od PoliceCollector 5. 4. 2016 10:23
Jsem Britofil ale vím že se do Británie nepodívám... V mých představách je totiž Británie podobné té kterou nalezneme třeba v Midsomer Murders... Ale taková Británie prostě neexistuje. Pro mě symbolem Británie Její Veličenstvo, Supermarine Spitfire, britská luxusní trojka (Jaguar-Bentley-Rolls Royce-ano Jag patří Indům a Bentley s Rollsem Němcům),anglický bulldog, motorky Triumph, staré kamenné domy porostlé břeťanem, s rozlehlými zahradami, distingovaně se chovající lidé mluvící oxfordskou angličtinou, často s titulem lord a lady, Marks & Spencer, BBC, a spousta strašidel. Stále ještě mluvím o britské říši, což je v mém pojetí všechno nad čím panuje Její veličenstvo - takže asi tak polovina světa (Kanada, Austrálie a další země kde je hlavou státu), byť to už asi žádná britská říše není.
Jenže taková Anglie (Británie)ze starých časů "Iron Lady"a Winstona Churchilla už neexistuje, takže tam nechci jet (byť bych třeba rád viděl leteckou show v Duxfordu) abych nebyl zklamaný.
A čím víc stará dobrá Británie zaniká, tím víc se upínám k USA. Jsem přesvědčen (a mnohokráte sem to tu psal) že ty beru jako poslední výspu západu.. Dokud je Amerika na stráži, tak nikdy náš svět nezanikne, pokud nebude, může nastat konec.