citace:
Dneska bus na zastavce u Tesca, tradicne se dovnitr zacalo drat asi 30 alienek s igelitkama Tesco (jsou zadarmo v libovolnym mnozstvi, pani!!!). Jelikoz ve voze bylo evidentne podstatne min volnejch mist nez nastupujicich alienu, tlacili se dovnitr velmi svizne a uderuloktem bylo nepocitane. Stojime s kamosem kousek od prostrednich dveri a prosvisti k nam baba, sice vek 60+, ale v kondici, v kazdy
ruce dve narvany igelitky.
Baba: Halo, pustite me, ja si chci sednout.
Ja+ kamos: Ale jasne... (pricemz nechapeme, kam si chce sednout, jelikoz vedle nas zadny sedacky, natoz volny, nejsou)
Baba: No proto...? He???
(dochazi mi, ze v miste, kde stojime, je v nekterejch vyrobnich radach 14Tr dvojsedacka. problem je v tom, ze tohle neni ta spravna serie, takze tam zadna dvojsedacka neni).
Baba (na me): Kde je sedadlo?!!
Ja: (nechapu, nenapada me, jak ji to vysvetlit tak, aby mela sanci to pochopit)
Baba: No co je, neumite mluvit? Tady prece ma bejt sedadlo!
Kamos: Ma bejt, ale neni. Na minuly stanici ji vynesli ven nejaky cikani, sroubovali to od konecny a stihli to vyrvat z podlahy az pred chvili...
Baba: To neni mozny! A ridic se jich bal, tak je nechal, co! To jsou dneska lidi!!! Chyta se madla a neco si pro sebe mumla.
Suneme se s kamosem na druhej konec vozu, aby nas jeste neobvinila,
ze mame kazdej v kapse po jedny ukradeny sedacce.
Po dalsich dvou zastavkach nastupuje nejaka znama od baby. Obe se velmi vitaji a za chvili maji vsichni pritomni moznost porovnat aktualni ceny v Tescu (baba) a v Hypernove (pritelkyne baby). Po chvili je slyset nasledujici dialog:
Pritelkyne: Ja mela strach, aby mi tam v tlacenici nekdo neco neukrad...
Baba: Krade se hrozne! Pani!!! To ste nezazila!!! Pred peti minutama tady banda cigosu ukradla sedadla!!!
Pritelkyne: Coze? Tady v trolejbusu?
Baba: Jo!!! Ja na ne volala, at toho nechaj, ale copak myslite, ze poslechli?! Pacili to jako sileny a nakonec to dvojity sedadlo vylomili a utekli s nim dverma pryc!!!
Pritelkyne: A co ridic, ten je nehonil?
Baba: Vzdyt ty se jich bojej! A tohle byla cela banda, ja nektery z nich od videni znam, to sou ty, co kradou po hospodach kabaty!
Pritelkyne: No to je hrozny, a k cemu jim bude sedadlo, kazisvetum?
Baba: Barevny kovy, pani!
V tu chvili jsme s kamosem museli vystupovat. A ucinili jsme tak radi, protoze jsme stejne byli mrtvi smichy. A navic nas hralo vedomi, ze jsme prave vypustili do sveta fungl novou urban legend...

)))