Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod jezek 18. 4. 2016 12:32

Zesák mám z druhé ruky, ale spíše mi šlo o to upozornit, že ne všichni mají repro za dvě stovky nebo žádné.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 18. 4. 2016 12:42

Tahle diskuze ohledne repro mne zajima. Osobne si myslim, ze pokud clovek nezije nekde na samote, kde si ten zvuk muze poradne uzit, tak to asi nema moc cenu.

Sam mam Logitech Z-5500 ktery jsem kupoval kdysi davno za cca 10k a s hlasitosti nemuzu jit pres 1/4 (a to jsem s nima velmi spokojeny). Kdybych to dal na 100% tak mi asi opada omitka. Podle mne spis stoji za to zainvestovat do poradnych sluchatek (+ slusna zvukovka).

Jinak jasne - chrastitka za par stovek nema cenu ani komentovat.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod boonno 18. 4. 2016 13:06

No to teda má smysl. Ona ta kvalitní reprosoustava hraje parádně i na nižší hlasitost. To se musí slyšet. Já teda nejsu žádnej netopýr co musí mít aparaturu za 200k, ale už mainstream řekněme stereo repro + zesilovač za 25-30k předvádí parádní práci a rozdíl oproti klasickým repro třeba ty z5500 je obrovskej. A opravdu to není o hlasitosti :-)

jinak ježku já jsme nechtěl urážet tvou sestavu, já ostatně pochybuju že třeba vůbec většina lidí slyší rozdíl mezi flacem a kvalitní mp3 (co si budeme povídat je otázka jestli kdo vůbec slyší rozdíl mezi aparaturou za 30k a aparaturou za 300k)
Telefon: Samsung galaxy s10
Konzole: ps3, wii
Auto: Škoda Scala
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Mrak 18. 4. 2016 13:34

flac vs mp3 jsem kolikrát poznal i na "obyčejných" reproduktorech. Sluchátka pak ten rozdíl (a nemusí být drahá) zvyšujou na jinej level. Rád bych si koupil lepší aparaturu, je ve frontě věcí, do kterých půjde časem investice, ale teď jsou prioritní jiné věci. Tak zatím poslouchám na stařičké Sony mhc-rg220 a i tak mám co dělat, abych nerušil sousedy, no. Už jednou přišli, asi tak po půl roce, co jsem si užíval hudbu a kvůli tomu, že to trvalo tak dlouho, jsem předpokládal, že teda to sousedy neotravuje. No, otravovalo. Přišli s tím, ať se nezlobím, ale že to mám moc nahlas. Tak jsem se jim omluvil (a oni se mi omlouvali asi tisíckrát víc, že neradi otravují atd. :hm , přitom jsem já "nerespektoval" jejich klid) a už si dávám větší pozor. O:-)
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 18. 4. 2016 14:00

boonno - Ja nerikam ze drazsi nehrajou lip, jenze i kdyz mas drahout sestavu potichu, tak prece stejne ty detaily v audiu nemas sanci slyset. Prave proto si myslim, ze je lepsi vzit kvalitni sluchatka ktery ti jako bonus tlumi okoli, takze to audio vynikne lip.

Tim ale nechci rict, ze mam sluchatka v lasce.

Co jsem koukal tak pry uz jsou i "sluchatka" ktery vedou zvuk vibracema pres licni kosti, ci co. Has science gone too far?
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod boonno 18. 4. 2016 15:36

Tak je asi otázka co je to potichu, ale já tvrdím, že obrovský! rozdíl je slyšet při běžné poslechové hlasitosti. Ostatně táta to tak má v paneláku a je to v pohodě. Ale je jasný, že poměr cena výkon je na straně sluchátek, ale i tady platí, že záleží nejen na zdroji zvuku (flac/mp3...) tak i na to, kde to přehrávám...kvalita zvukovky (zesilovače) atd

Jinak není mp3 jako mp3 měl jsem na mysli samozřejmě ty kvalitně udělané s vysokým (nebo proměnlivým) datovým tokem. A neříkám, že to nejde poznat, ale rozdíl mi přijde jak ve sluchátkách tak na sestavě minimální a rozhodně aspoň nestojí za to flac skladovat.... o jeho smyslu ve filmech ani nemluvím
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 18. 4. 2016 17:42

boonno píše:jinak ježku já jsme nechtěl urážet tvou sestavu, já ostatně pochybuju že třeba vůbec většina lidí slyší rozdíl mezi flacem a kvalitní mp3 (co si budeme povídat je otázka jestli kdo vůbec slyší rozdíl mezi aparaturou za 30k a aparaturou za 300k)

V klidu, já se neurazil. Spíše jsem měl pocit, že si mne nepochopil ;-) Jinak mám ale kolegu v práci, který prý pozná i rozdíl mezi kvalitou kabelů, které použije. Pamatuju si, jak objednával někde z Německa zlaté dráty za 30k.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 18. 4. 2016 18:24

Já tu mám nějakou věž od Sharpu, dvacet let starou, měla i MD a hraje furt naprosto skvěle. A stejně všechno poslouchám na sluchátkách (za tisícovku, teďka stojej dokonce 750Kč - na AV manii je vychvalují do nebe a něco na tom bude...)

Pokud člověk nechce rušit okolí, tak mu stejně nic jinýho než sluchátka nezbývá.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod icotech852 18. 4. 2016 20:12

Lo!Zza píše:Tahle diskuze ohledne repro mne zajima. Osobne si myslim, ze pokud clovek nezije nekde na samote, kde si ten zvuk muze poradne uzit, tak to asi nema moc cenu.

o hlasitost moc nejde,ved ani auto neposudzujes podla max.rychlosti.Skus si niekedy kupit do panelaku napr.Adam Audio A3X a potom napis,ci to zmysel malo a ci nie :-)
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod holubek002 18. 4. 2016 20:14

jezek píše:Jinak mám ale kolegu v práci, který prý pozná i rozdíl mezi kvalitou kabelů, které použije. Pamatuju si, jak objednával někde z Německa zlaté dráty za 30k.

A pak v tom nasel ide kabel za dve petky ne :D http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1249093
Beru, ze lze poznat rozdil mezi sestavou za nekolik stovek a za nekolik desetitisicu, ale tyhle duchariny v podobe dratu za x tisic, to uz imho hranici s blaznostvim. Asi prevteleni netopyri...
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod boonno 18. 4. 2016 20:24

Je otázka jestli to není trochu placebo efekt....jestli ti lidi neslyší, že je to "lepší" jen proto, že to tolik stálo :-)

ale je fakt, že kvalitní kabely mají na zvuk vliv, ale jestli má smysl takhle drahý, to je už nevim nevim ;) já pomalu vybírám novou sestavu a myslím, že přes 30k nepudu. Protože ani nevim jestli bych ten rozdíl slyšel a hlavně jestli by se ten rozdíl cenově vyplatil
boonno
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sattero 18. 4. 2016 21:04

Kabely jsou placebo. No a pokud jde o FLAC vs MP3, poznat to jde i na kombinaci kapesního přehrávače typu iPod Classic a aspoň trochu slušnějších sluchátek (Senny IE80). U reproduktorů už je to horší, protože vstupují do role i ruchy okolí a největší váha spočívá na zesilovači a zejména na dekodéru, pokud jde o digitální zdroj a nikoliv analog. U mě je třeba zásadním limitem receiver, který je prostě *****, ale furt se nemám k tomu ho vyměnit. :D Teď prostě musím pořídit sluchátka, protože CX300 od Sennheiseru sice nejsou úplně špatné, ale poslouchat se to s radostí nedá ani omylem. :-)
Sattero
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Alianna Hitomi 18. 4. 2016 22:22

mam onkyo htx22hdx sice staly jen 8 000 ale zvuk je perfektni ( na to jak jsem hlucha az moc)
Nemá tu někdo mentolku?
Dostaly se mi do pusy nějaké vnitřnosti, když jsem si probíjela cestu sem.
----------------------------------------------------------------------------
It's true. It's on the Wikipedia.
Alianna Hitomi
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Darwel 18. 4. 2016 23:21

Kabely jsou bullshit, 10 z 10 audiofilu nema sanci poznat v blindtestech nic. Nejake elektricky meritelne rozdily mezi uplne normalnim kabelem a kabelem ze zlata jsou, ale jsou to rozdily meritelne osciloskopem, ne lidskym vnimanim. Ale kdyz ty prachy nekomu delaj placebo efekt, tak vlastne proc ne.

Ta debata o kabelu je neskutecne autisticka. Hromada maniku bavicich se o tom, jak hraje IDE kabel a jeste k tomu neschopnejch poznat rozdil mezi jakymkoliv kabelem a libovolnym dalsim kabelem, ja se z toho poseru. :lol:

Ja se nikoho na nic moc neptal a postupne jsem dokracel ke kombinaci Sennheiser HD25-1 II + FiiO X1. V pomeru cena/vykon uz moc dal jit nejde. Co se tyce izolace a kvality zvuku uz taky moc ne, aspon pokud se budu drzet nejake aspon trosku rozumne financni hranice. Idealni kombo na ven.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

FiiO X1 + Sennheiser HD 25-1 II
Darwel
Dominating

Odeslat příspěvekod Sasakr 19. 4. 2016 01:59

Lo!Zza píše:Sam mam Logitech Z-5500 ktery jsem kupoval kdysi davno za cca 10k
Tohle je nad mý chápání. Dát 10 klacků za počítačový repráky s jednopásmovejma satelitama (které soudě dle velikosti a s přihlédnutím k fyzikálním zákonům toho nemohou mnoho vykouzlit), když za nějakých 16 bys mohl mít sloupový bedny a zesik... no nevím nevím teda.

K tomu srovnávání komprimovaný a nekomprimovaný hudby, samozřejmě v úvahu připadají jen 320kbps. Cokoliv míň člověk slyší asi bez problému vždycky a na čemkoliv. V tomhle jsem rád, že jsou pryč časy, kdy se poslouchávaly 128. A nebo 96 kbps AAC++ :-D Holt místo nebylo.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Předchozí stránkaDalší stránka