Trochu starší, ale dokonalý...
Matrix - zápisník filmového fanouška
Pátek: Byl jsem v kine na Matrixu. Super film.
Sobota: Zdálo se mi o Trinity. Mohli by u nás vybudovat ten Matrix. Vedel bych, jak ho pouzívat.
Nedele: Oh, Trinity...
Pondelí: Mám pocit, jako bych byl v Matrixu. Jel jsem ve výtahu s agentem Smithem. Totiz s panem Novákem z pátého patra, ale az dnes jsem si uvedomil,ze stále nosí ty tmavé brýle.
Úterý: Zeptal jsem se ho na ty brýle. Byl prekvapený a tvrdil, ze je nevidomý. Na to mu tak skocím!
Streda: Jsou fakt dobrí. Do poslední chvilky delal, ze ten natazený drát nevidí. Radsi se koulel az k domovníkovým dverím, nez by se dal zdemaskovat. To znamená, ze zatím jsem v bezpecí. Nevedí, ze já uz VÍM.
Ctvrtek: Pan Novák zmizel. Domovník tvrdí, ze lezí v nemocnici s frakturou. Predstíral jsem, ze mu to verím. Musím najít Morfea.
Pátek: Dal jsem inzeráty do vsech deníku: Pro Morfea. Vím vse a jsem pripraven následovat bílého králíka. Chces-li se presvedcit, ze zvolím správnou pilulku, cekám te zítra ve klubu Roxy.
Sobota: Byl jsem v Roxy. Vyvázl jsem taktak. Nastestí v Cechách jsou i agenti Matrixu pomalí. Hned jsem ji poznal. Mela totiz cervenou sukni. Povedlo se mi ji prekvapit a dal jsem jí pravý hák na celist. Radsi jsem necekal, az vstane z podlahy a promení se v agenta. Zmizel jsem zadním vchodem. Pár jiných agentu me honilo, ale byl jsem rychlejsí. Musím zacít trénovat skoky.
Nedele: Byl jsem ve zprávách na Nove. Prý 'dámský boxer' - idioti, nevedí,o co vsechno se hraje v té hre! Nejsem si jist, jestli uz me nezamerili. Snad se mi podarí vcas dodelat ten vysílac a naladit se na kmitocet 1.programu.
Pondelí: Dalsí probdelá noc. Nemuzu si dovolit, abych propásl dejavu.
Úterý: Toto je poslední zápis. Podcenil jsem je, práve vylamují dvere. Jsou s nimi tri agenti, ale nemají tmavé obleky. Jiný kraj, jiný mrav, tihle mají bílé pláste.
Goodbye, the Matrix has got me...
Mimochodem, Pat a Mat jako Progamersj jsou úžasný...

Look, three-headed monkey. Guybrush Threepwood, mighty pirate
What can change the nature of a man? Ravel