od N.Marko 17. 9. 2015 00:45
Asi dostanu od Lo!Zzy vynadáno jaký jsem blbec a že by to neměl být problém, ale... no, prostě takhle:
Nějakého debila na Londýnské radnici napadlo, že by bylo dobré udělat něco s tou šílenou dopravou a asi by bylo fajn, kdyby lidi a turisté více užívali prostředky hromadné dopravy jako je metro, nebo autobusy. První krok který byl v tomto směru udělán byl zdražení metra. Dneska jsem prostě nebyl schopný najít nějakou variantu jízdenky, která by platila dejme tomu půl hodiny, nebo jen pro jednu jízdu. Namísto toho mi byla předložena varianta celodenní jízdenky za 12 (slovy dvanáct!!!) liber na osobu - nebyl jsem sám a a jednu jízdu z jednoho kraje Hide Parku na Trafalgarské náměstí se mi 24 (slovy dvacet čtyři!!!) liber platit nechtělo. Další variantou je tedy bus.
Kreténa na radnici napadlo, že by asi bylo fajn, kdyby si rezidenti koupili kartu a z ní platili jízdu busem, takzvanou Oyster Card - podle webovek ta nejlepší cesta jak si zajistit cestování busem po Londýně (spojená s nutností se registrovat atd... ), což znamená dát 3 (slovy tři) libry za aktivaci a dalších 10 (slovy deset!!!) liber za kredit který bych v dnešním případě použil jen jednou a to na cestu dlouhou něco okolo tří až čtyř kilometrů!!!! Dopí*i které hovado tohle ku*va vymyslelo!!!! V Bristolu za tohle vzdálenost zaplatím 1,5 liber v mincích, bez registrace a na místě a ku*va neříkejte mi, že to je horší způsob, než v Londýně. Další způsob je platit pomocí vlastní kreditní karty - což by bylo v pořádku, kdyby se tento způsob dal použít na více než jednu osobu - nebyl jsem sám a tak bych onoho spolucestovatele musel nechat na zastávce. Váááááážně vymakané, to se musí nechat (pointa je, že tu Oyster kartu lze také použít jen pro jednu osobu, takže bych ji musel koupit dvakrát, takže opět pro jednu cestu by to dělalo 26 liber - no žůžo).
Vzhledem k tomu, že chcalo jako z konve a mě se fakt nechtělo tak šíleně vyhazovat, prostě jsme koupili deštník a trpěli. Velké bravo Londýnské radnici a její snaze podporovat turismus.
Bottom line - važte si cen dopravy v Čechách. Fakt nevíte, jak levné a dostupné to tam máte.
Naposledy upravil
N.Marko dne 17. 9. 2015 12:57, celkově upraveno 2
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short