SCobra píše:
Mám dojem, že jsme to už jednou řešili. Ty jsi měl spíše přístup, že pokud se někdo snaží, tak to vyjde. Tak to v reálném světě ale nefunguje. Možná to myslíš i jinak, ale prostě většina věcí jako výdělek je hlavně o štěstí.
Ok, uděláš z podprůměrného třeba lehce nadprůměrného. Poměr cena/výkon ale pravděpodobně nezajímavý. Zase jde hlavně o reálný svět, kde zázrační učitelů neexistují a schopnosti lidí jsou omezené. Peníze na tom nic nezmění.
Operační systémy fakt moc rozebírat nebudu. Viděl jsem hromadu lidí, kteří prostě používají systém neefektivně jen proto, že Windows "nic nechtějí". Chápu, že bys chtěl se o nic nestarat a jen pracovat, ale ve většině případů to nejde. Pokud samozřejmě nemáš super soft.
Jak jsem psal minule, jde o ten přístup. Většina lidí nepotřebuje jen volant a tři pedály k práci. Nestačí jim to, ale nevadí jim to. To je přístup lemplů a MS to akorát podporuje.
Také je používá doma, a právě proto potřebuju systém, který dělá to, co potřebuju.
Darwel píše:
Za to já nemůžu. Už jen zdrojové kódy jsou obrovská výhoda. Něco funguje, tak si to opravíš a nebo se na to podíváš. Logika Unixu byla vždy o několik desítek let před MS. Jeden má skvělou koncepci, kterou dodnes nic nepřekonalo a druhý má něco jako když peče pes s kočičkou. Pokud máš rád patlaniny, tak ti to nevymluvím.
Pokud jsou špatní na Windows, tak na Linuxu moc lepší být nemusí. Také znám i plno Linux adminů, kteří jsou lemplové a nic bych jim nesvěřil.
Vyšší úroveň je používat systém jako nástroj. Což je hlavní účel. Už v základu v každém Unixu máš hromadu nástrojů pro práci s textem, skriptováním a plno dalších věcí. Protože prostě u toho nechceš jen sedět a sledovat youtube.
Ne servery, prostě normální pracovní stanice. Doma, v práci, všude. Prostě počítač. Ne ta parodie, kterou nám cpe MS a třeba dneska výrobci tabletů. Nic proti tomu, svoje zákazníky to přece má. A dokonce jich je většina