Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Mrak 24. 4. 2016 13:26

Vždyť jen cesta po Praze je hodinová, pokud nebydlíš v centru. :D Tam sem tam zajedu a dostat se z jednoho konce na druhej trvalo hodinu a půl. A stále ve městě. :D V Plzni je to půl hodiny cca, záleží odkud kam. Ale dá se jet i hodinu přes celé město (třeba proto je fajn kolo, do práce jsem rychlejší o skoro 10 minut a z práce stejně jako MHD, pokud teda jedu). A byty/domy.. Tu je to tak. Cca 2 mega za ok byt, ale bez zázraku, dražší jsou lepší. Domy víc samozřejmě, záleží na lokalitě a většinou je to stejně v blízkém okolí na "kraji" města.

N.Marko píše: (ale máme zahrádku - která mě absolutně netankuje :D - jinak překvapilo by tě, jak malý prostor ti stačí k životu a jak málo věcí doopravdy potřebuješ. Zaplať pán bůh za notebooky, Kindle, handheldy a podobné elektronické hračky).

Ano ano. Bydlel jsem ve 2+1 ve třech a pohodička, všechno v jedné místnosti a zrovna v té menší a nestěžoval jsem si, perfekt. Pak se odstěhovali, zůstalo to jen na mně a ejhle, skoro nevím, co s prostorem. Sice mám ložnici, obývací pokoj, kuchyň, ale prostě.. Než jsem si "zvykl" na ten prostor navíc, chvilku to trvalo. :D A i tak je to, no, zvláštní. Sice bych si asi zas hůř zvykal, když bych si sem nějakou nastěhoval, ale nějak si nepotrpím na nějakých extra prostorech.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod tdjohn 24. 4. 2016 13:40

N.Marko: Díky za info. V podstatě to nemusí být Londýn, pokud to bude hezké a najdu tam práci. Spíše jsme to bral podle IT nabídek v Londýně. Tam je cca 50k+ ročně a počítá se s tím, že jdeš pomoct, takže pro svoje asi mají víc? Nevím, nezkoumal jsem to tolik.

Zase nevím, jestli chci nějak moc šetřit. Ale pořád by to při nejhorším mohlo být jako v Praze. Proto je právě otázkou, jestli to nezkusit. Jazyk v pohodě. Nikdy jsem moc gramatiku neřešil, ale už několik let spolupracuji s lidmi po celém světě, takže to nějak funguje. Kolegové jsou obvykle také anglicky mluvící cizinci.

Jinak lempl je ten, který nic neumí. Takže šikovný řemeslník je fajn!

icotech852 píše:alebo mozes zacat makat pre nejaku firmu v zahranici.Je pravda,ze budes stale na cestach,ale mne zamestnavatel platil aj ubytovanie,o to som sa nestaral.Tam usetris dost prachov,pretoze podnajmy su drahe (velmi drahe)

Nebo dělat tady pro zahraničí. Nevím, asi spíše chci i nějaký stabilnější kolektiv :)

Mrak píše:Vždyť jen cesta po Praze je hodinová, pokud nebydlíš v centru. :D Tam sem tam zajedu a dostat se z jednoho konce na druhej trvalo hodinu a půl. A stále ve městě. :D V Plzni je to půl hodiny cca, záleží odkud kam. Ale dá se jet i hodinu přes celé město (třeba proto je fajn kolo, do práce jsem rychlejší o skoro 10 minut a z práce stejně jako MHD, pokud teda jedu). A byty/domy.. Tu je to tak. Cca 2 mega za ok byt, ale bez zázraku, dražší jsou lepší. Domy víc samozřejmě, záleží na lokalitě a většinou je to stejně v blízkém okolí na "kraji" města.

Přesně tak :( Je to děs, proto teď bydlím spíše v centru, ale zase tu není moc klid :D Fakt nevím.

Nějak to prostě nevychází, no...
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod Mrak 24. 4. 2016 15:47

tdjohn píše:Jinak lempl je ten, který nic neumí. Takže šikovný řemeslník je fajn!

Ještě, že si zvládnu pořešit spoustu věcí sám :mrgreen: Což jsem teda zjistil, že je dneska fakt divný nebo co, pokud si umíš něco opravit sám, vyměnit sám atd... :hm
tdjohn píše:Přesně tak :( Je to děs, proto teď bydlím spíše v centru, ale zase tu není moc klid :D Fakt nevím.
Nějak to prostě nevychází, no...

Právě, si nevybereš, je to něco za něco. Leda bys home office. :-)

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 24. 4. 2016 18:33

tdjohn píše:Spíše jsme to bral podle IT nabídek v Londýně. Tam je cca 50k+ ročně a počítá se s tím, že jdeš pomoct, takže pro svoje asi mají víc?

:D

Gud lak.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 24. 4. 2016 21:56

Jó Anglie. A to se nebojíš teroristů a no go zón ? (Tohle je důvod proč se tam nechci jet podívat, protože v mých představách je to místo jako z Midsomer Murders - a to asi moc pravda dneska nebude. )

Podle mě je lepší volba Spojené státy, Austrálie či Kanada. Tam no go zóny nejsou...
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 24. 4. 2016 22:01

Ne, v Bristolu takové zóny nemáme, to se musíš podívat do Lodýna. Bojím se spíš blbců a social justice warriors - to je mnohem nebezpečnější sorta lidí. Teroristu zastřelíš, blbci jsou nesmrtelní.

V USA no-go zóny nejsou, to je pravda... kromě všech těch čtvrtí, kam je nebezpečné vejít pokud nejsi nigga brother, číňan, rusák atd...
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod Sasakr 24. 4. 2016 22:04

V USA že nejsou no go zóny? Mimochodem od toho je to snad no go, abych tam no go. Přeci není člověk debil, tak proč by se měl bát?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 24. 4. 2016 22:13

V Americe nemají uprchlickou krizi protože pro migranty je to Velkej Satan a nejhorší nepřítel. Když už mluvíme o tom Satanovi - vzpoměl jsem si na zajímavou pověst :)

Ve Francii stavěli svého času obrovskou katedrálu... ale stavbu ne a ne dokončit - tak se stavitel rozhodl že se upíše Satanovi... A jak si usmyslel tak udělal... No a Satan mu slíbil že mu pomůže katedrálu dostavět - ale vezme si za to duši toho kdo do katedrály vstoupí jako první... Stavitel souhlasil - a opravdu se podařilo katedrálu dostavět. Ale nikdo do ní nechtěl vstoupit - protože nechtěl aby si Satan vzal jeho duši. Pak však lidé dostali nápad. Navečer se otevřely vrata katedrály a lidé dovnitř hodili nezavázaný pytel ve kterém se cosi zmítalo... "Vem si ho Satane !" vzkřikli měšťané. Pytel se otevřel a uvnitř katedrální lodi pobíhal vyděšený - vlk. Zbabělí měšťané předhodili Satanovi svého nejobávanějšího nepřítele...

Krásná legenda, ne ? :)
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod N.Marko 24. 4. 2016 23:23

... :D prej nemají uprchlickou krizi... pravda, až na ty statisíce mexikánců co jim přelézají plot s Texasem, desítky tisíc Asiatů co jim tam pašují na lodích aby pak makali ve swetshopech, imigrantech z Arabských zemí, kteří pak střílí na školách a nemluvě o neustálém přílivu lidí z Evropy (pravda ne tak moc a navíc většinou majetnějších, ale přesto)... hlavně že nemají uprchlickou krizi už nějakých dvě stě let :D twe na co si myslíš, že Donald Trump tolik chytá voliče? ;)
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short
N.Marko
Godlike

Odeslat příspěvekod polda 25. 4. 2016 12:32

Neříkají tomu ,,krize,, takto je to tam těch 200 let furt
polda
First Blood

Odeslat příspěvekod Sasakr 25. 4. 2016 12:37

Ono je někde dáno, jak dlouho maximálně může trvat krize?
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod jezek 25. 4. 2016 13:04

Ertefol píše:A to už by byl PC úplně...

Jinak já dodělávám abstrakt diplomky (haleluja!) a vymýšlím proslov na svatbu, kam jdu kámošovi za svědka (a už se to lehce rýsuje, díkybohu).

Já měl proslov cca na 4xA4 a celý byl podle Červeného trpaslíka. Pak jsem to sepnul s dalšími 40 stránkami a měl jsi vidět ty obličeje, když jsem to vytáhnul s tím, že mám proslov trochu delší.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Ertefol 25. 4. 2016 14:04

:D Já měl teda proslov nakonec na A4, což ocenila zejména nevěsta (měla hlad) a byl údajně moc pěkný - tak doufám, že to tak fakt bylo:

Dobré odpoledne, milí novomanželé, vážení svatebčané, dámy a pánové. Kdo mě neznáte, jsem Jakub, Adamův kamarád a svědek.
V prvé řadě bych chtěl poděkovat vám všem, že jste přišli, a také rodičům za to, že přivedli Adama s Hankou na svět. Musím říct, že se jim povedli, jak ostatně můžete sami vidět. A rodičům patří dík také za to, že tuto velkolepou hostinu a oslavu zařídili, z čehož budou dlouho do noci těžit všichni přítomní. A samozřejmě ještě zbývá poděkovat novomanželům samotným: za to, že chtěli, abychom tento den sdíleli s nimi.
Hanko, musím říct, že ti to dneska opravdu hrozně sluší a tobě, Adame, no… sluší ti, že máš Hanku vedle sebe. Ne, vážně, sluší vám to spolu a od doby, co jsme se poznali, jsem viděl, že si spolu rozumíte.
Je prý zvykem, že svědek vypráví lehce dehonestující historky na adresu ženicha, nicméně já osobně nemám co říkat. Adam mě nikdy nenechal ve štychu, vždycky na něho byl spoleh a Hanka v něm dozajista najde milujícího, starajícího se a po všech stánkách dokonalého manžela. Hlasitým šeptem: „Vyrovnáme se až potom, jo?“
Hanko, v tvém případě pak vím, že u tebe Adam vždycky najde pochopení, povzbuzení a že ho občas trochu popoženeš, když to bude potřeba. Hlavně ale vždycky dovedeš vykouzlit úsměv na jeho tváři a on zase na tvojí.
Všichni víme, že Hanka s Adamem jsou stejně jako velká část jejich přátel, mě samozřejmě nevyjímaje, tak trochu na sci-fi a fantasy. Adame a Hanko, dovolte mi popřát, ať vás prsteny svážou – ale ne do temnoty, ale k sobě – a ať vás provází síla – ale ať nemáte doma Hvězdné války. A také ať zažijete ta hezká kouzla z Harryho Pottera a jste spolu šťastní jako Mimoni. Ať vám to klape a máte se pořád stejně rádi, jako teď!
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 25. 4. 2016 15:35

Vše se to žení, vdává, rodí, druho-rodí i rozvádí a jen já jsem furt sám jako ten kůl v plotě.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mrak 25. 4. 2016 15:51

Co takhle... Zvednout zadek a zkusit s tím něco dělat? A bez výmluv, které už jsi napsal milionkrát chlape. Já si je všechny pamatuju, četl jsem je.

Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Předchozí stránkaDalší stránka