Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 10. 5. 2016 18:49

Copak za to můžu že valná většina her z poslední doby je neuvěřitelně nezajímavá, nudná až pitomá ? Teď se těším na datadisk k Zaklínači 3, to je jediná hra kterou si jakeš-takeš zahraju bez upu.

Hry co jsem vyjmenoval navíc nemají z valné většiny game over, jsou to simulátory, v MP se dají hrát pořád a než uděláte kampaň tak to taky zabere čas.

Chystám o tom taky článek. Protože - jediné co vydavatelé vydávají je pokračování pokračování. Z her se stávají nekonečně nudné a jednorázové záležitosti. Já si hry kupuju až na steamu, ve slevě za maximálně dvě sta pade. (To co na steamu není a ve slevě to nebude, tak kupuju podle peněz). Někdy stačí negativní zkušenost s předchůdcem a nekupuji. Takže re-kapitulace.

Far Cry: Primal - nedohrál jsem trojku, předpokládám že Primal má stejně pitomý konec s boss fightem - takže nekupuju.
Assasins Creed - někdo tvrdí že třetí pokračování (v Římě) je nejlepší. Hrál jsem to asi tři dny, (když zdědíte bordel) pak mě neustálé vyvražďování stále stejných věží kde musíte zabít velitele a když vám zdrhne (což se mu povedlo často) tak musíte začít znova přestalo bavit. Než jsem to začal hrát tak jsem myslel že Assasins Creed = Hitman v historických kulisách. Leda prd.... Tím pádem jsem nikdy nedohrál ani trojku (americko-britská válka o nezávislost a ani díl v Istanbulu).
Dark Souls 3: mám jedničku a nedostal jsem se ani přes prvního bossáka.
Hitman 2016 - jak jsem se těšil a užíval si že mi jdou první dvě mise plynule, tak v Paříži se to stalo nehratelné (dohráno), Sapienzu prostě neošulím... Smutný je že to vypadá jako minulý díl, který běhá bez problému (a který už nikdy hrát nebudu, protože je neuvěřitelně blbý, stejně jako si už jen tak nezahraju Mafii 2.)
The Division - absolutně jsem nepochopil voc go, nemám žádný demo a stojí to teď moc, takže možná ve slevě.

Tak jak vidíte, není co hrát. A pochopil jsem že s věkem člověk cyničtí, takže když jsem si koupil ve slevě za pár korun Splinter Cell: Chaos Theory, kterou jsem dřív dohrával na ducha, tak mě to při repríze přestalo bavit a začal jsem to hrát stejně jako dva poslední díly - když to jde, tak nezabíjet, ale když se mě protivník zaskočí nebo je daleko, tak válka je válka, promiň kamaráde. Pif paf puc.

Ke všemu se hry prodávají nedodělaný, s plno DLCéčkama takže to nemá cenu... Kde jsou ty časy kdy jste za tisícovku dostali komplet hru, teď dostanete demo a zbytek si musíte koupit.

Nejsem tak prostý abych nebyl sprostý. Místy sem si myslel že mě už hry neba, ale pak sem pochopil že to je tím že většina je neatmosférická, nelogická a vůbec fuj, dělaná pro mladší publikum co ještě neví. Ale my staří pařani víme a proto jim na to neskočíme.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 10. 5. 2016 20:12

Ertefol píše:Za půl roku ale pět her není zrovna moc :D

Zase na nich může mít odehráno opravdu hodně hodin a tak může vzniknout kvalitní názor.
A kdo? Jo PC, tak nic....
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod N.Marko 10. 5. 2016 21:02

Mám doma zpátky svého miláššška. Po třech týdnech, kdy jsem byl odkázaný na levný Alcatel (smartfoun samozřejmě) jsem dostal zpátky ze servisu své BlackBerry - twe už nikdy více! Ty smartfouny jsou strašný sr*čky. Jasně, moc zkušeností s telefony za 300Ł a více nemám (kromě té BlackBerry), ale prostě mě vytáčí android. Hrozné rozhraní, neintuitivní, dělá si to co chce a děsím se faktu, že BB ve svých nových telefonech opustilo svůj systém a nahradila ho androidem. To bude zase v alejích nablito....
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Mrak 10. 5. 2016 21:50

holubek002 píše:Pet her za pul roku? To jsem na tom skoro stejne :-)

I s tim HW jsme na tom podobne. S tim rozdilem, ze finance nejsou problem, ale pak se ozve moje rozumne a taky trochu kolenovrtacske ja, ktere rekne: "Ne, nepotrebujes to. Nevyuzijes to, stejne moc nehrajes a mas tam Splinter celly, Telltale hry, Assassins creedy a dalsi bambilion her, ktere jsi nehral a asi ani hrat nebudes a na ktere ti staci HW, jaky mas." A tak misto tretiho Zaklinace, GTA V nebo Metal gearu ted hraju Black flag :D

Tak nějak, ale nakonec nehraju nic. :D Chtěl jsem po Laře začít Cities Skylines, alee nějak se nemůžu dokopat. :D A stejně to nemění nic na situaci, že bych milerád obměnil komplet HW. Jen jdou finance prostě jinam, no. :-)

tdjohn píše:Nevím, jak tam, ale mně to přestalo fungovat na 8.1 někdy s příchodem GTA V. Prostě tak asi půl roku to nešlo a už jsem to nezkoušel. V tomhle je hraní na PC asi tak 20 let pozadu. GTA IV je stejně nejlepší na konzolích, tak to nevadí, ale i tak je to divné.

Tak to jsem netušil, já právě si nepamatuju, kdy jsem to zkoušel naposled. Už to nějakej pátek je. :D
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 10. 5. 2016 22:34

Na youtube jsou návody, jak to na W10 zprovoznit. Nefungují?

Já se se svým BB sžil a asi to bylo to nejlepší, co jsem si mohl pořídit. Ne že by snad bylo na výběr.

Jinak u mě za poslední půl rok dohraná jediná hra. Harry potter a princ dvojí krve :-D
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod N.Marko 10. 5. 2016 23:15

Takže jsi si ho nakonec koupil? A který? Classic, nebo 10? Ty další řady mi už přijdou poněkud pochybné.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 10. 5. 2016 23:33

Mrak píše:Tak to jsem netušil, já právě si nepamatuju, kdy jsem to zkoušel naposled. Už to nějakej pátek je. :D

Ono to jelo docela v pohodě, když vynechám asi 20 různých věcí, aby to jelo :D Pětka také není bez údržby. Prostě hraní na PC je hrozná otrava.

Jinak já mám dotykový telefon asi dva roky a pořád jsem si nezvykl. Vůbec nechápu, jak to někdo může kupovat a už se těším na něco tlačítkového. Hlavně tvar placky je strašně debilní a nechápu, kdo to vymyslel.

-- 10. 5. 2016 23:34 --

Normální staré Nokie byly to nejlepší, co jsem kdy měl. Vše ostatní šlo, ale Nokia to vše měla docela vyladěné.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Sasakr 10. 5. 2016 23:35

Q10. Classic je stejnej, jen je větší (pro mě minus) a dražší (pro každýho minus :-D), ne?

Ale stejně je tam oproti Nokii pár věcí horších... třeba ta opěvovaná klávesnice.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Mrak 11. 5. 2016 06:39

tdjohn píše:Ono to jelo docela v pohodě, když vynechám asi 20 různých věcí, aby to jelo :D Pětka také není bez údržby. Prostě hraní na PC je hrozná otrava.

To mi zrovna nevadí, to mi i baví. Horší je, že i když zkoušíš milion věcí, tak to pak třeba neběží. To mi vadí potom. :D
Ale jako stejně mi to překvapuje, páč takové CoD2 běží na desítkách stále bez problémů. :D Ano, je tam prodleva loadu hned po spuštění, ale vše funguje bez nějakého sraní kolem.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod N.Marko 11. 5. 2016 13:11

U Q10 je klávesnice asi horší právě kvůli její velikosti. Krom toho ti tam chybí touchpad a ty čtyři dedikovaná tlačítka. Nevěřil by jsi jak veliký rozdíl to je, když mi před třemi týdny vypadla dotyková funkce displeje. Více méně jsem mohl fungovat dál i bez ní :)
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod tdjohn 11. 5. 2016 19:40

Mrak píše:
tdjohn píše:Ono to jelo docela v pohodě, když vynechám asi 20 různých věcí, aby to jelo :D Pětka také není bez údržby. Prostě hraní na PC je hrozná otrava.

To mi zrovna nevadí, to mi i baví. Horší je, že i když zkoušíš milion věcí, tak to pak třeba neběží. To mi vadí potom. :D
Ale jako stejně mi to překvapuje, páč takové CoD2 běží na desítkách stále bez problémů. :D Ano, je tam prodleva loadu hned po spuštění, ale vše funguje bez nějakého sraní kolem.

Také se mi to líbilo, když jsem byl malý. Ale doba pokročila a běžné problémy řeším daleko složitější, takže když si jdu zahrát, tak čekám, že budu hrát a ne řešit věci kolem. Koupím hru, tak chci, aby fungovala, když všichni mají skoro stejný systém. A ono ne, no :D

-- 11. 5. 2016 19:48 --

Plus vlastně nekonečný hák mě trochu vyděsil, ale jinak všechno v pořádku.
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 11. 5. 2016 20:14

Tak rekneme, ze mam PS4/XB1 a chci si zahrat to GTA4. Taky strcim disk to konzole a hraju? Nebo jak to tam je?

Abych prispel svoji troskou: Byl jsem na kratke dovolene a celkem brutalne jsem si spalil oblicej na slunci (kdyz si holt debil neveme nejaky opalovaci krem tak se pak nema cemu divit). Rozhodne bych to nikomu nepral. Vcera jsem se radsi nadopoval praskama a ani jsem nesel do prace. Dneska uz je to trochu lepsi ale i tak jsem se snazil bezet z prace hned domu, protoze jsem nechtel aby mne zacal honit dav vesnicanu s vidlema a pochodnema.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod tdjohn 11. 5. 2016 20:38

tdjohn píše:Plus vlastně nekonečný hák mě trochu vyděsil, ale jinak všechno v pořádku.

To patří do Uncharted 4 sekce :)

Lo!Zza píše:Tak rekneme, ze mam PS4/XB1 a chci si zahrat to GTA4. Taky strcim disk to konzole a hraju? Nebo jak to tam je?

Pokud to hra podporuje, tak to pojede. To je ta výhoda. U PC je to taková loterie. Přineseš hru a třeba si ji i zahraješ. Třeba ne.
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 11. 5. 2016 21:10

Skvělý článek (v podstatě je tam to samé co často píšu já, ovšem v korektní formě.)
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ch-konzoli

Ano, na konzoli bude hra běhat. Ale poběží často v HD READY a s framelockem. Jak běhalo GTA IV na X360 ani nemluvím. Nejen že to bylo v mizerným rozlišení, ale ještě se to trhalo a dobíhaly objekty. Asi tak.

Ten článek říká vše a lidí v diskuzi ještě víc. Firmy měly nechat dožít xbona a pé es trojku a teprve teď vydat next gen. To co vyšlo bylo slabé už v době kdy to vyšlo a teď je to tuplem tak slabé. Na starých konzolích šlo dělat zázraky, protože měly jinou architekturu, ale současné jsou slabé AMD PC (jak víte, tak procesory AMD se na hry zásadně nedoporučují, prostě na Intel nemají a i dvoujádro s HT od Intelu poráží jasně osmijádra od AMD) šak si zkuste postavit herní pc na APU od AMD... a co jsou jiného současné konzole.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 11. 5. 2016 21:13

tdjohn píše:Pokud to hra podporuje, tak to pojede.

Tohle je argument jak noha. To same muzu rict o PC hrach - pokud se vlezes do minimalnich pozadavku, ktery jsou vsude dostupne, tak to pojede. Taky si asi clovek co ma PS3, nekoupi krabicku s hrou s logem PS4...

Takovy nejaky pohadky o tom, jak se PC musi na kazdou hru se sroubovakem zvlast nastavit, jsou mimo uz minimalne 10 let.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka