Neherní Mjúzik: nejlepší z nejlepších(pravidla na 1. straně)

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Boldrik 14. 2. 2008 17:06

Sikula 8/10
Boldrik
Killing Spree

Odeslat příspěvekod hotspot 14. 2. 2008 17:28

ConPower sem moc nechodi a protoze uz teda uplynula ta silena lhuta, dam dalsi. Jestli sem prijde, muze davat po mne.

Katatonia - Cold Ways

http://youtube.com/watch?v=9APAYir24xM
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Killing Spree

Odeslat příspěvekod van vren 14. 2. 2008 18:45

8,5/10

Podmanivá a zasněná píseň, která se výborně poslouchá.
be obscene... be be agressive
van vren
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Chemist 15. 2. 2008 12:41

No zas tak podmanivá věcička to není. Katatonia se mi líbí pouze v její pozdější éře, kdy se dostává k alternaci, ale tenhle goth rock se k vokálu alespoň pro mě vůbec nehodí.
Kytary jsou zpočátku fajnové, bicí se mi hned od prvních vteřin zdají příliš obvyklé na to, aby nějak zaujaly, čímž nahoru jde song jen tou kytarou. S nástupem vokálu je to ještě horší, chvíli jsem si myslel, že snad by to mohlo být jen instrumentálně, což by se naprosto hodilo.
Kolem 3:30 už jsem se začal nudit, vokál nudil, nebyl nijak podmanivý, repetující verše taky nejsou zrovna fajn, ale ten konec to opravdu tahal nahoru.

6/10
"Dovedeš jezdit bez sedla, pane?"
"Dnes v noci třeba i bez koně..."
Chemist
Dominating

Odeslat příspěvekod ConPower 15. 2. 2008 20:22

Střední období Katatonie... Pro mě dost příjemný poslech. Death-doomové počátky nemusím, jejich pozdější melancholický rock znám docela dobře, ale o prostředku si ještě musím doplnit vzdělání. Každopadáně

8/10
Naposledy upravil ConPower dne 15. 2. 2008 20:32, celkově upraveno 1
ConPower
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Boldrik 15. 2. 2008 20:30

Katatonia 7/10 pohodova klasika,ale maji lepsi pisnicky.
Boldrik
Killing Spree

Odeslat příspěvekod ConPower 15. 2. 2008 20:33

Tak dáme Evergrey (Touch Of Blessing). :)

http://youtube.com/watch?v=1e-WXm8cbK4
ConPower
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Boldrik 15. 2. 2008 20:45

Nejak se mi to nepozdava je to takove jalove 6/10
Boldrik
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Raider 15. 2. 2008 21:23

Ten zpěvák mi nesedl....jinak to nějak ušlo...7/10
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinston
Raider
Killing Spree

Odeslat příspěvekod van vren 16. 2. 2008 10:52

7,5/10

Chytlavá píseň s dobrým vokálem, v rámci power metalu jsou Evergrey asi jednou z nejlepších skupin, ale tento styl jde mimo mě.
van vren
Killing Spree

Odeslat příspěvekod ConPower 16. 2. 2008 16:40

Plně se ztotožňuju s názorem van vrena, snad jenom dodat, že Evergrey, pokud už mluvíme o poweru, ho minimálně kombinují s progressive. VV poprosím, aby pokračoval.
ConPower
Killing Spree

Odeslat příspěvekod van vren 16. 2. 2008 17:23

Už delší dobu tu nebylo nic z českých luhů a hájů, tak je na čase to změnit.

Grandmother Is Dead - Revenge

tuhle píseň si můžete pustit i na bandzone a pokud by to někoho zaujalo, tak téměř vše od tohoto projektu se dá stáhnout na oficiální stránce
van vren
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Raider 16. 2. 2008 18:13

hudba je výtečná....dá se říct že není co vytknout.mluvení na začátku doplnuje atmosféru..(nevím jak jinak to říct:) ) dávám 10/10
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinston
Raider
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Boldrik 17. 2. 2008 10:04

Opravdu povedene klobouk dolu 9/10
Boldrik
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Chemist 17. 2. 2008 13:52

Ono je to velice zvláštní. GID je hodně zvláštní projekt, o kterém jsem tuším do loňského podzimu nevěděl nic.

Na tomhle (a nejen tomhle) songu je patrná jedna ruka. Je to prostě hodně jednoduchá věcička, kterou Pernikl nahrál doma. Velice velice povedená je jednoduchá akustika na začátku, stejně jakožto mluvené slovo tuším člověka, který přežil koncentrák.
Bohužel s nástupem tvrdších riffů se taková vtíravá jednoduchost ztrácí, odprásknutí psů či co to tam je, pak pro mne působí až příliš prvoplánově právě s nastupujícími bicími.
Poslední pasáž bych vynechal a nechal song jen do té situace, kdy nastoupí tuším poprvé elektronicky upravený vokál.
Pak už je to bohužel jedno a totéž a začalo mě to nudit.

7,5/10
"Dovedeš jezdit bez sedla, pane?"
"Dnes v noci třeba i bez koně..."
Chemist
Dominating

Předchozí stránkaDalší stránka