(nejen)Druhá světová válka (nijak veselé téma)

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod jezek 10. 5. 2007 11:20

Dobře,zeptám se jinak.Když tady tuhle diskuzi dovedete do spásného konce,vyřešíte hladomor?Války?Ne.A chleba taky levnější nebude :wink:
Proto mi to připadá úplně prdlé,tohle tady řešit.Tohle fórum spojuje hráče,tak buďte hráči :roll:
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
PC, PS4, PS3, PS Vita, New 3DS XL
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Pipin 10. 5. 2007 11:58

Jezku, nesouhlasím, je dobrý a zajímavý občas diskutovat taky o něčem jiným než o hrách. A to že se tím nic nevyřeší? A copak se něco vyřeší dikuzema o hrách a hraní? Vyřeší se, jestli je lepší Sony, Nintendo, Xbox? Jestli je lepší mít GF 12500 s 64 pajplajnama nebo Radeon XYZ 8000? Jasně že ne, ale diskutujem o tom, protože nás to zajímá - jak co a jak koho, samozřejmě...

Kaay - nezlob se, ale tvé uvažování je opravdu zrůdné. Dokud nad Zemí uvažuješ jako nad mapou třeba z X-Comu, tak to možná funguje, ale jakmile zúžíš pohled na jednotlivce, tak ty prostě zabíjet nemůžeš. Už tě vidím jak tomu podvyživenýmu dítěti pálíš tu svoji "včelu" mezi voči a říkáš mu je to pro tvoje dobro a dobro nás všech.

A motat do toho ptačí chřipku, to už je jenom k smíchu.
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 10. 5. 2007 12:22

Pipine,já nejsem extremista a jenom se to tady snažím zlehčit.Klidně diskutujte (od toho se fóra jmenujou fóra,ne :wink: ).Jenom se mi zdálo,že se to tady trochu přiostřuje.
Čeština je freeware, nikoliv open-source. To znamená, klidně ji používej zdarma, ale neupravuj ji!
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Pipin 10. 5. 2007 12:44

Jezek: jasně, chápu, ale někdy trocha konfrontace nezaškodí a dokud si tady sprostě nenadáváme nebo se nefackujem, tak je to IMHO v pohodě :D
Welkome to heal!! - Mirdasl
Pipin
Rampage

Odeslat příspěvekod jezek 10. 5. 2007 12:45

:wink:
jezek
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod Majorus 10. 5. 2007 13:16

Takže já nejsem ideál člověka, který může okupovat tuto zemi, když mám nadváhu? Ano, nejsem štíhlý, nikdy nebudu, jsem tlustý, a to znamená, že nemám právo na život? Že bys mi, Kayy, poslal kulku mezi oči a moje maso rozdal dětem v Africe...?

Když si to tak vemete, tak my všichni, jak tu jsme, jsme jen škůdci, nic jiného...soustavně planetu likvidujeme a jednou nám řekne dost a zlikviduje nás...tohle nikdy úplně nevyřešíme, jen to možná oddálíme...toť můj názor...a k té genocidě podle Kayya se vyjadřovat ani nebudu...
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod PC 10. 5. 2007 14:26

Přirozený výběr funguje - příroda sama reguluje stav lidí - například AIDS, žloutenka,neštovice atd... ale i OBEZITA, CÉVNÍ CHOROBY,onkologická onemocnění (nejčastější příčiny smrti v ČR ). Takže ono to s tím že by si příroda nedovedla s lidmi poradit není zas tak úplně pravda.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Chumbaba 10. 5. 2007 14:29

Různé zločinné a zvrhlé ideologie mají v jádru nějakou pochopitelnou myšlenku, která je odůvodňuje v očích jejich stoupenců. Pro komunisty to bylo v zásadě pravdivé zjištění, že svět je zorganizován nespravedlivě. Pro Hitlera to bylo to, že za všechno mohou Židé a je potřeba je vyhubit. Přitom komunisté i nacisté vycházeli alespoň naoko nikoliv z nálad a nízkých pudů, ale z vědeckých teorií z oblasti sociologie, biologie, politologie atd. Nacista byl schopen genocidu Židů vědecky vysvětlit - Židé nemají stát, nemají kde realizovat svoji potřebu životního prostoru, proto parazitují na životním prostoru jiných států a škodí ostatním národům - je tedy třeba je zničit v rámci sebeobrany. Je to logické, přehledné a "rozumné". Románské rasy nemohou za to, že jsou degenerované, Židé nemohou za to, že jsou Židé. Totéž komunisté - kapitalista není nutně ve své povaze svině, je prostě produktem své společnosti, tak je třeba ho zničit a basta. Nic osobního.

Podobně řada filosofií, a i v zásadě pozitivních, jako buddhismus, stojí na představě života jako utrpení a zla, v němž lidé bloudí, trpí a umírají v nekonečných kruzích. Copak není správné je osvobodit a zkrátit jim utrpení? Připomínám legendární hru Xenogears, v níž se jistý Grahf poté, co pochopil skutečnou podstatu lidského života, z lásky k lidem a ze soucitu nad lidmi rozhodl je všechny vyhubit.

Háček je samozřejmě v tom, že Kaay a spol. nepřiznávají lidem vlastní vůli a individualitu. Já, Kaay i černoch v Súdánu máme svobodnou vůli a právo rozhodovat o svém životě - každý s omezeními, které nám klade situace, v níž jsme. Kdo dá černochovi "včelu" mezi oči, nepřiznává mu právo svobodně žít a degraduje jej tím na nesvobodnou bytost nižšího řádu. To je jádrem zločinnosti podobných názorů, které je třeba vždy znovu odsoudit.

Takže, pokud nás PC ještě čte, tak může mít radost, že témata, kvůli kterým se strhla 2. světová jsou stále živá a i pro hráče jsou určitě víc, než jen střílečkou o ničem :) .
Chumbaba
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Kaay 10. 5. 2007 16:18

Sakra, kolikrát jsem to zopakoval a zopakuju to zas:
Kaay píše:Když vidím umírajícího hladem a ta zem, ve které žije, nemá na něj potraviny, stejně jako na tisíce dalších, radši bych mu dal včelu mezi voči.
I'm still alive...
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Polaris 10. 5. 2007 16:53

PC píše:Přirozený výběr funguje - příroda sama reguluje stav lidí - například AIDS, žloutenka,neštovice atd... ale i OBEZITA, CÉVNÍ CHOROBY,onkologická onemocnění (nejčastější příčiny smrti v ČR ). Takže ono to s tím že by si příroda nedovedla s lidmi poradit není zas tak úplně pravda.i/quote]
Přírodní výbeř u lidí přestal v civilizovaném světě existovat. Všechny výdobytky civilizace jako sociální stát a lékařská péče jsou de facto proti přírodě. Což samozřejmě neznamená že je to špatně.
[b](+[__]X)[/b]
Polaris
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Alcil 10. 5. 2007 17:36

Člověk je pomíjivé, lidstvo je stejně pomíjivé. Cokoliv člověk stvoří má hodnotu pouze pro lidstvo, tudíž je každý člověk bezcenný a nemá cenu vůbec řešit zachování našeho druhu, cenu má pouze žít, protože nic jiného stejně ani neumíme. Za několik miliard let bude všechno v *****, co řešíte?
Alcil
Rampage

Odeslat příspěvekod PC 10. 5. 2007 18:48

Nepřestal-na AIDS zemřeš. Na rakovinu v blbém stádiu taky... Když se někdo cpe nezdravou stranou dostane ho dřív nebo později buď cukrovka anebo mrtvice-buď mozková anebo srdeční... Sociální stát taky nefunguje všude-třeba v USA ne, dnes jsem četl že o tom natočil Moore nový film.

PS: Viděli jste tu teroristickou myš ve zprávách na Nově ??? :O
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Kaay 10. 5. 2007 18:49

Alcil píše:Člověk je pomíjivé, lidstvo je stejně pomíjivé. Cokoliv člověk stvoří má hodnotu pouze pro lidstvo, tudíž je každý člověk bezcenný a nemá cenu vůbec řešit zachování našeho druhu, cenu má pouze žít, protože nic jiného stejně ani neumíme. Za několik miliard let bude všechno v *****, co řešíte? /quote]

Však to je to, o co já se tu celou dobu snažím.
Co chci říct, napsal jsem to dneska už jednomu, napíšu to i více.

Život na Zemi se vyvíjel kolik miliard let, tři? Teď během sta let, pokud něco neuděláme, bude celá Země zničená a s ní možná i ty nejvyspělejší formy života. Zůstanou tu možná jen odolné bakterie, které se dokáží přizpůsobit. Lidstvo jako takové je odepsáno, samo si zpečetilo svůj osud a já vidím dvě možný cesty - buď kolonizujeme vesmír (ale nemáme technologii na vyspělé cestování prostorem a než ji vyvineme, stejně zhebneme) nebo se planeta Země pročistí. V zájmu zachování života, největšího kouzla, jaké kdy kdo mohl obdivovat.
Spoléhat na to, že existuje i jiná forma života, je totiž sice pěkné, ale ryze nepraktické. Co když jinde ve vesmíru život není? Co potom? Potom tolik miliard let vývoje bude nanic. Proto mám možná pro vás hnusnej názor, proto mnou asi teď všichni pohrdaj...ale bohužel no, byl jsem vychován k názoru, že smrt existuje a že jednou všichni zhebneme a nejlepší je ten rypák zarejt zdravej a pokud možno, tak se toho i nebát. :? Pardon všem.
I'm still alive...
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod bohemka 10. 5. 2007 18:53

já s tebou souhlasím Kaayi...
Cože ?!? no tak to je fascinující...
It´s gonna be legen.... wait for it...... dary -> legendary...
Hypotetical high five...................................... NICE!!
bohemka
Rampage

Odeslat příspěvekod Polaris 10. 5. 2007 18:54

PC píše:Nepřestal-na AIDS zemřeš. Na rakovinu v blbém stádiu taky... Když se někdo cpe nezdravou stranou dostane ho dřív nebo později buď cukrovka anebo mrtvice-buď mozková anebo srdeční... Sociální stát taky nefunguje všude-třeba v USA ne, dnes jsem četl že o tom natočil Moore nový film.

PS: Viděli jste tu teroristickou myš ve zprávách na Nově ??? :Ov/quote]

Zjisti si co je přirozený výběr a sociální stát.
[b](+[__]X)[/b]
Polaris
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka