Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod holubek002 25. 12. 2011 14:00

Mrak píše:Myslím, že nebyl. Já tam kdysi byl taky..

Asi by se dal na to najit i vhodnejsi den, ale naladu mi to nijak zvlast nezkazilo. Ale je fakt, ze primo na miste mi do smichu zrovna nebylo...
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 27. 12. 2011 11:31

Hihi, doucuju jednu kamaradku dejepis. Zkousim ji z trivialit a kdyz nevi tak dostane - na zadek,aby si to pamatovala. Je mi ji trosku lito ale ja ji ten dejepis proste naucim !
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 27. 12. 2011 11:48

Obrázek
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod PC 27. 12. 2011 12:55

Kdo to má sakra bejt ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod USER47 27. 12. 2011 13:00

Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 27. 12. 2011 13:28

Ahá, to jako když po vzájemné dohodě, jednou plesknu holku po zadku tak je to sexuální násilí nebo co ? Dejte pokoj. Za a) je to kamarádka, za b) kdyby řekla že nee tak to budu respektovat a za c) účelem není to abych ji vyplácel ale abych ji naučil dějiny a za d) krom toho ji mám rád a plácnu ji jen symbolicky a samo na kalhoty. za e) je to samozřejmě sranda... Pokud mi ovšem ani přes tři výrazné nápovědy řekne že v Pearlu Habouru zaútočili Číňani, první světovou vyvolal Masaryk a neví kdo to byla Marie Antoinneta - tak jako sorry...
Ale já ji to všechno naučím. Jen ji chraň ruka páně jestli bouchne u zkoušky-ale ona nebouchne, je to chytrá holka, akorát ten kdo ji učil dějiny přede mnou to asi dělal s malým nadšením, když totiž mluvím s lidmi o tom co neměli rádi ve školách tak říkají-dějepis. A když se zeptám proč tak řeknou-nesnesitelní učitelé kteří nám to znechutili. To já ovšem nikomu znechucovat nehodlám, pro mě jsou dějiny něco, o čem když mluvím tak mi to plyne před očima - prostě to mám rád no...
Naposledy upravil PC dne 27. 12. 2011 16:32, celkově upraveno 1
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Sasakr 27. 12. 2011 13:53

Proč nemám rád dějepis? Protože 99% věcí, co se v něm učí, v životě nepoužiju a nezajímají mě. Dejme tomu 20. století je dobrý znát, co je dál, je o ničem. Učitelé byli vždycky OK.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Mrak 27. 12. 2011 13:58

Já taky dějepis nemám rád, protože mě to prostě nebavilo a nezajímalo. A ne, nebylo to učiteli. A jak říká Sasakr, v životě to nepoužiju. V životě jsou důležitější věci, než to, co už nedokážeš změnit. Za ty tři roky, co jsem ze školy, jsem z dějepisu nic nevyužil, vůbec nic.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod USER47 27. 12. 2011 14:09

Nesouhlasím, znalost dějin se občas může dost hodit. Nemluvím o vyjmenovávání panovníků a letopočtů, ale spíš o základním přehledu jak a proč některý civilizace rostly, proč upadaly, důsledcích střetů různejch kultur, dějinách monetární politiky (třeba vliv inflace na úpadek Říma apod.), vztahu náboženství, kultury, hospodářskýho rozvoje a milionu dalších věcí.

V nějakejch čistě technickejch oborech to pravděpodobně v práci nevyužiješ, ale v normálním životě se základní přehled celkem hodí. Už jen proto, že chodíme každejch pár let k volbám a řešíme otázky, který se v minulosti rovněž řešily - s různými výsledky.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod holubek002 27. 12. 2011 14:15

Ja se o dejiny taky nijak nezajimam, ale myslim si, ze alespon nejake zakladni veci by mel kazdy znat :-)
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 27. 12. 2011 14:17

Ty znalosti se hodí z mého hlediska spíš pro někoho, kdo má nějakou "moc" něco ovlivnit, ale to je jen můj názor. :) Ale souhlasím s Tebou, to, co jsi vyjmenoval, to se hodí. Já to ale zatím nikdy nevyužil.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 27. 12. 2011 14:22

USER47 píše:dějinách monetární politiky (třeba vliv inflace na úpadek Říma apod.)
No to by mě sice zajímalo, ale koho z vás to v dějepise učili?!
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 27. 12. 2011 14:26

Ale pánové, když se orientujete v historii tak snadněji rozpoznáte současnost. Ono se to všechno opakuje ve velikánských kruzích a když víte jak to bylo v minulosti, tak si řeknete - aha - pozor - tohle mi něco připomíná ! Kde já jsem to už viděl... A když si tohle uvědomíte, je těžší vás oklamat... A vo vo vo tom to je !
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod USER47 27. 12. 2011 14:26

Konkrétně tohle asi na střední ne, a je fakt, že většinu specifičtějších věcí si pamatuju spíš z různejch historickejch předmětů na vejšce, ale nějakej základní přehled mi dal určitě i ten gympl.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 27. 12. 2011 14:38

"Historie se opakuje"

Proto je dobre znat dejiny.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka