Jak jsem odrovnal Linuxem počítač? Hele kdybych to věděl, tak dělám v IT oddělení

Prostě jsem odkurvil HDD tak kvalitně, že se nic nedalo načíst a ani nová instalace nešla provést a to včetně Windows instalace.
Naštěstí to byl už několik let starý model laptopu, takže řešení - koupil jsem nové PC, protože nový HDD by byl skoro stejně drahý, jako ten samý laptop

Zkoušel jsem to i na takovém tom "tableto/laptopu" - windows 10 tablet s magneticky připojitelnou klávesnicí (když jsem to kupoval, zdálo se to být jako dobrá alternativa počítače na cesty, protože Android v zásadě nemá doposud použitelnou alternativu k Wordu), než jsem zjistil, jaká sračka Widle na tom jsou. Prostě se to nedá používat jako tablet v tabletovém modu - pořád něco nefungovalo, ergonomie na dvě věci a tak dále. Takže mi to nějakou dobu sedělo na poličce, až jsem se rozhodl, že zaexperimentuji. Stáhl jsem Ubuntu a jal se následovat instalační instrukce... Nevím kdo je psal, ale povedlo se mi nabootovat jenom do takové té "testovací" instalace, co když vypneš přístroj, tak si to nic nepamatuje, což znamená, že funkcionalita je přinejlepším poloviční, protože takhle si musíš pokaždé stahovat balíčky a kdo by se na to nevykašlal, protože plnou instalaci mi to prostě nevzalo. Crcal jsem se s tím několik hodin, pak mi to spadlo ze stolu a nakřáplo displej, takže jsem přišel o dotykovou funkci. Jo, jsem prostě génius a technologie v mých rukách jenom vzkvétá

Jak říkám, kdyby mi to někdo odborně nainstaloval, asi bych jel v Linuxu, ale na druhou stranu - počítač co teď mám je celkem nový a Widle zatím docela jedou a jsem na ně zvyklý - byť mě tedy občas neskutečně vytáčejí, třeba tím, že se v zásadě nejde vyhnout updatům a když na ně dojde, tak Widle si stáhnou update a odseknou mě od internetu, dokud update nenainstaluji - co je tohle za zhovadilé chování, to mi hlava tedy nebere.

Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short