Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod tdjohn 10. 11. 2020 14:06

Tak co, už paříte na bestii? Já jen doufám, že Project cars 3 konečně začne fungovat :D
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 10. 11. 2020 20:16

Až příští rok. Spekulanty nebudu podporovat a počkám si na další várku.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 10. 11. 2020 23:30

To mě překvapilo už minule. V ČR se dostalo skoro na každého, kdo objednal během prvních pár hodin. Menší shopy občas měly kusy i pro opozdilce. Když to vemu, že ČR je poměrně nezajímavý trh plný socek, tak jsem rád, že to třeba nezůstalo někde v Polsku, nebo kudy to jelo.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 11. 11. 2020 23:42

Jsem dneska čuměl na digital foundry a celkem mě překvapilo, když obě konzole dávali v HQ modu ve 4K v DMC přes 60 FPS a klidně to lítalo ke stovce. V highFPS modu ke 120.

Jak to je s tím PS, má VRR nebo ne? Protože mít rozlítaný framerate bez VRR je přesně to, co chceš... přitom Xbox to má už v současný generaci.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 12. 11. 2020 01:29

Jsou to bestie! :D 120 FPS tlačí MS, proto u něj vše dává větší smysl a 120 FPS s freesync zní úplně dokonale, protože občas ti to trochu ulítne, ale právě s tím bys to nemusel poznat.

Sony teprve přemýšlí o tom, že začne podporovat 1440p, přitom to je nejlepší rozlišení dneška. Tak nevím, jak to mají s VRR. Až bude GT7, tak to zjistím.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 12. 11. 2020 09:08

PS nepodporuje 1440p? Takže když chceš s HDMI 2.0 víc, než 60 FPS, tak musíš mít nastaveno 1080p? No lol.

Dle mý zkušenosti s freesync rozdíl mezi 90 a 120 FPS už nepoznáš (když se budeš soustředit, možná jo. Myslím při hraní). Pod 80 vidíš změnu a 45 je minimum, aby se to dalo označit za plynulý.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 12. 11. 2020 14:22

Vůbec, to ani u PS4. Prý je to kvůli lidem, kteří používají TV. Tak ti mě určitě hodně zajímají. Také nevím, jak to mají v plánu. Asi interně se používá libovolné rozlišení, ale ven dostaneš jen FHD a 4K. Takže buď ti to trochu sníží kvalitu a nebo dopočítá do 4K. Ale už na tom prý pracují. To brzy.

To je jako s těmi přídavnými tlačítky pro DS4. Skvělá věc, která neměla chybu, ale nikdo o tom dnes neví. To jako PS5 mít nebude? Prostě Sony...

Přesně, když bude target 120 a bude to různě kolísat kolem, tak s freesync to bude lahůdka. Kolisání kolem 60 to také využije. Čeká nás konečně PC kvalita a i na konzolích. Sice jsem čekal přes 10 let, ale je to tady!

Už mi jen schází monitor, protože se nikdo neobtěžoval nějaký vyrobit. Mám sice 120 Hz a 144 Hz monitory, ale to jsou staré vykopávky, které ještě používají dual link DVI pro to.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 12. 11. 2020 22:08

tdjohn píše:To mě překvapilo už minule. V ČR se dostalo skoro na každého, kdo objednal během prvních pár hodin. Menší shopy občas měly kusy i pro opozdilce. Když to vemu, že ČR je poměrně nezajímavý trh plný socek, tak jsem rád, že to třeba nezůstalo někde v Polsku, nebo kudy to jelo.

Žiju v Anglánii, tady to prostě není k dostání. :nenapadne :-\

tdjohn píše:Vůbec, to ani u PS4. Prý je to kvůli lidem, kteří používají TV. Tak ti mě určitě hodně zajímají. Také nevím, jak to mají v plánu. Asi interně se používá libovolné rozlišení, ale ven dostaneš jen FHD a 4K. Takže buď ti to trochu sníží kvalitu a nebo dopočítá do 4K. Ale už na tom prý pracují. To brzy.

Otázka firmware.
Jestli to je nejlepší rozlišení, to nevím, normální televize takové obvykle nemají a většina rodin si do domácnosti pořizuje 720p, 1080p nebo už 4K. 1440p je v tomhle směru dost exotická věc, tak proč si s tám plácat játra....
tdjohn píše:To je jako s těmi přídavnými tlačítky pro DS4. Skvělá věc, která neměla chybu, ale nikdo o tom dnes neví. To jako PS5 mít nebude? Prostě Sony...

Souhlas. Tohle je prostě docela škoda.
Na druhou stranu - Microsoft to v nativu taky nemá, ditto Nintendo a cenově dostupné ovladače pro PC (těch pár) jakbysmet, takže si nedovedu představit, že by se jejich implementací takové EA nebo Ubisoft vůbec obtěžovali, tudíž by to vyšlo vniveč. :oops:
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Sasakr 13. 11. 2020 09:23

Nevím jestli všechny, ale 1440p normálně 4K televize podporujou (já mám TV rok 2018, takže jen HDMI 2.0. Takže možnosti 1080p120Hz, 1440p120Hz a 2160p60Hz... tak co byste si vybrali, hm?). A rozhodně to vypadá líp než FullHD. Tak nechápu, co to je za kravinu, že to nepodporuje kvůli televizím.

A ano, tak jako u každý nový generace, i teď nás rok bude čekat PC kvalita na konzolích. A pak konzole zastarají a za 4 roky budou všichni brečet, že to vypadá na konzolích hnusně a že brzdí vývoj. Tak to bylo, je a bude. Každá nová generace při launchi stačila PC.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 13. 11. 2020 11:29

Sasakr píše:A ano, tak jako u každý nový generace, i teď nás rok bude čekat PC kvalita na konzolích. A pak konzole zastarají a za 4 roky budou všichni brečet, že to vypadá na konzolích hnusně a že brzdí vývoj. Tak to bylo, je a bude. Každá nová generace při launchi stačila PC.

Kdybys někdy nějakou konzoli měl, tak bys věděl, že se to skoro nikdy nestalo. PS3 i Xbox 360 byla tragédie i na launch. Síla tam byla, ale moc malá na to, aby to se to vyrovnalo. PS4 a X1 byl levný notebook, který nebylo problém překonat na launch. Aktuální generace je zase po delší době hodně našláplá, ale těžko to můžes srovnávat s PC, které může brát třeba trojnásobek.

A grafika je dobrá už i na PS4/X1, tam není co řešit. 120 FPS je pravé PC hraní. Věřím, že plno her bude mít jen 60, ale u pomalejších věcí to vůbec nevadí.

Konzole nikdy vývoj brzdit nebudou, protože jsou to většinou to primární pro vývoj. Spíše PC je takový otrava, který ničí hry. Hlavně nechápu, jak by konzole mohla brzdit vývoj. Třeba Sony exkluzivity jsou jedny z nejlepších her a každá platforma by je mohla závidět. Stejně tak Nintendo mívá zajímavé věci, i když výkon to má jak slabý telefon.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 13. 11. 2020 17:04

Kdopa ty vaše bláboly má číst.. Si napíšu svůj. Koupil jsem novou telku, koupil jsem nVidii Shield 2019, všechno propojil i s mou mikrověží a jsem naprosto nadšenej, jak to všechno dohromady funguje s jedním ovladačem s pár tlačítky.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 13. 11. 2020 18:53

Ne každýmu stačí nic ke štěstí :D
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 13. 11. 2020 21:34

Jakou telku? Jsem náročnej, tak počítej, že ti ji možná zkritizuju :-D

Zkus emulátory. Doplhin hlavně.

Tdjohne, hrozně plácáš. Při launchi 7gen byl na úrovni. Ale strašně rychle zestárl. A to samý náš čeká i teď. Viz digital foundry. Když hodně dobře, jsou nový konzole na úrovni GTX2080, když špatně, tak pod úrovní GTX2060. To prostě zestárne tak kurevsky rychle, že to bude stejný jako se všema jinejma generacema. Rok dva dobrý, potom špatný.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Mrak 13. 11. 2020 23:07

Sasakr: Panasonic tx-55hz980e. Aj jsem nechal udělat kalibraci.

Zatím si užívám obrazu, ale na Emulátory určo dojde, minimálně zkusit.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 13. 11. 2020 23:46

Sasakr píše:Tdjohne, hrozně plácáš. Při launchi 7gen byl na úrovni. Ale strašně rychle zestárl. A to samý náš čeká i teď. Viz digital foundry. Když hodně dobře, jsou nový konzole na úrovni GTX2080, když špatně, tak pod úrovní GTX2060. To prostě zestárne tak kurevsky rychle, že to bude stejný jako se všema jinejma generacema. Rok dva dobrý, potom špatný.

S tebou je to těžký, když žádný konzole nemáš :D To se musí zažít. Sedmá generace byla slabá, a proto tam skoro vše jelo v 720p při 30 FPS. S tím bys na PC v té době neuspěl. Killzone 2 měl ještě input lag kolem 150 ms :D Začátek nebyl úplně zlý, ale výkonu věřil jen ten, kdo se nechal napálit. Grafiky v té době ale jely fakt rychle, takže o to horší to bylo hodně rychle.

Teď nic takového nehrozí. Máš tam brutálně dobrý processor a super grafiky. S tím se dá dělat cokoli. Minulá generace měla slabé CPU a grafiky OK.

Fakt si někdy něco pořiď, ať nemusíš jen sledovat videa.

-- 13. 11. 2020 23:59 --

Málem bych zapomněl na tearing v plno hrách, protože 30 FPS bylo na ta monstra moc :D
tdjohn
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka