Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Sasakr 7. 12. 2009 22:08

Nemůžu si pomoct, ale stáhnutí hry z netu není krádež. To je prostě okopírování. Krádež je to, že ty máš housku, já ji chci, tak ti ji vezmu a já mám housku a ty máš prd. Když si stáhnu hru, tak jsem nikomu nic nevzal, jen jsem to zkopíroval, tzn. nikdo nemá míň, než měl. A ušlý zisk? Taky nesmysl, ti, co hru stáhli, by si ji nekoupili, kdyby nebyla ke stažení, prostě by ji neměli. Toť můj názor.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod kurcatovium 7. 12. 2009 22:26

Aneb warezák si "berličku spravedlnosti" vždycky najde.
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod Trey 7. 12. 2009 22:38

Ale ať si říká kdo chce co chce,žádnej hráč neni úplně čistej.

Jinak práve se koukam na Metalocalypse.
Trey
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sasakr 7. 12. 2009 23:49

kurcatovium píše:Aneb warezák si "berličku spravedlnosti" vždycky najde.

To je jen rýpnutí nebo jsem napsal něco, co by nebyla pravda?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Weightlifter 8. 12. 2009 00:11

Majorus píše:
Weightlifter píše:Já jsem nedávno zjistil, s poctivostí nejdřív pojdeš, takže být poctivý se nevyplácí

Největší blbost, jakous mohl říct. Ne poctivost, ale naivita a přílišná důvěřivost se nevyplácí...poctivost je díkybohu ještě proč zachovat...

Myslím že ne, na tomhle vždycky pohoříš, když si poctivý lidi s tebou akorát vyj*bou věř mi. Platí to i ve sportu ve všem
Co nejde silou, jde ještě větší silou!
HTC Touch PRO Raphael
Weightlifter
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Chemist 8. 12. 2009 00:51

Ani *****.
"Dovedeš jezdit bez sedla, pane?"
"Dnes v noci třeba i bez koně..."
Chemist
Dominating

Odeslat příspěvekod Chemist 8. 12. 2009 01:35

Chemist píše:Ani *****.

// Fascinující. Mám ve statusu na ajsku, aby všichni drželi hubu, a stejně ji otvíraj a furt mě spamujou... Nemám na ně náladu, ajsko je otevřený kvůli práci...
Chemist
Dominating

Odeslat příspěvekod Darwel 8. 12. 2009 04:50

Kurca: Až úspěšně zkopíruješ auto tak, aby původní produkt zůstal nedotčený, tak mi řekni... :-))
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod Coft 8. 12. 2009 07:08

A navíc při koupi médií, jako CD, DVD nebo Blu-Ray se odvádí autorský poplatek, takže to že si hru stáhnu neznamená, že jsem jí ukradl, když jsem si koupil médium, k terého se odvádí autorský poplatek.

Za chvíli razím na vlakový nádraží, se školou razíme do Dresden (Drážďan), jsem zvědav na Zwinkr nebo jak se to jmenuje a na vánoční trhy.
Jsou malíři, kteří dělají ze slunce žlutou skvrnu, ale jsou jiní, kteří díky svému umění a moudrosti dělají ze žluté barvy slunce.
Coft
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 8. 12. 2009 07:43

Sasakr píše:
kurcatovium píše:Aneb warezák si "berličku spravedlnosti" vždycky najde.

To je jen rýpnutí nebo jsem napsal něco, co by nebyla pravda?

Ne, napsal jsi to přsně tak, jak se k tomu právověrní warezáci staví. A kurča jenom trefil hřebíček na hlavičku...
SCobra píše:Jsou to vocasové, nejdřív to smažou, pak to hodí na smetiště, pak tam nechaj napsat 5 stránek nadávek, pak to zamknou, pak to odemknou a pak zase zamknou :D

Zamknuté to bylo jenom jednou, lidi stihli napsat ještě pár postů, než jsem to dopsal. Ale jak píšeš, 5 stránek nadávek není solitní vlákno, tak proč to tam nechávat.
A promiň, když někdo oficiálně přizná, že dělá recenze na warezu, tak to si o lock říkalo. A co se týče k tomu, že tady někdo něco s warezem...tak Assassin taky nedostal žáden ban, tak o co Ti jde? Mám pocit, že třeba takový Clutch jsi taky nekupoval ;-)
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 8. 12. 2009 08:53

Sasakr: Samozřejmě, že to není krádež. Ale prostě na to nemáš právo, tak to je a tak to bude :-) Je to spíš než jako kradení housek, jako když jezdíš MHD na černo. Využíváš službu, za kterou neplatíš, čímž porušuješ podmínky užívání (přepravní smlouvu, licenci, cokoliv). Ano jde to, nikomu nevzniká přímá škoda, ale přesto je to trestné... Kdybys vyráběl někomu něco na zakázku a on ti za to nechtěl zaplatit, taky bys křičel... Pochopíš to, až budeš jednou pracovat... Třeba pak taky řekneš, že za práci nic nechceš, že budeš dělat jen za stravu a nocleh :D

Ježek: Nj, nj, nj, už jsem ticho ;-)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod davee 8. 12. 2009 11:10

Kdo lže, stahuje a krade, do pekla se hrabe :-)
Kde že loňské sněhy jsou...
davee
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Chemist 8. 12. 2009 11:13

Jo, přesně tak. :-D

Já se dohrabal ze školy, půjdu asi spát :D
Dneska večer máme na koleji megapárty, tak bych rád něco z ní měl :)

edit se sekerou:

Sasakr píše:Nemůžu si pomoct, ale stáhnutí hry z netu není krádež. To je prostě okopírování. Krádež je to, že ty máš housku, já ji chci, tak ti ji vezmu a já mám housku a ty máš prd. Když si stáhnu hru, tak jsem nikomu nic nevzal, jen jsem to zkopíroval, tzn. nikdo nemá míň, než měl. A ušlý zisk? Taky nesmysl, ti, co hru stáhli, by si ji nekoupili, kdyby nebyla ke stažení, prostě by ji neměli. Toť můj názor.

Aha.
Představ si, že jsi novinář nebo spisovatel. Něco půl roku píšeš.
Pak Ti to někdo sosne z disku, tobě se nic neztratí, on to jen zkopíruje.
Vydá to.
Není to krádež?

Si ze mě děláte srandu, ne?

Jakékoliv zkopírování je krádež, je to porušení copyrightu. Ten, kdo to rozšiřuje, koná trestný čin. Trestným činem by se mělo stát i stahování takovejch her, co někdo "nikomu nic nevzal".
Chemist
Dominating

Odeslat příspěvekod jezek 8. 12. 2009 11:35

davee píše:Kdo lže, stahuje a krade, do pekla se hrabe :-)

Prase, ikdyž už dávno NEprase, ja tady! :love: :-*
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Majorus 8. 12. 2009 11:36

Davee!!!!
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Předchozí stránkaDalší stránka