Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod tdjohn 1. 9. 2015 22:09

Jste se nějak rozjeli, tak kdybych na někoho zapomněl, ať se přihlásí :D

SCobra píše:

Mám dojem, že jsme to už jednou řešili. Ty jsi měl spíše přístup, že pokud se někdo snaží, tak to vyjde. Tak to v reálném světě ale nefunguje. Možná to myslíš i jinak, ale prostě většina věcí jako výdělek je hlavně o štěstí.

Ok, uděláš z podprůměrného třeba lehce nadprůměrného. Poměr cena/výkon ale pravděpodobně nezajímavý. Zase jde hlavně o reálný svět, kde zázrační učitelů neexistují a schopnosti lidí jsou omezené. Peníze na tom nic nezmění.

Operační systémy fakt moc rozebírat nebudu. Viděl jsem hromadu lidí, kteří prostě používají systém neefektivně jen proto, že Windows "nic nechtějí". Chápu, že bys chtěl se o nic nestarat a jen pracovat, ale ve většině případů to nejde. Pokud samozřejmě nemáš super soft.

Jak jsem psal minule, jde o ten přístup. Většina lidí nepotřebuje jen volant a tři pedály k práci. Nestačí jim to, ale nevadí jim to. To je přístup lemplů a MS to akorát podporuje.

Také je používá doma, a právě proto potřebuju systém, který dělá to, co potřebuju.

Darwel píše:

Za to já nemůžu. Už jen zdrojové kódy jsou obrovská výhoda. Něco funguje, tak si to opravíš a nebo se na to podíváš. Logika Unixu byla vždy o několik desítek let před MS. Jeden má skvělou koncepci, kterou dodnes nic nepřekonalo a druhý má něco jako když peče pes s kočičkou. Pokud máš rád patlaniny, tak ti to nevymluvím.

Pokud jsou špatní na Windows, tak na Linuxu moc lepší být nemusí. Také znám i plno Linux adminů, kteří jsou lemplové a nic bych jim nesvěřil.

Vyšší úroveň je používat systém jako nástroj. Což je hlavní účel. Už v základu v každém Unixu máš hromadu nástrojů pro práci s textem, skriptováním a plno dalších věcí. Protože prostě u toho nechceš jen sedět a sledovat youtube.

Ne servery, prostě normální pracovní stanice. Doma, v práci, všude. Prostě počítač. Ne ta parodie, kterou nám cpe MS a třeba dneska výrobci tabletů. Nic proti tomu, svoje zákazníky to přece má. A dokonce jich je většina :)
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Alianna Hitomi 2. 9. 2015 02:01

icotech852 píše:
Alianna Hitomi píše:me musi mit internetovy poskytovatel rad , jsem se koukala a v breznu natahano 867 GB dat , jinak to mesicne pod 400GB nejde

mne staci aj 100GB,a co stahujes?

hodne z toho delaj hry a updaty do her (steam , ps4 a xboxone)
pak hd anime a serialy
Nemá tu někdo mentolku?
Dostaly se mi do pusy nějaké vnitřnosti, když jsem si probíjela cestu sem.
----------------------------------------------------------------------------
It's true. It's on the Wikipedia.
Alianna Hitomi
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Darwel 2. 9. 2015 07:54

tdjohn píše:

Sak ano, Linux se na neco opravdu hodi vice. Ale okamzite skakat k zaverum, ze "Pokud jsou špatní na Windows, tak na Linuxu moc lepší být nemusí." je prinejmensim kratkozrake.

Oba systemy si clovek stejne musi nejakym zpusobem upravit k obrazu svemu. Uznavam, ze do Lin si clovek implementuje cokoliv, jenze ne vsichni maji detailni znalost jadra Lin systemu, tudiz je to opravdu hodne uzivatelum naprosto k nicemu. Ja chapu, ze akorat trollujes, ale nemusis to delat tak okate. :mrgreen:
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod holubek002 2. 9. 2015 18:03

Ja si nemyslim, ze nutne trolluje. Mi spis prijde, ze se na vse diva svym uzkym pokrivenym uhlem pohledu.
Mi je kuprikladu uplne fuk, na jakem systemu funguju, pokud je na nem software, ktery potrebuji. A hromada je toho pouze pro windows, at uz se jedna o profi programy nebo ruzne free blbosti. Ja a spousta jinych lidi nepotrebuje ani nema potrebu se v danem systemu hrabat. Je to pouze prostredek ke spousteni programu.
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 2. 9. 2015 21:02

Trolling tam také nikde nevidím.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 3. 9. 2015 16:49

Právě některé trable, hlavně v pracovním nasazení, co s windows jsou, jsou to krásné na nich. Se člověk nenudí. Vyřeší problém a je to. Každej systém má co do sebe. Něco mi sere na jednom, na druhém ne a obráceně, ale žádnej není perfektní a nic mezi neexistuje. A na všech je možností milion.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod boonno 3. 9. 2015 17:30

No v pracovním nasazení jsou trable se vším, tohle je platformově nezávislé :-)
btw: to sem netušil, že je tu tolik "odborníků" na opereční systémy :-)
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Darwel 3. 9. 2015 20:33

Tak co mam delat kdyz se tim zivim. :mrgreen:
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod Mrak 3. 9. 2015 21:54

Právě :mrgreen:

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 3. 9. 2015 23:14

PoliceCollector píše:To sem už hrál... chtěl sem si koupit novej počítač ale radši si udělám ŘP.

Že by? Tak dej vědět, až to uděláš.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Mrak 4. 9. 2015 14:55

"O 50 let později...."

"Tak co PC, už máš ŘP?"

"Ne, rozmyslel jsem si to a chtěl koupit počítač, ale potom jsem si to zase rozmyslel, protože jsou pořád nové procesory a karty a prostě já nevím, pořád se rozhodovat a pořád něco nového. Ale tak asi bych mohl zkusit ten ŘP, ale jen na automat, v Americe stejně fofrklacek nepotřebuju."

Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 6. 9. 2015 20:21

"A pro holky jsem už starý." (A konečně bude mít pravdu...)
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 6. 9. 2015 20:37

Mám příjemné starosti - dorazil jsem za babičkou a zjistil že máme nového pejska - 2měsíční štěňátko. Tak se o něj starám a je to fajn :)
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mrak 6. 9. 2015 21:15

Konečně něco normálního PC :-)

Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 6. 9. 2015 23:07

Mrak píše:"O 50 let později...."

:D :D :D Nejlepší!
tdjohn
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka