Hmm, tak co kdo měl pravdu, kua, já se o zbraně a vojenství zajímám od dětství, neučte mě znát vojenskou terminologii... Viz vysvětlení na anglické wiki níže... Pro neangličtináře - název filmu odkazuje na celoplášťový typ munice používaný pěšáky.
Odkaz přímo na heslo full metal jacket ve vztahu k munici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Full_metal_jacket_bullet Full Metal Jacket is a 1987 war film by Stanley Kubrick, based on the novel The Short-Timers by Gustav Hasford.
The title refers to the full metal jacket bullet type of ammunition used by infantry riflemen (wikipedia.com)
Kdybych to překládal já tak to přeložím jednoduše a jednoslovně - byť slangově -
Celoplášťovka... Název kdysi někdo hloupě přeložil a už se to s tím filmem u nás potáhne navždycky... Což je docela škoda... Dost děsivé je že ignoruje myš coby ovládací prvek...
Dohrál jsem Batmana, není to špatná hra, ještě hledám zbývající kousky do sbírky Hádankářových hádanek,přesto si myslím že místy to bylo až moc arénovité... Teď bych si rád zahrál Devil May Cry 4 z levelu ale tahle hra i přes krásnou grafiku má na PC dost divné ovládání a hlavně zběsilou kameru... Tuším kam mám asi jít ale jistý si tím na sto procent nejsem...