NDS nebo co jiného k Vánocům? Poraďte

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod vyber2006 21. 12. 2006 12:32

Ahoj všem, požádám vás o bleskovou radu. Potřebuju doporučit nějaké přenosné herní zařízení. Dítě si napsalo Ježíškovi, ale mě to už vůbec nezajímá a nemám přehled.
Synek (10) chce NDS (má ho někdo ve třídě) a k tomu hru Pán prstenů, ktará na NDS, tuším, neexistuje - takže on také nemá přehled. Prostě chci doporučit nějaké přenosné herní zařízení (doma, v autě, na cestách) - NDS, PSP - nebo jak se to všechno jmenuje s těmito kritérii:
-rozumná cena zařízení a her
-popularita - možnost půjčování si her od kamarádů (třeba se vám sem taky přihlásí)
-možnost nákupu her "pod cenou" - přeci jen 1500 za hru do minizařízení je dost
-počet her - v katalogu mi přišlo, že na NDS je snad jen 12 her
-a doporučte nějakou první jednu - dvě hry, co k tomu přikoupit
díky za heslovité rady, nepište odborně, stejně tomu nerozumím ...
vyber2006
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davee 21. 12. 2006 12:42

Ja bych doporucil jednoznacne NDS a nebojte, tech her neni 12, ale jsou jich desitky + jeste hry na GBA. Takze vyber her je veliky, pokud ho ma nekdo ve tride, tak muzou hrat spolu.
Kde že loňské sněhy jsou...
davee
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dave 21. 12. 2006 12:44

Takže pokud budu vycházet že je to pro 10-letýho kluka:

PSP:
líbivější grafika
kromě her umí v základu hudbu a filmy
jednodušší ovládání

NDS:
víc her odpovídajících věku
dipleje jsou kryté
cena

Obě konzole jsou dobré a snad tady ani nejde šlápnout vedle (detailněji to tu určitě popíší příznivci jedné či druhé konzole:) ), jenom bych dodal - pokud PSP, tak hru LocoRoco, pokud NDS, tak třeba Mario Kart, nebo vlastně cokoli s Máriem :)

Her jsou pro oba systémy desítky

Osobně bych se ale taky přikláněl k DS..
"In the world without walls and fences, who needs Windows and Gates?"
Dave
Killing Spree

Odeslat příspěvekod DarthRu 21. 12. 2006 12:50

doporucuji NDS, hodi se to pro nej vic, hry jsou porozumitelnejsi, komunita rozsirenejsi (i kdyz o tom by se dalo spekulovat), lepsi ovladani, chraneny display, vyhodna cena, her na DS je odhadem asi 400 mozna vic, mozna mene, ale spis vice a Pan Prstenu existuje jenom na GBA a je moznost si vybrat 2 typy - 1 podle knihy, druhy podle filmu, grafika je tam dobra, ovladani taky. Takze jednoznacne DS

DS podporuje GBA kartridge, to je jen dodatek, k pripadnemu pozdejsimu dotazu, her na GBA je asi 2500
Naposledy upravil DarthRu dne 21. 12. 2006 12:53, celkově upraveno 1
GB -> GBC -> PC - > NDSL -> X360

shanim: Fight Night Round 3 a Assasins Creed - xbox 360

kliknutim na dolni reklamy na mem "www" mi pomuzete a potesite mne tim :)
DarthRu
Rampage

Odeslat příspěvekod DarthRu 21. 12. 2006 12:53

ke hram doporucim: Metroid, New Super Mario Bros, Kirby, Mario Basketball (i kdyz v CR zatim jeste nevysel), Mario Kart, Sonic Rush, pozdeji treba Pokemon

DarthRu
Rampage

Odeslat příspěvekod pierek14 21. 12. 2006 12:54

já bych doporučil DSko
Cenově únosné, u dětí oblíbené.
Sáhnul bych po tý první verzi DSka, která je velmi, velmi robustní.
Pro NDS vychází mnoho zajímavých her a samozřejmě hry s Pokémony, Mariem a spol.

PSPéčko stojí více, hry také. PSP by se asi do jeho rukou nehodily. Kromě toho bych se bál, že by mu ho třeba dkyby hrál v autobuse sebraly. To DSKo přeci jenom tak "lákavě" nevypadá.

Jako hry pro DSko bych doporučil Super Mario 64 DS, Mario Kart DS, Nintendogs nebo jestli má rád 3D střílečky tak Metroid Prime Hunters.

Hry s Pánem Prstenů pro NDS nevyšly, ale vyšlo pro GBA, se kterým je NDS kompaktibilní. Ale jiné hry třeba se Shrekem, Supermanem či Spidermanem jsou i pro NDS.
Wii, GC, N64, SNES, NES, DS, DS Lite, DSi, GBA, GBA SP, GB, GBC, Pikachu Pedometer Color, Pokémon Mini, PSP, GP2X
pierek14
Dominating

Odeslat příspěvekod OCELOTR 21. 12. 2006 13:02

Bohužel nejsem na handheldy zrovna expert, ale co vím/myslím - povím.

Tak jelikož je synek 10, tak bych doporučoval asi spíše to NDS, jelikož PSP je magnet na svinstvo a pro desetileté dítě si se svým velkým nekrytým displayem koleduje o rozbití. NDS se zavře a displaye jsou kryté.

NDS je také levnější než PSP, nové v základu kolem 4500,- u PSP je to zhruba 5500,-.
U her nových je to u NDS 1000,- - 1500,- u PSP zhruba stejně, bazarovky 400 - 600.
Trošku se mi ale zdá, ale že PSP je pro nákup bazarových her zase vhodnější......
U obou je možnost nákupu nových i bazarových her, nejlepší je to přes internet, pro NDS bych doporučil http://www.gamehouse.cz/ pro PSP http://www.playcentrum.cz/ i když na obou stránkách se dá koupit oboje - alespoň můžeš vždy vybírat ze dvou cen. Obé jsou solidní obchody, žádné cihly v krabici nehrozí.

V hrách pro tyhle přístroje se moc nevyznám, ale u NDS nemůžeš šáhnout mimo s hrou NEW SUPER MARIO BROS http://www.playcentrum.cz/new-super-mar ... 357701.htm , kterou ale sehnat teď dva dny před vánoci budeš mít ale hoňku, u PSP třeba LOCO ROCO http://www.playcentrum.cz/loco-roco-psp-325701.htm

Co je rozumná cena zařízení a her, nechám na tvém posouzení, ale moji rodiče by mi to určitě nekoupili nikdy, když jsem byl ještě dítětem :wink:
LA-LI-LU-LE-LO
OCELOTR
Killing Spree

Odeslat příspěvekod DarthRu 21. 12. 2006 13:06

Existuje Nintendo DS Lite - 4500KC
Nintendo DS (klasicke, horsi display, mohutnejsi)- 3000KC - ted uz se da sehnat malokde a nevim jestli do Vanoc
PSP - Base Pack - 5500 ( ale na ukladani pozic potrebujes pametovou kartu, tzn. 1GB karta - asi 1500KC, nebo Value Pack - PSP + sluchatka + pouzdro + pasek na ruku + 32MB karta - asi 7000KC

DarthRu
Rampage

Odeslat příspěvekod johndarkness 21. 12. 2006 14:08

Jeste bych doplnil informaci o tom ze PSP je na UMD disky, coz jsou takovy mini DVD a je potreba se k nim i tak chovat. U NDS je to kazeta (cartridge) pouze s kontaktami, ktera v podstate vydrzi cokoli.
Sega MultiMega, Saturn, Atari Jaguar/CD, SNES, N64, GB, GBC, GBA, NDS, NDSL, PSX, PS2, PSP
Laser Disc, PMD 85-1/2, Spectrum 128+, ну, погоди!
johndarkness
Killing Spree

Odeslat příspěvekod DarthRu 21. 12. 2006 14:15

jj a NDS kartridge je asi 4x mensi nez UMD

DarthRu
Rampage

Odeslat příspěvekod vyber2006 21. 12. 2006 14:18

ocelot69 píše:Co je rozumná cena zařízení a her, nechám na tvém posouzení, ale moji rodiče by mi to určitě nekoupili nikdy, když jsem byl ještě dítětem :wink:!/quote]

No, když jsem byl já ještě dítětem, tak by to bylo jen v Tuzexu, takže naši by mi to taky nekoupili - nejsi v tom sám, kdo teď závidí vlastním dětem :P
Finance - koupit to můžu, včetně her, ale nemusím peníze rozhazovat, šetřit se musí a na další hry se klidně do bazaru podívám.

Zatím díky za reakce, podle prvních názorů to vypadá jasně na to NDS, zejména k věku hráče (10). Ale pište ještě dál - kupuju až zítra.
vyber2006
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sindy-Dog 21. 12. 2006 14:41

Rozhodně NDS a časem SuperCard. Stále je to levnější, než křehké psp.
"Jak má něco prsa nebo kola, tak s tím dříve nebo později budeš mít problém"...
Sindy-Dog
Killing Spree

Odeslat příspěvekod maty.mateo 21. 12. 2006 14:49

Ja bych se jednoznacne rozhodl pro NDS protože takovej Mariokart zabaví lépe a déle než nějaká tuctová závodní hra na PSP (všechny se mi zdají stejné) krom toho na NDS je dotykový displey a stím si taky určitě vyhraje .Navíc jestli má kamaráda co má NDS tak není co řešit :P
maty.mateo
First Blood

Odeslat příspěvekod Majorus 21. 12. 2006 14:54

Jo, a určitě mu na to sežen ochtané folie na displeje, jinaki b to z achvilku vypadalo jako PSP(teda základní barvou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
Můj Twitter-> Majorus_hw

Můj web se skrývá na ikonce planetky, pod avatarem ;)
Majorus
Unstoppable

Odeslat příspěvekod simsah 21. 12. 2006 15:40

DS ;) :)
Hlavně proto, že u většiny multiplayerových her stačí pouze jediná kazetka (obvykle tam sice není tolik map, ale i tak je to super) A z her bych doporučil např.: Mario Kart, (jde hrát i s jedinou kazetkou) a Metroid Prime: Hunters (Akční 3D střílečka, která jde také hrát i s jedinou kazetkou) ovšem dobrých her je daleko, daleko více... např: goldeneye (podobné metroidu), Trace memory/Another code (adventura, která ovšem vyžaduje znalost angličtiny) , Animal crossing ("něco" jako sims na Počítač, ale nemusí zaujmout každého, slušná angličtina nutností) .... je toho spousta :)
...
simsah
Killing Spree

Další stránka