12:49

Já ho měl na 3,9GHz, na 4,0 už byl žravý a ne vždy stable. A bylo to znát prostě. FPS fakt klesaly s každou novější hrou, i když to teoreticky mělo být ok. Pak jsem koupil ten Intel a to bylo jak nebe a dudy. Nevím, co jsem v té době hrál, ale ty fps skočily neskutečně. A i na startu systému a jeho svižnosti to bylo znát.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 30. 11. 2020 13:28

Na Ryzeny bych moc nečekal, protože AMD získává trh, tak nemá důvod držet ty extrémně nízké ceny. Jak jsem psal minule, můj dva roky starý CPU stojí v podstatě pořád stejně a myslím, že novější budou akorát dražší. Minimálně to dává smysl z hlediska strategie. Konzole jim prodávaj desítky milionů kousků ročně za asi velmi nízké ceny, tak to budou chtít pěkně podojit :D

Jinak právě ten tvůj starý Phenom pěkně ukazuje, co byl problém u starých konzolí. Ty procáky byly prostě k ničemu a v konzolích to jelo asi na 2,4.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 30. 11. 2020 14:59

To myslíš který konzole? CPU byt bottleneck i u 8th gen v některých případech.

Ty furt s tou frekvencí... říká ti něco IPC, cache atd.? Frekvence je v podstatě nicneříkající. CPU na 2,4 může být rychlejší, než můj Phenom na 3,8.

Mrak: Já když nastavím víc, tak se mi přestane sám podtaktovávat a podvoltovávat, tzn. furt jede na 1,4 V a topí. Navíc těch pár procent už to nezachrání. Ale oproti stock 3,2 to smysl má.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 30. 11. 2020 17:09

Jak který? Jen jedna generace měla CPU k ničemu :D Proto jsi tam měl 30 FPS jako standard.

Frekvence je základ. Až najdeš rychlý procák, který má nízkou frekvenci, tak dej vědět. A rovnou s tím napiš do Intelu, že 5 GHz dělají zbytečně :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 30. 11. 2020 20:11

Sasakr: Jasný, jsem měl stejně. Bylo pak problém najít stabilní místo a zároveň úsporu energie.

tdjohn: Tvl nevím, ale čím víc čtu Tvoje zprávy, to je trolling jak svině.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 30. 11. 2020 22:48

To bude spíše chybou na přijímači. Stačí ale říct, co tak vypadá, a vysvětlím.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 1. 12. 2020 09:55

Výkon je funkcí frekvence, IPC, cache, rychlosti pamětí atd. Rychlejší než můj Phenom bude kdejakej novej intel na poloviční frekvenci.

-- 1. 12. 2020 09:55 --

Konec konců nový Ryzeny jsou rychlejší nez Intely, i když jedou na menší frekvenci. Záhada, co?
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 1. 12. 2020 10:43

AMD se stalo v roce 2020 králem procesorového výkonu, o tom není pochyb. V aplikacích je vítězství jednoznačné, zde Intel nemá šanci. Navíc při výrazně nižší spotřebě. Ve hrách se sice AMD dotáhlo na Intel, ale jasná převaha to není. V některých hrách je lepší než Comet Lake, v některých horší. V průměru je to hodně vyrovnané. Rozdíl je ale už hodně malý, dá se říci zcela zanedbatelný.

Kdyby měly lepší frekvenci, tak budou lepší. Záhada...
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 1. 12. 2020 11:25

Já už asi chápu, co se snažíš sdělit. Takže kdybych Phenoma přetaktoval na 25 Ghz, tak bude lepší, než 10900k na 5 Ghz. Máš pravdu, vše je o frekvenci.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 1. 12. 2020 12:08

To jsem přece neříkal, jen asi není náhoda, že nejrychlejší procesory mají nevyšší frekvenci. To je prostě fakt. Frekvence je základ a zatím nikdo nevymyslel nic lepšího. Jen Sasakr na doupě vymýšlí speciality.

Proč nové grafiky mají tak brutální frekvence všeho? Nebylo by lepší mít poloviční? To by byla jízda. Ty tu ztrácíš s námi čas, nVidia by tě hned brala.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 1. 12. 2020 13:07

Tak vezmeme high end:
Grafiky:
RTX3090 1,71 Ghz
RX 6800 XT 2,25 Ghz
Nvidia je rychlejší.

Procesory:
Ryzen 5950X 4,6 Ghz
i9 10900k 5,3 Ghz
AMD rychlejší

Takže ještě jednou a pomaleji. Ano, za jinak nezměněných okolností je vyšší frekvence lepší než nižší. V jakýchkoliv jiných okolnostech, jako je třeba porovnávání dvou různých procesorů, je srovnání frekvence nicneříkající. AMD FX šly taktovat na 8 Ghz a stejně byly na prd.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 1. 12. 2020 18:20

Cokoli napíšu, tak Mrak to bude mít za trolling :D Mysli si klidně to, co píšeš, mně je to jedno.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 2. 12. 2020 14:55

Se z těch procesorů poseru. Ryzeny 5xxx nikdy, Ryzen 3600 drahej jak svině. Ale za 4000 jde koupit 3500x, který u her, kterým stačí 6 jader, jede dokonce rychleji, než 3600. Přemýšlel jsem taky nad 2600, ale přeci jen už je to stařeček.

No a k mému velkému překvapení tam je konkurenceschopný i modrý tým s 10400F... ale já Intelu nevěřím, že nezmění zase platformu a že to vydrží. Ryzen s deskou 550 bude asi lepší volba. Intel navíc nenataktuju, zatímco Ryzen by mohl dát +10%.

Co myslíte? Tdjohne, ty mlč :-D
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 2. 12. 2020 16:13

8jádro je základ. A 2000 nejsou stařečci, ale v podstatě aktuální Ryzeny. Jen tam není tak vysoká frekvence :D

Intel je samozřejmě pořád špička, to víš, frekvence. Jen finančně to není úplně ono.

Ryzen ani Intel se netaktuje, protože jedou na hranici. Možná nějaké pomalejší modely.

-- 2. 12. 2020 16:17 --

A nebo pokud nemáš peníze, tak:

Obrázek

Ryzen + RDNA 2
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 2. 12. 2020 17:04

Obrázek

Tvl tak neexistuje hra, kde by 2600 byla rychlejší než 3500x, ale já si ji koupím, protože vosmijádropičo. Vosmijádro už jsem měl. FX8350. Nestálo to za moc.

-- 2. 12. 2020 17:07 --

Ne ty vole, Ryzen se netaktuje. Jen tady z 4,1 boost na jednom jádru na 4,5 all core... https://www.youtube.com/watch?v=joTWqt2SvxE
Sasakr
Sleepwalker

Předchozí stránkaDalší stránka