Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Ertefol 24. 5. 2016 00:10

To je divný, no...

2PC: Anebo máš zabordelený systém ;)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Sasakr 24. 5. 2016 00:18

Když jsme u těch desek, mám problém s matčiným PC. Nejdřív jí po čase jakoby umřeli USB či co a nešlo poslat nic do tisku. Po restartu nějakou dobu ok a pak zase papíry nelezly, zůstávaly viset ve frontě a tiskárna se neprobrala ze spánku.

Tak jsem to upgradnul na W10, u mě to také dost problémů vyřešilo.

A opravdu to pomohlo, tiskárna jela. Ale stala se jiná věc. Po restartu se počítač tváří, že nemá síťovku. Restartem myslím opravdu volbu ve Windows. Ale když počítač vypnu a pak zapnu, tzn. je chvíli vypnutý, síť normálně funguje. Jako by PC potřeboval být chvíli vypnutý.

Nevím, jsou tam furt nové a nové problémy a říkám si, jestli prostě neblbne deska.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Mrak 24. 5. 2016 07:30

Padání mi občas dělal přetaktovanej CPU na frekvenci, kdy už nebyl stable. Sice třeba prošel testy (i několik dní), ale v reálu to prostě nezvládal (WTF??!!). A ta deska.. To je divný, instalace W10 vyřeší problém a objeví se další? :D Ale možné to je, záleží, jak je deska stará. Jedna z komponent, která může odcházet rychle. CPU je věčné, RAM kolikrát taky, HDD jsem, pokud byl systémovej a nebo využívanej, měl cca do tří let další. SSD zatím ok, grafika jak kdy. Některé drží věčnost, jiné odcházejí. A zdroj, kvalitní, drží věky.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 24. 5. 2016 09:34

Já totiž zkusil nataktit CPU na 4GHz a od tý doby to blbne...
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 24. 5. 2016 09:57

Hele ti z vas co maji Windows 10. Vyplati se? Mne zacal PC delat psi kusy a myslim ze je cas preinstalovat system. Ale nevim co tam natahnout. S Win7 jsem spokojenej vic nez dost ale W10 se asi hodi vic do budoucna ne?
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod jezek 24. 5. 2016 10:25

Já to odkládám už půl roku. Jsme na tom stejně, potřebuju reinstal, s W7 jsem spokojený, ale už se asi vrhnu na W10.

Jinak žongluju s časem a pořád nevím co je pro mne výhodnější, dělat v práci věci do školy nebo doma raději zakázky do práce. Jíst musíme, takže...
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod boonno 24. 5. 2016 10:57

já jsem z w10 max spokojenej. Problémy nemám a běhá to líp jak sedmičky (i když to běhaly i nenáviděný osmičky - teda ne mnou mně nevadily).
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 24. 5. 2016 10:58

Ja jedu a tomhle systemu us asi 4 roky. Vecer se na to ale asi budu muset vrhnout. Nejvic starosti mi delaji ovladace - je mozny pouzit ty z Win7 nebo ne? Mam par starsich veci, na ktery si nejsem jistej jestli jsou W10 ovladace. :X
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Ertefol 24. 5. 2016 12:56

W10 asi taky budu pak instalovat, už bych se do toho měl dokopat, mám pocit, že už to PC není, co bývalo... odkládám to podobně dlouho jak ježek, po státnicích se k tomu snad dokopu (a asi to vezmu z jedné vody na čisto - takže jak PC, tak NB).

Jinak PC, zkus taky přeinstalovat systém - odcházející deska se neprojevuje snižováním výkonu, jinak by se projevovala i poškozená grafika nebo CPU. Spíš si při tom přetaktování přestřelil a jak to zkoušelo nabootovat systém, tak ho to rozbordelilo. Stalo se mi to kdysi taky, naštěstí jsem taktoval na čerstvém systému, takže jsem si jen reinstaloval systém, nahodil tam nejvyšší předtím stabilní takt a bylo to OK.
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Mrak 24. 5. 2016 13:18

Ovladače z W7 spíš teoreticky. Lepší, pokud nebudou mít desítky své ovladače, mít alespoň na osmičky.. Ovladače jsou zrovna to nejhorší, co se řeší. Já na desítkách jedu od začátku, bez problémů. Akorát BT se mi zobrazuje, všechno ok, spárovat jde, ale posílání a příjem nechce jít a app od Asusu není pro deístky zatím. Ale v pracovním prostředí desítky ani náhodou, alespoň zatím.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 24. 5. 2016 13:19

Grafárnu jsem taktoval taky, ale podle návodu na netu,kde testovali přesně tu co mám já.
Tak snad sem ji neodepsal (mám špičkovou G1 od Gigabytu s óbr větrákem, pasivem, backplatem atd, už z výroby mírně taktlou.)

Rád bych ale provedl už nějaký upgrade i toho zbytku, když jsem totiž chtěl zkusit Arma 3 ( v rámci promo akce) tak jsem zjistil že se mi sice všechno nastavilo na ultra ale jede to 15FPS místo v recenzi deklarovaných 60. Na živě konstatovali - máš starý CPU, co bys chtěl... a to sem myslel že tři roky stará hra pojede OK. (On tuším nejel ani Afghánistán - Arrowhead z Army 2).
Akorát že horko těžko ušmoulím prachy na i3.

Včera jsem testoval rage a taky to jelo nějak divně...(Subjektivně) a ještě je to vošklivýýý.

Udělej dvoj instalaci - sedmiček a desítek. Na desítkách jak jsem už psal nefunguje Crysis, nefunguje tam GTA IV, tuším že ani Mass Effect 1 a snad i dva -vše kvůli skvělým pirátským ochranám, které jsou v desítce zakázany. (Crysis ověřeno, GTA IV taky, ME zatím ne.)
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Ertefol 24. 5. 2016 14:16

Co chceš, je to otevřený svět, kde se navíc na každém místě může něco odehrávat (neskrývá se to, jak v jiných open-worldech, ale vážně simuluje) - CPU tam dostává zabrat mnohem víc. A teda na ultra bych Armu nepouštěl, jel jsem na mixu low a medium, kdy to na Q6600 ještě v oficiálních misích hrát šlo, mimo ně už ale moc ne.
PC, Wii U, 3DS
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod Sasakr 24. 5. 2016 22:15

Já na desítky přecházel cca o Vánocích a byl jsem z toho dost nadšenej. Je to rychlejší než 7, spousta nových funkcí (co ale byly už v třeba v 8), takže podle mě není důvod odkládat. Snad jediný mínusy jsou schizofrenní nastavení - tedy Nastavení v novém stylu a k tomu klasický Ovládací panely. Taky bojuju s tím, že má PC tendenci se samo probouzet.

Mimochodem můj PC teď bude mít přibližně 6 let a pořád na něm jede původní instalace Windows. W10 jsem instaloval přes update. A všechny komponenty jsou původní a přiznám se, že kdyby něco odešlo, tak bych se docela *****, protože ve svý době to byl docela slušnej počítač střední třídy a já toho pořád hrál hrozně málo. Musím ho pořádně opotřebovat :-) Šestiletej disk už je docela dost, co? Ale podle všeho by měl bejt okay.
Obrázek

A taky tu mladá hrála Serious Sam 3 a vypadá to hezky. Nejsem moc zvyklej na tyhle moderní hry.

A já si nainstaloval NFS MW. Starý samozřejmě. A s drobnými úpravami to pořád vypadá pěkně.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Ertefol 24. 5. 2016 22:27

Já mám disk tuším osmiletý, někdy loni či předloni vyměněný za SSD (resp. dokoupeno k tomu). A furt v pohodě :)
PC, Wii U, 3DS
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 24. 5. 2016 23:38

A já devitiletý.
PoliceCollector
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka