Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Sattero 25. 5. 2016 21:51

Ale prd. Hypotéka se nastavuje na dýl a na výročích/kdykoliv do toho napumpuješ přišetřené prachy/zkrátíš dobu splátky.
Sattero
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 25. 5. 2016 21:52

holubek002 píše:tdjohn: Tak jasne. Kdyz ma nekdo problem zaplatit zalohy a zakladni vybaveni, tak nebude mit problem ten byt koupit :D

Tak ono to moc vtipný není, když vemeš 100 % a peníze pro realitku dáš do toho :D

-- 25. 5. 2016 21:54 --

Tak možná jen ve městech se to vyplatí. Neznám nájmy někde na vesnicích.

-- 25. 5. 2016 21:54 --

Sattero píše:Ale prd. Hypotéka se nastavuje na dýl a na výročích/kdykoliv do toho napumpuješ přišetřené prachy/zkrátíš dobu splátky.

Hlavně ve 20 nevyděláváš to stejné co ve 30, takže do toho dáš později docela o dost víc. Ale Sasakr třeba teď má svůj strop, co já vím.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 25. 5. 2016 22:13

No, spíš jde o to, že vždy počítám s nejhorší variantou. Když to pak dopadne líp, tak ok. Ale při plánování se prostě nespoléhám na to, že do toho něco přisypu, i když je to dost pravděpodobné.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Ertefol 25. 5. 2016 22:37

holubek002 píše:Ale jinak souhlasim s tim, ze je lepsi jit do hypoteky a platit to sobe nez nekomu cizimu. Ale neni to pro kazdeho a kazdou situaci.

Přesně tak. Já třeba nemám ještě pracovní smlouvu, přítelkyně jen pracovní smlouvu na dobu určitou, postupně plánujeme jít do něčeho větší i s dítětem, je to velký závazek, nevíme, jak to bude s penězi - prozatím chceme určitě na dva, tři roky pronájem.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod icotech852 25. 5. 2016 23:26

holubek002 píše:icotech: G3258, MSI B85-G41, napeti o nula, FSB o nula (otevreny nasobic)

ja ti verim su to nove procaky 22nm,14nm,ale stale je to "len" dvojjadro pentium.Sam pises,ze je to len zatial a o tom som hovoril.Clovek,ktory chce vykonny komp na hranie novych hier nesiahne po lacnom CPU,ktory zacne nadrapovat taktovanim.Proste doplatit 100vku (eciek),ktoru kludne prechlasces na akcii ci na veceri so zenskou,tak preco si nedopriat dobry procak ;-)
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 25. 5. 2016 23:31

Sasakr píše:No, spíš jde o to, že vždy počítám s nejhorší variantou. Když to pak dopadne líp, tak ok. Ale při plánování se prostě nespoléhám na to, že do toho něco přisypu, i když je to dost pravděpodobné.

To já také :D To je základ dobrého plánování. Ve skutečnosti je to ale obvykle daleko lepší, pokud nejsi běžný lempl. Samozřejmě holky a rodiny s tím moc dohromady nepůjdou, no :D

-- 25. 5. 2016 23:32 --

icotech852 píše:Proste doplatit 100vku (eciek),ktoru kludne prechlasces na akcii ci na veceri so zenskou

To fakt někdo dělá? :shock: :D

-- 25. 5. 2016 23:45 --

icotech852 píše:ale stale je to "len" dvojjadro pentium.

Sice nevím, co řešíte, ale souhlasím, že to chce jen plnohodnotná jádra, 4 a alespoň 4 GHz. Samozřejmě žádné AMD a podobné napodobeniny. Se právě těším, že začnu používat svoje herní čtyřjádro na práci a to bude pecka. Od Intelu jsem toho měl mraky, ale nic se nevyrovná těm neošizeným jádrům. Cenově to není ideální, ale zase za posledních 15 let stačí brát cokoli kolem 6 tisíc a vedle se nešlápne.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 26. 5. 2016 06:42

Ty jo.. Jako na hypošky jsem čučel.. A asi takhle. Nájem platím jen energie (výhoda známých), tudíž zas ne moc, ale kdybych si měl vzít hypošku, dejme tomu třeba 8k měsíčně (ta lepší varianta, druhá věc, že by mi ji nedali) a k tomu ty energie, tak mi zůstane skoro ***** a žrát budu trávu před barákem. Ale teda to beru v potaz hypotéku sám na sebe. Vím, že to nemusí být tak černě a kde co, ale ani to nemusí být tak v poho.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 26. 5. 2016 08:29

No, to je další věc. Vždycky je třeba plánovat tak, aby když ženský rupne v bedně a odejde, abych byl nájem/hypotéku utáhnout sám. A to už není *****.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod icotech852 26. 5. 2016 10:52

Vždycky je třeba plánovat tak, aby když ženský rupne v bedně a odejde

nielen to,musis planovat aj docasnu pracovnu neschopnost,nezamestnanost,ekonomicke krizy ci dokonca invaliditu.Mesacna splatka je zvacsa pevna a banka nepocka ;-)
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 26. 5. 2016 11:06

Alianna Hitomi píše:Mimochodem koupila jsem si skolni uniformu, :)

Jenom jednu? :D
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 26. 5. 2016 12:44

Hele ohledne toho Japonska. Kolik tam tak stoji ubytovani? Myslim mimo Tokyio. Koukam po dovolene a letos bych asi spis jel nekam do tepla. Loni bylo pod Everestem sice fajn, ale znovu usinat v -20C bych letos asi vynechal.

A jak se tam pohybujes? Mas tu jizdenku na vlak?
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Sattero 26. 5. 2016 13:06

Ertefol píše:
holubek002 píše:Ale jinak souhlasim s tim, ze je lepsi jit do hypoteky a platit to sobe nez nekomu cizimu. Ale neni to pro kazdeho a kazdou situaci.

Přesně tak. Já třeba nemám ještě pracovní smlouvu, přítelkyně jen pracovní smlouvu na dobu určitou, postupně plánujeme jít do něčeho větší i s dítětem, je to velký závazek, nevíme, jak to bude s penězi - prozatím chceme určitě na dva, tři roky pronájem.

Uz planujete dite? Zatim musite rozjet kariery a mit na to penize, dite je draha sranda podobne jako ta hypoteka :]

Tdjohn: Jasne, nemusi mit dost penez. Ja bych, az si doplatim pristi rok auto, nemel problem platit 10 mesicne vc. sluzeb za hypoteku. Kdyz k tomu pak prictu plat pritelkyne, dame do kupy sumu s niz se da bez problemu vyzit a kdyz bude chut, mit i prcka/svatbu/cestovat trochu po svete. Takze to vidim asi jinak.

Sasakr: Ano, mas pravdu, do uvah je nutno zahrnout vypadek prijmu pritelkyne v pripade rozchodu, dale neschopnost splacet atp. Na cast pomuze rezerva financi (proto je lepsi mit delsi splaceni hypoteky a platit mesicne mene a davat si bokem penize - bud jednou za dva roky treba ponizis cilovou splatku hypoteky, anebo vykryjes vypadek prijmu + na to je dobre se u hypoteky pripojistit). S invaliditou je problem: tu prakticky nemuzes zapocitavat, pokud nepracujes v riskantnim prostredi. Ja jako ajtak proste nemuzu predpokladat, ze na me v praci spadne sut v tunelu, anebo spadnu z leseni a prerazim si zada. Muzu mit problem se zady atp., ale tomu se da zase do urcite miry predchazet. Navic zivotni pojisteni mam treba v ramci pracovniho kontraktu vice nez solidni, sam bych se taky pripojistil. Prachy sice litaji, ale jo, jde to nejak udelat. Vsak asi vis na co narazim a co myslim.
Sattero
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 26. 5. 2016 13:50

Přítelkyně je starší než já, takže na rozjíždění kariéry není moc času - ona navíc práci má a zrovna v tom oboru, kde je, není nějaký enormní kariérní postup.

Já holt budu tak rok-dva dělat a pak to půjde.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Sasakr 26. 5. 2016 14:25

S invaliditou to vidím tak, že dokud na tobě nezávisí život tvých blízkých (dětí, vyživovaná žena apod.), tak nemá smysl se na to pojišťovat. Pokud bych teď ochrnul, tak se o mě budou starat blízký plus mě budete všichni živit. Pojišťovat se nemá smysl, bylo by to jako se vsázet. Kdybych měl dítě, byla by to naopak nutnost, ať už bych dělal sebebezpečnější práci.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Sattero 26. 5. 2016 16:00

Ertefol: Záleží o kolik je starší, taky třeba ochota změnit firmu atp. Jestli to chce tzv doklepat k mateřské, pak ano. Horší je, že plánuješ pracovat "nejak" 2 roky, nicméně takový přístup jsem měl než jsem nastoupil do firmy kde jsem teď. Za tebe budu věřit, že se to obrátí a minimálně budeš mít práci rád :)
Sattero
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka