Co zrovna teď děláte?

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 29. 12. 2015 01:23

Volný pohyb osob skončil s uprchlickou krizí. Šenghenský prostor je mrtvý. Na hranici s Francii a Německem už jsou zase celníci.

USA stačila k vytvoření jednotného národa jediná válka. Evropu neztmelily ani staletí válek, včetně první a druhé světové.

V USA není žádný vojenský konflikt. V Evropě (ne v EU) ano - na Ukrajině. Přitom Rusové a Ukrajinci k sobě mají jazykově i kulturně nejblíže. Nedá se tedy aplikovat ani panslavismus, protože ten prokázal že nefunguje v době válek na Balkáně, kdy se vraždili - a velmi brutálně - Srbové, Černohorci, Slovinci, Chorvati a Bosňáci (což jsou muslimové, ale slovanského původu.)

Jsou tu stále větší snahy o vytvoření historických států jako je Skotsko, Katalánsko, Baskicko či dokonce Bavorsko. Ztmelené státy z konce devatenáctého století přestávají fungovat a sama hlavní země EU - Belgie - má problémy táhnoucí se staletí s Vlámy a Valony. Mnoho lidí odmítá vyměnit svou národní identitu za univerzální evropanství a národní státy za panevropanismus. Jsem přesvědčený že jednotlivé negativní konotace ve skutečnosti v lidech přetrvávají a sjednocená Evropa je jen politická proklamace, nezakládající se na skutečnosti. Suma sumárum - věřím že jednotlivé národy se spíše nemají než mají rády... Někde je to jasně vidět - viz. spory mezi Slováky a Maďary.... Celé střední Evropa - kromě ČR, se znovu propadá do víru nacionalismu (nacionalismus není patriotismus). EU se rozpadne stejně jako se rozpadlo Rakousko Uhersko. Jediné přirozené uspořádání v Evropě je to staré a věky osvědčené - kontinent suverénních, nezávislých států, vykonávající samostatnou národní politiku. Ne nějaká umělá federace, vytvořené nařízením zhora.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 29. 12. 2015 09:15

Celnici by meli byt vsude. Je mi uplne jedno jestli budu muset nekomu ukazat pas na hranicich. Jde mi spis o to, abych nemusel vyrizovat viza a mit kolem toho ruzny papirovani.

Ale o tom to je. Ja jsem proti snaze vytvorit jednu soudrznou narodnost - Evropskou. Jak jsem psal, fungovat to nebude protoze rozdily mezi staty jsou az moc velky. To jenom tihle pitomi dobroseři se snazi kazdeho presvedcit, ze se za kazdou cenu musime michat.

Btw, tak uz i Lemmy to ma za sebou... :-\
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod Sasakr 29. 12. 2015 11:46

No ne, rozumnej příspěvek od PCho :-O

***** Lemmyho ne :-(
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 29. 12. 2015 13:41

My o vlku.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... ilota.html

Na takovy picoviny cas a penize jsou. Piloti budou bez prace a leteckym spolecnostem se zvednou zisky.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Odeslat příspěvekod icotech852 29. 12. 2015 15:54

Hello, I'm Johnny Cab. Where can I take you tonight?
forsaken...
icotech852
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 30. 12. 2015 01:10

A to je ten pokrok, pokrok, pokrok, už jsme zase vo krok, vo krok, vo krok dál.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 2. 1. 2016 17:55

Jak tady někdo psal o tom onedrivu, tak určitě to jde nastavit tak, aby ty data byly přístupné jen online a ne offline na disku. Mě se to ptalo hned po instalaci, jak to chci mít.
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sattero 2. 1. 2016 18:25

Ono to nešlo navolit po vydání Win 10, ale už nějaký čas to zase lze.
Sattero
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 3. 1. 2016 00:27

Začal jsem konečně psát zase herní blog - na zingu.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod tdjohn 3. 1. 2016 01:50

Doufám, že napíšeš o těch nemožných misích v SA. Jak Smoke střílí z motorky, ale nějak divně! A nebo jak máš jet s limuzínou s tou příšernou fyzikou!
"This game is a masterpiece! We have never seen such a harmonic virtual world before. The story is as good as a movie and the graphics offer tons of incredible moments. GTA IV is more than a game." - Cynamite
tdjohn
Rampage

Odeslat příspěvekod holubek002 3. 1. 2016 16:19

A nezapominej na neresitelne matematicke zamky ve Sleeping dogs :D
To je frajer...

The hammer is my penis. - Captain Hammer
holubek002
Rampage

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 3. 1. 2016 19:47

Se podívejte o čem píšu.
PoliceCollector
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 6. 1. 2016 13:08

PoliceCollector píše:Začal jsem konečně psát zase herní blog - na zingu.

Tož vitaj! (ale nadpisy Ti teda vůbec nejdou :-( )
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Sattero 6. 1. 2016 13:52

To abych tam začal psát taky. :D
Sattero
Killing Spree

Odeslat příspěvekod jezek 6. 1. 2016 14:08

Ftipálku ;-)
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka