tdjohn píše:To pak jo, ono ani dnes bohužel 2.1 není běžné u monitorů.
Tak běžné asi nebude ještě dlouho. Ono těch monitorů, co z něj mohou profitovat, je jen pět a půl a navíc k čemu, když existuje DisplayPort. HDMI 2.1 je dobrý pro telky.
tdjohn píše:4K je strašně moc a věřím, že to musí běžet skvěle, ale ten MSAA mi přijde u tak velkýho rozlišení jako brutalita. Ale nevím, nikdy jsem nic podobného nikde neviděl Běžně se to nedělá, když 4K dnes nedá žádná karta.
Ty jsi zase zblblej ve svým světe konzolí. Imho RTX 2xxx byla první řada grafik dělaná na 4K 60 FPS. RTX 3xxx to posvětila. Vždyť Linus hrál Doom Eternal v 8K při 60 FPS.
A proč by to mělo být straně moc? Ty hraješ na 27" ve FullHD, já hraju v 55" ve 4K. Mám 4krát větší displej a tudíž 4krát větší rozlišení, abych měl stejnou jemnost, čili u toho můžu sedět stejně blízko jako ty.
Jinak co koukám na ty analýzy, tak prakticky všechny konzolový hry mají dynamický rozlišení a bohužel i ta nová generace dropuje pod FullHD, což mi přijde jako naprostej fail. Bohužel že tohle bude generace pro 4k60 byly zase jen kecy.
Mrak píše:4k už dnes karty dají a poměrně přijatelně. Záleží taky na hře samozřejmě, ale nová generace je dělaná právě zrovna kvůli rozlišení. Když i 3060 Ti dokáže spousty her rozběhnout plynule na 4k, rozuměj alespoň cca 60FPS, dle detailů a hry, páč třeba C2077 je trochu mimo svou náročností, asi jako Crysis ve své době.. I když ono i v dnešní ten remastered na plné pecky.. Tak silnější grafiky jsou na tom znatelně lépe.
Asi jo, svět se posunul, ale ceny také Tak to beru tak, že 3xxx od nVidie už 4K dají.
Sasakr píše:
tdjohn píše:To pak jo, ono ani dnes bohužel 2.1 není běžné u monitorů.
Tak běžné asi nebude ještě dlouho. Ono těch monitorů, co z něj mohou profitovat, je jen pět a půl a navíc k čemu, když existuje DisplayPort. HDMI 2.1 je dobrý pro telky.
tdjohn píše:4K je strašně moc a věřím, že to musí běžet skvěle, ale ten MSAA mi přijde u tak velkýho rozlišení jako brutalita. Ale nevím, nikdy jsem nic podobného nikde neviděl Běžně se to nedělá, když 4K dnes nedá žádná karta.
Ty jsi zase zblblej ve svým světe konzolí. Imho RTX 2xxx byla první řada grafik dělaná na 4K 60 FPS. RTX 3xxx to posvětila. Vždyť Linus hrál Doom Eternal v 8K při 60 FPS.
A proč by to mělo být straně moc? Ty hraješ na 27" ve FullHD, já hraju v 55" ve 4K. Mám 4krát větší displej a tudíž 4krát větší rozlišení, abych měl stejnou jemnost, čili u toho můžu sedět stejně blízko jako ty.
Jinak co koukám na ty analýzy, tak prakticky všechny konzolový hry mají dynamický rozlišení a bohužel i ta nová generace dropuje pod FullHD, což mi přijde jako naprostej fail. Bohužel že tohle bude generace pro 4k60 byly zase jen kecy.
DP je o ničem, dřív byl cool, ale dnes to vše válcuje HDMI. Moje staré monitory umí 120+, ale jen přes DVI. To byla také jiná doba. Uvidíme, ale tipuju, že HDMI by mohlo vše vytlačit. DP je jinak ale super, také ho někde používám.
4K 60 mi přijde v pohodě, to ty karty cca umí, ale jsou to ty nejlepší a nebylo to stabilní. Takže čekám, že dnešní karty za 20 to také dají.
Strašně moc to je z hlediska pixelů, to není jednoduché rozběhat. Musíš mít vše extrémně rychlé. Proto se u konzolí nebojím, že tam 4K bude standardem.
Je to tak, nové konzole nebudou umět moc, proto jsem místo QHD pořídil FHD a budu velmi spokojený. Zase je vtipný, že Motorsport 7 měl plných 4K při 60 už 3 roky. Je to různé. Ale takové WRC 9 a Dirt 5 ukazují, jak vypadá 120 FPS, a i na FHD to není žádná krása Se 4K telkou budeš asi velmi smutný.
-- 12. 1. 2021 12:33 --
Není to úplně ono z hlediska grafiky
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
Rozšířenost? Postupně přichází s věcmi, co DP má, takže časem budou nahraditelné a na DP si nikdo ani nevzpomene. U profesionálů asi pořád DP bude mít nějaký výhody jako obrovský datový tok. Nevím, jak je na tom teď.
Nvidia si pořád vymýšlí nějaké ptákoviny, to bude její chyba Všechny pořádné konzole mají AMD.
-- 12. 1. 2021 13:41 --
Ale mám radost, že nVidia začala ten svůj ray-tracing a všichni se toho chytli. Mně to vždy přišlo jako blbost, ale vidíš, teď každý mluví jen o tom. Samozřejmě ray-tracing byl vždy cool, ale výkon na to nikdo neměl. Tak se to třeba časem posune. Jen je mi záhada, jak to chce AMD dělat na konzolích Pro moje 120 hraní je to stejně jedno, já tam budu mít FHD se zuby a osvětlení jak před 10 lety.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
Tak HDMI je tu sice fakt dlouho a dlouho bude, ale nejde tvrdit, že DP zmizí, to je naprostej bullshit. Ano, u TV to běžné není, ale u monitorů si můžeš vybrat a právě kvůli podpoře šílených obnovovacích frekvencí je DP sakra lepší. A to říká někdo, kdo nedal na HDMI dopustit. S koupí 240Hz monitoru jsem rád rychle přešel na DP. Klidně se může stát, že se DP stane standardem i na TV, stačí tomu dát čas. Ale to je otázka, až budou konzole dávat 144+Hz plynule na 4k, což je daleká hudba budoucnosti. Mi to i dost překvapuje, že jsou výrobci líní do TV dát alespoň jeden DP. Ne každej hraje na konzoli.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.
Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz Xiaomi Mi9
Když to tady čtu, tak už se, se svým FHD 60Hz monitorem (případně 4K televizí) a GF1060, vůbec nechytám. Musím se přiznat, že me občas svrbí prsty na nákup. Základ stávajícího PC má už 6 let. Ale pak si vždy uvědomím, že to asi stejně nevyužiju
Ale není to zas tak dávno, co se tady někteří "do krve" bili za 30 fps, protože filmovost přece
Xbox Series X má dva režimy zobrazení. Normální si udržuje dynamické rozlišení 1512p až 2160p, druhý zaměřený na výkon běží v 60fps při dynamickém rozlišení 1080p až 1440p. PlayStation 5 verze má jen jeden režim zobrazení, v němž hra běží při 60fps v dynamickém rozlišení 1200p (update z původních 810p až 1080p).
-- 12. 1. 2021 17:43 --
holubek002 píše:Když to tady čtu, tak už se, se svým FHD 60Hz monitorem (případně 4K televizí) a GF1060, vůbec nechytám. Musím se přiznat, že me občas svrbí prsty na nákup. Základ stávajícího PC má už 6 let. Ale pak si vždy uvědomím, že to asi stejně nevyužiju
Ale není to zas tak dávno, co se tady někteří "do krve" bili za 30 fps, protože filmovost přece
Tady a 30? Bych jim hned vysvětlil, jak moc hloupí jsou To spíše jinde frčí, ale tady nikdy myslím.
Wow, tak to je hustý. Se pak nedivím, že hraješ vykopávky
-- 12. 1. 2021 21:57 --
Mrak píše:holubek002: Tak já, jako FPS hráč, bych určo 30 nedal. Je humus.
To je můj Mrak!
Si připadám jak Sasakr Po Project cars 2 jsem si říkal, že jen zkusím jedničku, jestli byla o tolik horší. A bohužel jsem zjistil, že není horší, ale v lecčem lepší. Jen teda na X to jede v 900p, tam se se Sasakrem rozcházíme
Ale zase tohle dodnes neumí žádná jiná série:
Společnost Nvidia odhalila mainstreamou grafiku RTX 3060 se zajímavými parametry a sympatickou cenou. Do prodeje ji pošle v únoru.
RTX 3060 má následující výbavu: GPU karty obsahuje 3584 shaderů, což je 28 bloků SM, a také 28 RT jader (a 112 tensor jader). Co se týče ROP, tak očekáváme 64 jednotek, ale ve zprávě Nvidie se o tom nic nepíše. Referenční taky jsou 1,32 GHz v základu, v boostu pak 1,78 GHz.
Výpočetní výkon uvádí Nvidia zhruba 13 TFOPS v FP32 a výkon tensor jader pro neuronové sítě má být 101 TFLOPS. Paměťová sběrnice je, jak se předpokládalo, 192bitová a osazeno je 12 GB paměti. Frekvence pamětí bude buď 15,0 GHz (360 GB/s) nebo 14,0 GHz. TDP je stanoveno na 170 W.
Nvidia zatím neupřesnila, kdy přesně začne grafiku prodávat. Jen vágně uvedla „na konci února“. Za referenční verzi zákazníci zaplatí 329 dolarů (8 500 Kč).
Jen není místo. Tím, že potřebuju pracovní stroje, několik konzolí, tak prostě nevím, kam bych ten PC asi postavil. I konzole potřebují alespoň dva až tři displeje a já mám jen jeden. Chce to pořádný dům
No je *****, jak tenhle model má 12 GB VRAM a ty vyšší jen 8 To zase někdo přemejšlel. No kdyby to stálo těch 8500, tak by to bylo super. Ale kolik to bude u nás? 14 000? Nic, co bych chtěl za takovou věc utratit. Radši RX580 za litr
Dnes se dá postavit miniaturní a výkonný PC. Sám koketuju s myšlenkou to přestavět do bedny velikosti receiveru a normálně to strčit do televizního stolku.
Aha, cenu neznám. Já myslel, že za 8500,- dostanu tuhle bestii
Mám malá PC, mám všeho plno, jen místo není na displeje. Na práci potřebuju alespoň 32" QHD+. Na hraní potřebuju superrychlý displej, který má FHD pro 120 FPS na konzolích. Pak je potřeba rychlý 4K monitor pro další věci, třeba Ori 2 jede v 6K při 60. A nakonec by se hodila i ta TV, třeba i kvůli HDR, které normálně nepoužívám. To jsou 4 zobrazovadla a místo mám na jedno a ještě malé.
Prostě jeden displej neumí vše. Třeba na práci jsou super velké displeje s VA. Na hraní je lepší IPS pro mé hraní. A zároveň na práci preferuješ úplně jiný parametry než na hraní.
-- 13. 1. 2021 14:16 --
Sasakr píše:
tdjohn píše:Je to tak, hraje se to skvěle.
Tak to je ten rozdíl No mně se to hraje strašně.
To je nesmysl, hraní není o rozlišení. To po chvíli nevnímáš.