(nejen)Druhá světová válka (nijak veselé téma)

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Majklbig 9. 5. 2007 19:30

Kaay: za prvé nemůžeš vědět co sem zažil já, ale o to absolutně nejde, prostě s tebou nesouhlasím, toť vše, nesmíš to brát tak osobně...
Majklbig
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Kaay 9. 5. 2007 19:34

mr_wawra píše:a jak se jim umiralo ve prospech lidstva? urcite byli desne stastny

Samozřejmě, víš proč? Bojovali, aby si vyválčili svoje práva a svůj stát. A za to klidně umírali...

mquote="Majklbig"]
Kaay: za prvé nemůžeš vědět co sem zažil já, ale o to absolutně nejde, prostě s tebou nesouhlasím, toť vše, nesmíš to brát tak osobně...
I'm still alive...
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Majklbig 9. 5. 2007 19:37

Kaay: obecně řečeno, ale to je jedno, takže až bude bombardovaný tvůj dům a zemře celá tvoje rodina ve prospěch míru, tak to příjmeš jako oprávněné a správné?
Právě hraju:
Jak & Daxter: The lost frontier (PSP)
Majklbig
Killing Spree

Odeslat příspěvekod mr_wawra 9. 5. 2007 19:38

Naky prava a vlastni stat nijak echtovni prinos pro lidstvo neni, mozna pro urcitou cast vobyvatel.

Lidi se zabijej hlavne diky svy blbosti a povaze, nikoliv pro "vyssi cile", zas tak daleko lidstvo jeste nedospelo.
HC Slavia Praha - to je moje radost!
Kultura kriplů vydrží vše
mr_wawra
Dominating

Odeslat příspěvekod Kaay 9. 5. 2007 19:42

mr_wawra píše:Muzes zacit u sebe, myslim, ze tem milionum umirajicim lidim byl tehdy nejakej pokrok a zachovani zivota uplne u pr*ele :roll:

Mozna by se dal zivot zachovavat i lepsim zpusobem nez je vyhlazovani milionu lidi a tim padem "znehodnocovani" par dalsich generaci, devastovani krajiny...

co rozvijet zivot treba vyvojem leku, hospodarskym rozvojem nebo kolonizaci vesmiru? a vubec, kdo ma pravo rozhodovat vo tom, ktery lidi budou vobetovany v zajmu "prospechu vetsiny"? Jenom dotycny lidi sami.

Víš, já klidně. Klidně zhebnu, klidně půjdu, pokud to zaručí vývoj, aby Země byla zachráněná. Klidně půjdu a budu zabíjet, protože prostě a jednoduše se zabíjelo a zabíjí a zabíjet bude.
Kdybys přečetl to, co jsem napsal včera, tak bys s tímhle zase nerukoval. Napsal jsem to už předtím.
Nquote="Kaay"]Války byly, jsou, budou. Další světová nevyhnutelně bude. Válka zabíjí, to je jasný - a v současný době už nejsou časy, kdy se pro jednoho vojcla šlo přes půl světa... Válka je ohromným motorem pro ekonomiku - ve válce a po ní běží hospodářství státu na maximum; během války jsou učiněny významné objevy, ať už to za WWII silikon (že, Pamelo), teflon nebo jiná umělá vlákna, který jsou využíváná na cokoliv...ale za války je rozvoj lékařství a nejinak za WWII. z/quote]

Kaay píše:Teď to bude znít hnusně, ale Doomsday Clock tikají a jedním z faktorů je ohromná přelidněnost některých oblastí. 40, 50 milionů mrtvých, ač je to hnusný číslo, nic neřeší. Za tuhle cenu mi připadá osud matičky Země stále ještě přiměřený. I kdyby ve válce mělo zhebnout miliarda lidí a já mezi nima, kdybych věděl, že tohle přinese záchranu Zemi, která za 50 let zhebne stejně jako my, bral bych to... e/quote]

Majklbig píše:Kaay: obecně řečeno, ale to je jedno, takže až bude bombardovaný tvůj dům a zemře celá tvoje rodina ve prospěch míru, tak to příjmeš jako oprávněné a správné?v/quote]

Ano. Byl jsem k tomu vychován.
I'm still alive...
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Majklbig 9. 5. 2007 19:44

Kaay: OK, tvůj názor...
Právě hraju:
Jak & Daxter: The lost frontier (PSP)
Majklbig
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Kaay 9. 5. 2007 19:45

Neříkám, že je správný, ale věřím, že jednou ho pochopíš.
I'm still alive...
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod PC 9. 5. 2007 19:45

Jj, jim se to kecá hrdinům WASD... Případně analogových páček... Nehledět na ztráty to bylo heslo sovětské armády. Nelidská stalinova strategie, v podstatě se Sověti chovali ke svým vojákům mnohem víc než Němci. Stačí se podívat na nepřítele před Branami - vepředu nazis vzadu KGB - umřít musíš tak či tak - lhostejno zda německou nebo vlastní střelou. Friendly fire povolena... Jednoho z generálů - eso ze Španělska nechal Stalin popravit za "selhání" v době útoku na SSSR... Sovětští vojáci byli ti největší chudáci ze všech. Dneska se vlastně o tom ani moc nemluví, pomalu to vypadá jako by nás osvobodili leda Američané... Tragédie druhé války spočívá v tom že v ní kromě holocaustu proběhly i další zvěrstva včetně převlékání kabátů a že pro porážku jednoho diktátora se musel západ spojit s dalším - ještě horším, přičemž v důsledku toho se svět rozpoltil, v Číně vyhráli komunisté v čele s Maem (který mj. pomáhal nějakými výzvědnými informacemi Američanům i s útokem proti Hirošimě), díky podpoře Stalina Kim Irsenovi za pět let vypukla další válka - tentokráte v Koreji... Prostě tehdy v "jejich nejhorší hodině" se muselo zavřít oči nad tím co je strýc Joe (americká přezdívka Stalina) zač a přehlédnout i to že byl spojencem nacistů.Němci zkoušeli své tanky a letadla v Rusku dáávno před válkou. Ony nakonec ani západní státy neměly čisté svědomí, to se ví... Třeba Británii jsme museli to že za ni naši vojáci bojovali tvrdě zaplatit, kdysi o tom byla reportáž v televizi... Druhá světová prostě byla jedna velká sviňárna... Což nesnižuje hrdinství těch kteří bojovali aby zastavili šílené režimy.

PS: Dnes na ČT 2 je film Pád třetí říše tak se na to koukněte...
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Majklbig 9. 5. 2007 19:47

Kaay píše:Neříkám, že je správný, ale věřím, že jednou ho pochopíš. /quote]
Já ho chápu, jen nesouhlasím :wink:
Majklbig
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Honza Morkes 9. 5. 2007 19:47

Kaay píše:Majklbig: Vole, kdybys uměl číst. Na předchozí stránce....

Praděda umřel v Osvětimi v komoře. Strejda zhebnul v Bosně. Druhej strejda teď slouží u chemickejch.
Projížděl jsem Sarajevem.
Stříleli po nás.
Oproti tobě jsem viděl chlapa, kterej se skosil k zemi s včelou mezi světlama. Oproti tobě jsem viděl, jak mu mozek vyletěl z týla, ten chlap ještě stál a střílel...takže mi tady nepovídej vo něčem, co neznáš.a/quote]

Sorry, možná jsi viděl, co říkáš, ale ty tvé dedukce, co by se stalo, kdyby.... jsou postavený na vetchým základě asi na úrovni trojnásobného diváka Televizních novin.:)

Každopádně myslím nemá cenu řešit co by kdyby, stalo se, bylo to zvěrstvo a žádné potenciální pozitivum tuto skutečnost nemůže změnit. To, že to "mladší ročníky" neřeší, je poměrně logické a je to myslím normální... lamentování sice nepomůže, ale občasné připomenutí nezaškodí. Nevím, jestli jsem jen optimista, ale věřím, že to snad nebude tak strašný, aby si lidi WW2 představovali jako tu cool akci ve stylu Call of Duty a i ty patetický filmy ve stylu Ryana snad ukazují, že to nebyla žádná ***** a nezaslouží si zlehčování. Každej tu může být docela rád, že už pěkných pár desítek let může řešit své všední problémy, kde sehnat prachy, kam se jít bavit anebo co třeba dělat za školu s celkem velkou jistotou, že mu nevybombardují barák, nezastřelí ho, nebo neodvedou na nucené práce někam do Reichu.
Honza Morkes
Oficiální Xbox 360 magazín
Honza Morkes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kaay 9. 5. 2007 19:48

Tak vidíš. Jen jsem chtěl říct, že pacifismus a antimilitarismus válce nezabrání.
Nejlepší by bylo, kdybysme se všichni, celý lidstvo, vyvraždili a byl by klid.
I'm still alive...
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Kaay 9. 5. 2007 19:49

Honza Morkes píše:Sorry, možná jsi viděl, co říkáš, ale ty tvé dedukce, co by se stalo, kdyby.... jsou postavený na vetchým základě asi na úrovni trojnásobného diváka Televizních novin.:)e/quote]

Řídím se jen historií. Protože všechno by se opakovalo... Historia Magistra vitae
A protože jsou to mé dedukce, přihoď do placu svoje ;)
I'm still alive...
Kaay
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Majorus 9. 5. 2007 19:50

Kdy přesně to dávají? viděl jsem jen asi půlku a kouknul bych na to celý...
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Majorus 9. 5. 2007 19:50

Kaay píše:Tak vidíš. Jen jsem chtěl říct, že pacifismus a antimilitarismus válce nezabrání.
Nejlepší by bylo, kdybysme se všichni, celý lidstvo, vyvraždili a byl by klid.a/quote]

Tys koukám taky sledoval 12 Opic co :D
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod Kaay 9. 5. 2007 19:51

MajorShitus píše:Tys koukám taky sledoval 12 Opic co :D>/quote]

10/10 jestli tě to zajímá...jeden z nejlepších filmů vůbec...
I'm still alive...
Kaay
Killing Spree

Předchozí stránkaDalší stránka