PoliceCollector píše:Prosím vás nechte Sasakra být, on je prostě ultra pravičák to nemá cenu, je to stejný jako byste chtěli předělat ultralevičáka
No, to není tak úplně pravda. Přesvědčit ultra levičáka není tak těžký, protože pokud si umí spočíst, kolik je 1+1 a přihlédne k historickým okolnostem, tak není těžké ho zviklat. A já bych se klidně přesvědčit nechal, jen mi tu ještě pořád nikdo nevysvětlil, proč je podle vás v některých případech krádež ok.
K tématu: teď mi volala mladá, dostala první vejplatu v nový práci (do tý doby měla spíš brigády) a vítězoslavně se chlubila hlavně slovním ohodnocením, ale i výplatou. Čistá 11902, hrubá 14 tisíc něco. Tak jsem jí hned zchladil a říkám:
"vidíš tam položku základ daně"?
"Jo"
"Kolik tam je?"
"19141"
"Tak přesně tolik si je stála, rozdíl mezi těmi tvými 11k a 19k si nechal stát"
"No to jsou svině..."
"Už víš, proč musíš k volbám?"
Pak si taky stěžovala, že za tu práci je to nepřiměřeně malá výplata. Tak jsem jí hned vysvětlil, že neexistuje nic jako nepřiměřená výplata a každý dostane právě tolik, kolik dostat má (resp. dostal by, kdyby nedanila 38 %). Chvíli jsem jí to vysvětloval a myslím, že to pobrala. Šikovná holka. A hlavně bude pravděpodobně v životě spokojená, bez závisti a zášti a pocitu nespravedlnosti. A to mě hřeje u srdce nejvíc.
-- 26. 5. 2016 22:24 --Tdjohn: sorry, ale opravdu nevím, jakej bych musel mít spotřební koš, abych dosáhl na tu jejich půlprocentní inflaci. Pravda, poslední půl rok sleduju zlevnění některých potravin, ale roky před tím to šlo nahoru a oni přesto tvrdili, jak kvůli deflaci všichni zahynem.