Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 6. 2016 20:44

Takže si porodní asistent a au pair ?

Tak teda nejen téma článku ale i ten ilustrační obrázek je totálně epický a hodí se do tématu -Zvláštní Asie :D
http://1gr.cz/fotky/idnes/16/062/cl6/LV ... selfie.jpg
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 16. 6. 2016 20:49

Sattero píše:Hmm, strašně mě zaujaly chytré hodinky od Samsungu (Gear Fit2)... nepotřebuji je, ale sakra, že bych si udělal radost? :D

Hele nevim jak to ma Apple, ale byt tebou tak jeste tak rok dva pockam. Ja mam Smartwatch 3, ktery taky jedou pod Androidem a ackoliv obcas je to fajn kdyz fungujou (hlasove porizovani poznamek je super napriklad), jeste to nemaji uplne odladeny. Dost casto se mi stava ze se ty hodinky nesyncujou s telefonem a nastavit tam nejkou fit aplikaci (nakonec jsem rezignoval a hodil to vsechno pod Google Fit) byl porod. Ale lidi se mne na ne ptaji casto kdyz je vidi, to zas jo. :D

Nevim jestli to ma Samsung nejak vic vychytany ale hadam ze OS je vsude stejnej. Kdyz uz tak bych asi sel spis do FitBitu.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod boonno 16. 6. 2016 21:05

Sattero píše:Hmm, strašně mě zaujaly chytré hodinky od Samsungu (Gear Fit2)... nepotřebuji je, ale sakra, že bych si udělal radost? :D

já používám gear fit 1 a jsou super. Teda design nic moc a chtělo by to automatickej jas, ale jinak super. Počítá to kroky a nutí to člověka něco dělat. A hlavně notifikace jsou fakt super. Už ani nevím jak mi zvoní telefon :-)
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 16. 6. 2016 22:08

PC: porodní asistent WTF?
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod boonno 16. 6. 2016 22:49

hele N.Marko nebojíš brexitu? Jak by to vlastně pak bylo s lidma z eu co tam dělaj?
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 17. 6. 2016 09:46

Máš tam něco o dětech a psals že občas jsou tam i porody, tak sem myslel že děláš porodního asistenta.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 17. 6. 2016 12:27

boonno píše:hele N.Marko nebojíš brexitu? Jak by to vlastně pak bylo s lidma z eu co tam dělaj?

I kdyby byl (a možná doopravdy bude) - nemyslím, že by to byl konec světa. Proč by taky měl? UK bylo vždycky tak trochu mimo Evropu a mám takový blbý pocit, že EU se nakonec rozpadne a nastane tak trochu politický reset, takže si to užijeme všichni ;)

-- 17. 6. 2016 13:29 --

PoliceCollector píše:Máš tam něco o dětech a psals že občas jsou tam i porody, tak sem myslel že děláš porodního asistenta.

Vole! Říkám že to tam je kolikrát porod, ne že dělám porodnika. Tady je vidět, jak pozorně čteš.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Sattero 17. 6. 2016 12:34

Teď mě docela zaujaly Garmin Forerunner 235 co má bratr, strašně si je chválí, akorát já do toho chtěl nacpat tak pětku :D

Včera jsem se šel podívat v Comforu na ty Fit2 od Samsungu a prodavač sice fajn, ale tvrdošijně mi tvrdil, že jedou na Androidu (jedou na Tizenu) a že pro ovládání Apple Music nepotřebují nic, neb to zvládají samy. No a chlapík v "jakože" Samsungu zase řekl, že pro to musí být aplikace (což od Applu pochybuji že kdy bude). Nicméně ani v jedné z prodejen je neměli na vyzkoušení, jen teorie a zabalené krabičky "už pro někoho". Komedianti.

Jako rád bych (z rozmaru) koupil něco na notifikačky a trochu sportu (cyklo, koloběžka - nejlépe tepový monitor a plusem GPS), pokud možno i trochu voděodolné do sprchy a bazénu. Bohužel proti vodě jsou ty Samsungy kupodivu k ničemu, vydrží leda pot. Sux toto. A Withings zase maji plastové krycí sklíčko u základního modelu Activiteé a samozřejmě žádné notifikačky.
Sattero
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 17. 6. 2016 13:06

Brexit nebude (a to ani nevite jak moc rad bych se mylil). Toci se v tom neuveritelne moc penez a moci a tak, i kdyby to nahodou vypadalo, ze by lidi zvolili OUT tak to ti, co maji co ztratit, velmi rychle zmeni. Presne jako pri zkusebce v Rakousku pred mesicem. :)
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Sasakr 17. 6. 2016 13:21

Nestraš. Já furt věřím, že budou v Rakousku volby znovu a že to s Británií vyjde.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod boonno 17. 6. 2016 13:52

No tak já se ptal hlavně pro to, že se to může hodně dotknout lidí co jsou tam za prací z EU. O budoucnosti ať si Briti rozhodnou sami.

Btw: proč by se měly volby v Rakousku opakovat? Nehledě na to, že prezident je tam snad ještě větší figurka než u nás.
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 17. 6. 2016 16:37

Nedovedu si představit, že by se na pracovně imigrační politice něco zásadně měnilo v případě brexitu pro nás. Maximálně tak ti nařídí jazykové zkoušky, ale to už je na tobě. UK totiž doslova žije z levné práce od lidí z EU a bez nás by zažila poradny propad výkonnosti ekonomiky.
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod boonno 17. 6. 2016 20:02

Chápu, ale co jsem tak vyčetl z médií, tak vyhnání hlavně poláků z pracovního trhu, bývá používáno jako argument zastánců exitu.
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sattero 17. 6. 2016 20:25

Nahradí Rumunama.
Sattero
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 17. 6. 2016 22:56

;) by mě zajímalo, jak by to chtěli udělat :D
Tak předně pokud pracuješ legálně, tedy máš smlouvu, insurance number a platíš daně - jako fakt není legální důvod někoho vyhazovat a mám ten dojem, že většina plápoláků tu legálně je. Koneckonců není důvod tu být nelegálně.
Za druhé - většina lidí z EU co tu jsou dělají minimálku, nebo lehce přes. Pokud by se UK povedlo nějak tyhle lidi vykopat, čím by je nahradili? Anglánů který by byly ochotni za ty peníze odvádět tuhle práci jednoduše není dost, protože tahle země už nějaké dvě stovky let žije z přistěhovalců (viz Indové, Pákistánci, černoši atd.) a tyhle nízkopříjmové posty nejsou u nich moc preferované. Samozřejmě by se po čase přizpůsobili, protože to je veliká a zabydlená země a kde je poptávka, tam se objeví i nabídka a nakonec by se třeba řemeslníci, uklízeči, prodavačky atd doplnili z nativního obyvatelstva, ale to přechodné období by srazilo ekonomiku pěkně hluboko.
Je hrozně snadné vykřikovat hesla o smradlavých přistěhovalcích co neumí jazyk a jenom kradou práci - ale faktem je, že ta práce byla dostupná pro každého, kdo byl ochotný ji dělat a každý rozumný zaměstnavatel si radši zaměstná lidi z vlastní země, než přistěhovalce pokud může - pokud se někdo z vlastní země přihlásí ;)
Vidím to u mě v práci, kde dobrá polovina ze tří set-členného staffu jsou Španělé, Portugalci, pár Čechů, Plápoláků a Slováků ne proto, že bychom jim tu práci kradli, ale prostě protože se přijdeme přihlásit, máme kvalifikaci, nemáme trestní záznam a jiných zájemců není tolik, takže pokud nějaký Anglán přijde jenom zaklepat na dveře, skoro se ho ani na nic neptají a cpou mu do ruky propisku aby podepsal smlouvu. Je to naše chyba? Nemyslím. Vyřeší se tím něco když nás vykopou - určitě ne.
Proto se zatím moc nebojím.
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Předchozí stránkaDalší stránka