Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Sasakr 25. 3. 2021 00:44

No jo, ale 120 FPS mody v těch hrách na konzolích nikdy nejedou ve víc než 1080p, co si tak pamatuju z Digital Foundry. Navíc obvykle nastavení nižším než low na PC.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 25. 3. 2021 01:08

Je to tak, FHD je základ a grafika je docela OK. Ale když je tohle na začátku, co bude asi za rok :D

Jinak mám problém, jsem zkoušel FC4 na Xboxu, jak udělali 60 FPS, a to je tragédie. 60 FPS je fakt strašný retro na FPS. Stejný problém jsem měl u mechanic simulator, 60 tam je na nic.

-- 25. 3. 2021 00:54 --

Tak fakt těch 60 je mazanice. A FC ještě není ani moc zábavný :D Zlatý auta...
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 25. 3. 2021 16:58

tdjohn píše:Ale když je tohle na začátku, co bude asi za rok
Bude *****, protože ta konzole výkonnější nebude. Něco málo naženou optimalizací, ale stejně... naopak bude čím dál tím víc 30 FPS titulů, aby to nějak zvládalo držet krok.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 25. 3. 2021 18:17

Právě. A s tou optimalizací je to také slabé. Dřív to dávalo smysl, protože architektura bývala zajímavá na hry. Dneska je to běžné PC, které nic navíc neumí. Takže vemeš PC verzi, zkusíš, jede a nic víc s tím neuděláš. Výhoda je jednotný HW, tak si s tím můžeš trochu prohrát, ale na to dnes není čas. Podívej na Cyberpunk :D

Ale tipuju, že za rok vydají Pro verze a za další dva roky další a tak. AMD jede bomby a není problém pořád něco nového dělat. Kompatibilita jako na PC, takže žádný problém. Uvidíme...

Mně je to jedno, zatím nové hry při 120 na PC a starší při 240. Ke konci roku případně koupím něco nového a nebo ne.

-- 25. 3. 2021 17:18 --

Jen mě překvapilo, jak je 60 tragédie. Už dlouho hraju jen auta, tak mi to ani nepřišlo.

-- 25. 3. 2021 17:20 --

Zítra THPS ve 120 na konzolích!

-- 25. 3. 2021 17:24 --

A pořád nemám VR! Asi bych počkal na to HP? Alza píše v srpnu.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 25. 3. 2021 19:41

Tak s PS5 to vypadá dobře, možná brzy se dočkám. Vtipný je, že je zase problém jen kvůli dementům, kteří na tom chtějí vydělat. Jinak by už každý měl doma. Určitě nemám nic proti překupníkům, ať to klidně dělají, ale zrovna v ČR choděj PS5 docela OK a XSX byl pořád.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 25. 3. 2021 21:43

Prej v ČR chodí PS5 ok. Si děláš *****, viď :D Já ho nechci, ale trochu to sleduju a opravdu nechodí. Ani objednávky ze září nejsou stále odbavené. Mnohem snazší je si to objednat v Polsku v bundlu s hrami a do pár dní ho máš doma. A reklamace bez problémů v rámci EU platí. Takže i v ČR u Sony. Ty Tvoje hlody mi občas fakt dostávaj. :mrgreen:
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 25. 3. 2021 21:56

***** co to hraješ za hry? Která stará hra podporuje 240 FPS? Každou hru poctivě před hraním kontroluju na PCgamingwiki a těch, co bez problémů šlapou na +60 FPS moc není. V podstatě jediný HFR zážitek, co jsem měl, byly první dvě Metra. A ještě Tomb Raider, ale tam jsem tu vyšší plynulost nějak nevnímal.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod tdjohn 25. 3. 2021 23:29

Mrak píše:Prej v ČR chodí PS5 ok. Si děláš *****, viď :D Já ho nechci, ale trochu to sleduju a opravdu nechodí. Ani objednávky ze září nejsou stále odbavené. Mnohem snazší je si to objednat v Polsku v bundlu s hrami a do pár dní ho máš doma. A reklamace bez problémů v rámci EU platí. Takže i v ČR u Sony. Ty Tvoje hlody mi občas fakt dostávaj. :mrgreen:

To sleduju od začátku a první den už je skoro celý odbavený. Pokud někdo využil třeba Datart nebo Planeo, tak to měl na počkání i potom. Sehnat PS5 problém tolik nebyl a dnes už je za pár korun od překupníků. Jinde to bylo prý horší. Polsko dává také na počkání.

-- 25. 3. 2021 22:32 --

Sasakr píše:***** co to hraješ za hry? Která stará hra podporuje 240 FPS? Každou hru poctivě před hraním kontroluju na PCgamingwiki a těch, co bez problémů šlapou na +60 FPS moc není. V podstatě jediný HFR zážitek, co jsem měl, byly první dvě Metra. A ještě Tomb Raider, ale tam jsem tu vyšší plynulost nějak nevnímal.

Auta? :D Jak jsem psal Assetto Corsa dává skoro na plné cca 220 průměr. Automobilista 1 dává 240 lock (SCE a FT 2013 také). Race 07 a starší hry na stejném engine také 240 lock v pohodě. Grid 1 i 2 dává určitě kolem 200. Dirt 3 také.

Vše je FullHD.

-- 25. 3. 2021 22:44 --

Jinak proč jsou všude pořád výprodeje? Po obědě jsem koupil "poslední věc" a teď koukám, že zase věci z wishlist jsou v akci :D Jak to děláte, že pořád nekupujete?
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 26. 3. 2021 01:01

tdjohn: Jako nevím jak v ČR, ale tady v UK, pokud nemáš vyloženě astronomické štěstí, nebo známého, tak se k PS5 normálně nedostaneš. Kontroluji Amazon/Game/Argos/atd. poctivě každý den a hádej co - nemám. A že za pár korun od překupníků? WTF? Nejlevnější na Ebay nebo Marketplace je okolo 600 liber, přitom by měla stát 450.
Vzhledem k tomu, že UK je větší a lépe zásobovaný trh a stejně nejsou k dostání, dedukuji, že ČR trh bude ještě horší. Kde bereš ten dojem, že sehnat PS5 není problém netuším, kámoš má u Xzone objednávku už pět měsíců.
Řeknu to jinak - jestli mi zítra koupíš PS5 za maloobchodní cenu, tak ti přihodím pětikilo aby jsi nebyl škodný a vezmu ji od tebe. ;)
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 3. 2021 01:12

Přesně o tom mluvím. Mrak zase žije v nějaký pohádce. U nás stačilo objednat buď včas a nebo u dobrého obchodu. A Polsko funguje už delší dobu spolehlivě. Jinde to taková pohodička není.

Překupníci už to mají za rozumné ceny. Teď zase byla nová vlna, tak máš plnej bazoš :D
https://www.bazos.cz/search.php?hledat= ... =&kitx=ano

Sleduju situaci, ale PS5 jsem nechtěl, takže mám jen data, co jsou vidět. A u Planea nakoupilo dost lidí na počkání už v listopadu. Xzone byl mezi posledními vůbec. Alza měla zase velký nápor.

A nebo ji můžu prodat za 18 na aukru :D
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 26. 3. 2021 10:00

tdjohn píše:
Překupníci už to mají za rozumné ceny. Teď zase byla nová vlna, tak máš plnej bazoš :D

18K NENÍ rozumná cena! Doporučená maloobchodní cena je 13 500 a přes to vlak nejede.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 26. 3. 2021 12:00

https://pc.bazos.cz/inzerat/134124281/p ... igital.php

Ty svine uz ani nejsou schopny si to zbozi vyzvednout a preposlat? Kam tem svet speje. Z tehle snahy vytvorit umelou "exkluzivitu" na zbozi tim ze se umyslne vypusti min kusu kdyz poptavka je velka je mi zle. Vidim to cim dal tim vic - napriklad Games Workshop, taky vydal par boxsetu a mel vyprodano cca 5 min po spusteni predobjednavek. Za 10 minut byly ty modely na ebayi s peknou marzi. Nevim jestli ma cenu podporovat spolecnosti kterym jsou zakaznici jedno.

Jasne COVID tohle a zavrene tovarny tamto, ale pocitam ze je to vsechno stejne plne automatizovany. A byl by takovej problem otevrit objednavky a rict lidem ze maji jeden kus rezervovany i kdyz jim prijde treba az za 6 mesicu? (neni to takhle s autama?) Pak at uz ti zoufalci co to MUSI mit okamzite kupujou za 2x tolik.

tdjohn píše:A co VR? Když už konečně mám možnost. Zatím jsem našel, že nejlepší je HP a třeba to od Valve. Co máte a funguje? Bych vyzkoušel i tu PS verzi, ale když stojí tak málo, tak to bude asi pěkná ****** :D

Mel jsem oba - PSVR a prvni Oculus Quest. OQ je fajn na mensi hry jako Beat Saber nebo Vader immortal je super (ktery na nem jedou nativne, tzn bez kabelu). Zkousel jsem i vetsi hry z PC jako Fallout 4 nebo Arizona Sunshine. Nejvetsi problem je pohyb a to ze ja u toho nemuzu sedet dyl jak 30 min. Myslim ze jsem zkousel i Project Cars a to bylo vicemene OK. Osobne mam za to ze hry kde se nemusis hybat okolo jsou fajn - tetris effect, space pirate trainer, superhot VR. Ale ve vysledku uz mi to tu stejne pul roku sedi v krabici. PSVR je pro VR pro socky - kvalita je dost horsi a je to hodne limitovane. Ale kdyz mas maly rozpocet a musis mit VR tak proc ne.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 3. 2021 12:15

N.Marko píše:
tdjohn píše:

18K NENÍ rozumná cena! Doporučená maloobchodní cena je 13 500 a přes to vlak nejede.

Podle mě je super, když před Vánoci jsi to měl za 25 :D

Teď jak jich je u nás hodně, tak ani za těch 18 už to snad nebude lehké prodat.

Lo!Zza píše:https://pc.bazos.cz/inzerat/134124281/prenecham-rezervaci-ps5-digital.php

Ty svine uz ani nejsou schopny si to zbozi vyzvednout a preposlat? Kam tem svet speje. Z tehle snahy vytvorit umelou "exkluzivitu" na zbozi tim ze se umyslne vypusti min kusu kdyz poptavka je velka je mi zle. Vidim to cim dal tim vic - napriklad Games Workshop, taky vydal par boxsetu a mel vyprodano cca 5 min po spusteni predobjednavek. Za 10 minut byly ty modely na ebayi s peknou marzi. Nevim jestli ma cenu podporovat spolecnosti kterym jsou zakaznici jedno.

Jasne COVID tohle a zavrene tovarny tamto, ale pocitam ze je to vsechno stejne plne automatizovany. A byl by takovej problem otevrit objednavky a rict lidem ze maji jeden kus rezervovany i kdyz jim prijde treba az za 6 mesicu? (neni to takhle s autama?) Pak at uz ti zoufalci co to MUSI mit okamzite kupujou za 2x tolik.

tdjohn píše:A co VR? Když už konečně mám možnost. Zatím jsem našel, že nejlepší je HP a třeba to od Valve. Co máte a funguje? Bych vyzkoušel i tu PS verzi, ale když stojí tak málo, tak to bude asi pěkná ****** :D

Mel jsem oba - PSVR a prvni Oculus Quest. OQ je fajn na mensi hry jako Beat Saber nebo Vader immortal je super (ktery na nem jedou nativne, tzn bez kabelu). Zkousel jsem i vetsi hry z PC jako Fallout 4 nebo Arizona Sunshine. Nejvetsi problem je pohyb a to ze ja u toho nemuzu sedet dyl jak 30 min. Myslim ze jsem zkousel i Project Cars a to bylo vicemene OK. Osobne mam za to ze hry kde se nemusis hybat okolo jsou fajn - tetris effect, space pirate trainer, superhot VR. Ale ve vysledku uz mi to tu stejne pul roku sedi v krabici. PSVR je pro VR pro socky - kvalita je dost horsi a je to hodne limitovane. Ale kdyz mas maly rozpocet a musis mit VR tak proc ne.

To bys zase výrobcům asi křivdil. Ne všem. Xbox byl u nás celou dobu do pár dnů. Po PS je prostě velká poptávka, protože ta cena je extrémně nízká a plno lidí se nudí doma. Nevím, jak je to jinde, ale i v ČR jsou lidé doma na podpoře a nebo HO. Pak co máš dělat, že jo :D A AMD má problém s výrobou všeho, protože nabízí špičkové věci za pár korun. Podle mě kdybys zvednul cenu PS na dvojnásobek, tak ten problém výřešíš. Stejně jako nVidia. Jenže to už teď nejde, bys dělal ze zákazníků blbce. Takhle nic pro ně nemáš. Zase ale už doteď PS prodal miliony kusů, což neni lehký vyrobit. Na to potřebuješ měsíce.

Super, díky za info. Právě to chci jen pro auta. PC jsem původně chtěl zkusit kvůli Automobilista 2 a vyšlo to. Hraju hlavně to. A údajně je to nejlepší závodní simulace pro VR. Takže občas si říkám, jestli by to za to nestálo.

tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 26. 3. 2021 12:37

Hele ja nerikam ze COVID nemel na vyrobe podil, ale je fakt tak tezky ty zakazniky ujistit ze se na ne dostane? Tak to ostatne udelal GW s boxsetem loni v lete - predobjednavky se vyprodaly a po natlaku lidi udelali "made to order" kde sis ten set mohl objednat s cca 2 mesicnim zpozdenim. A to jsi mel videt jak ty inzeraty z ebaye najednou zmizely.

Lidi jsou doma ale kdyby nebyli kreteni a necekali az jim Sony hodi nejakou kost tak se na ne vykaslou a koupi XB nebo Switch. (nebo PS4 kdyz na 5 stejne nejsou zadny hry) Jenze kdyz mas XB tak ses socka a kdyz mas Switch tak ses japanofilni dite. Jen s PS5 muzes v tuhle chvili machrovat protoze je tezky ji sehnat.

Asi nekde zkus jestli ti z tech aut nebude zle. RIkam, ja muzu hrat jen neco s minimalnim pohybem (v ramci treba 2x2m), takze nejaky 3D strilecky nebo adventury pro mne nejsou. Ale kolega nema problem hrat Serious Sama. Oculus Quest 2 myslim podporuje i bezdratovy streaming coz by mohlo byt super, ale jinak v podstate nevim, moc se o VR novinky nezajimam.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 26. 3. 2021 12:51

To máš pravdu. Nebyli na to připraveni a nijak to neřeší. Nevýhoda je, že nepoznáš lehce překupníky od zákazníků, takže tyhle fronty zaplněj zase překupníci, pokud to nebude dobře ošetřený. Dneska je asi moderní vydělávat takhle.

Je to tak :D Hlavně to vypadá, že zase po 4 jim narostlo sebevědomí.

To je fakt. Proto jsem přemýšlel, že to sockový PS bych vzal někde v akci a vyzkoušel Gran turismo na test. Před 2 lety to bylo za pár korun, tak snad zase někdy bude. Zase pokud jsi zkusil a stejně nehraješ, tak to asi taková pecka nebude. Jsou lidé, kteří tvrdí, že zpět už nemůžou jít, ale to spíše přehánějí. Právě vůbec teď nevím, tak budu muset asi experimentovat.
tdjohn
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka