by mě zajímalo, jak by to chtěli udělat

Tak předně pokud pracuješ legálně, tedy máš smlouvu, insurance number a platíš daně - jako fakt není legální důvod někoho vyhazovat a mám ten dojem, že většina plápoláků tu legálně je. Koneckonců není důvod tu být nelegálně.
Za druhé - většina lidí z EU co tu jsou dělají minimálku, nebo lehce přes. Pokud by se UK povedlo nějak tyhle lidi vykopat, čím by je nahradili? Anglánů který by byly ochotni za ty peníze odvádět tuhle práci jednoduše není dost, protože tahle země už nějaké dvě stovky let žije z přistěhovalců (viz Indové, Pákistánci, černoši atd.) a tyhle nízkopříjmové posty nejsou u nich moc preferované. Samozřejmě by se po čase přizpůsobili, protože to je veliká a zabydlená země a kde je poptávka, tam se objeví i nabídka a nakonec by se třeba řemeslníci, uklízeči, prodavačky atd doplnili z nativního obyvatelstva, ale to přechodné období by srazilo ekonomiku pěkně hluboko.
Je hrozně snadné vykřikovat hesla o smradlavých přistěhovalcích co neumí jazyk a jenom kradou práci - ale faktem je, že ta práce byla dostupná pro každého, kdo byl ochotný ji dělat a každý rozumný zaměstnavatel si radši zaměstná lidi z vlastní země, než přistěhovalce pokud může - pokud se někdo z vlastní země přihlásí

Vidím to u mě v práci, kde dobrá polovina ze tří set-členného staffu jsou Španělé, Portugalci, pár Čechů, Plápoláků a Slováků ne proto, že bychom jim tu práci kradli, ale prostě protože se přijdeme přihlásit, máme kvalifikaci, nemáme trestní záznam a jiných zájemců není tolik, takže pokud nějaký Anglán přijde jenom zaklepat na dveře, skoro se ho ani na nic neptají a cpou mu do ruky propisku aby podepsal smlouvu. Je to naše chyba? Nemyslím. Vyřeší se tím něco když nás vykopou - určitě ne.
Proto se zatím moc nebojím.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short