antiNintendo (aneb proč nemám rád japonské hry)

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod PC 5. 10. 2010 13:33

Starcrafta 2 mám dohraného. A netušil jsem že bys se mnou ještě hrál, myslel jsem že už jsi ostřílený hráč a já jakožto začátečník bych tě jen zdržoval... Jestli si někdo chcete zahrát tak se můžeme domluvit a zahraju si rád...

Duke Nukem Forever je legenda. Sice trochu nechtěná ale počítejte se mnou - byl Duke 1, Duke 2 (plošinovky), Duke 3D, Duke Manhattan Project a když se nic nepotento tak bude Nuke Forever. To máme za cca dvacet let pět her. Her s Mariem, Zeldou a Metroidem vyšlo stovky ! A věřte že hrát tu samou hru po stopadesáté je nuda, proto se tak durdím když vyjde další vojenský "pseudosimulátor" protože vojenských pseudostimulátorů (Čti Modern Warfare na 101 způsob) vyšlo v poslední době šíleně moc až je to nuda...

Need for Speed jsou autíčka. To je ten rozdíl. Jak se vyvíjel postupem času automobilový průmysl tak se obměňovaly i jednotlivé vozy. V Need for Speed Shift jezdí úplně jiná auta než dejme tomu v mém prvním Need for Speed 2... (Kde jezdily krásně švihlé prototypy a koncepty...) Ano, jsou to pořád auta-ale pokaždé jiná ! To je stejné jako byste nadávali na dejme tomu Microsoft Flight simulator že tam jsou letadla... Need for Speed, Flight Sim, nebo dejme tomu Tomb Raider se časem inovují. Ale jedno mají tyto značky společné (krom FS, i když ten je i na Apple MAC tuším) - jsou sice trvalkami na trhu ale multiplatformními. Nejsou napevno spojeny s žádnou značkou. Nedá se říct že Lara je jen na PC atd... Mario ovšem je synonymem pro Nintendo, a i když se mění prostředí a samozřejmě s technickým pokrokem i grafika tak je to pořád ten samý Mário, který hopsá, občas si na pomoc přivolá Luigiho, občas se promění ve Waria, mlátí želvy a sbírá tlemící se mochomůrky... Je to hra kterou jste mohli hrát jako děti a asi jste ji i hráli, ale když ji hraje kdokoliv starší dvaceti let tak je to už trochu divné a pokud pětadvaceti tak už je to téměř diagnoza. Na šmouly se v tomhle věku taky nebudete koukat, ani na kačery i když jste je jako malí milovali, kdyby dávali teď ninja želvy už si to nepustím i když sem chtěl být v jedenácti dvanácti Leonardo a cpal jsem se pizzou... Chápete ? Hrát Maria je v určitém věku už krajně nedůstojné. iPhone/iPad, iPod poskytují takříkajíc diskrétní krytí... Můžete si klidně hrát a nikdo si ničeho nevšimne... pokud máte vyplý zvuk. Nepůsobí to divně, prostě něco děláte na telefonu, přehrávači tabletu.

Dám vám příklad. Představte si dejme tomu otce od rodiny, který si chce "inkognito" zahrát. S Nintendem dé es bude působit blbě, s pé es péčkem poněkud nepatřičně, ale s iPhonem (nebo jiným tzv. chytrým telefonem ?) Určitě se nechá i vyhecovat, stejně jako můj kamarád který nejdřív nad iPhonem ohrnoval frňák, pak zjistil že tam jsou autíčka a rázem jsem mu musel iPhone půjčit a nedal pokoj dokud nedojel trať, za chvíli si ho půjčil jeho kolega a tak vzápětí všichni hráli jako diví na iPhonu. Ženy a dívky jsou zase celé pryč ze žvatlajícího kocoura, se kterým se dá užít spousta legrace zvláště když ajfouna někam schováte někdo začne mluvit a kocour to začne opakovat... Následuje výbuch smíchu a uvolnění...a naprosto vykulená oběť která nechápe voc go... pak stačí kliknout - a - i make bussines call... (a přitom brouzdá bůhvíkde)...

Něco jiného je v Japonsku, které je však tak velmi vzdáleno naši kultuře a vkusu že tomu víc ani být nemůže. Japonci strašně rádi hrají úchylné hry třeba "strč prst skrz řiť" a hrozně se při tom hihňají i když je to eklhaft. Jen Japonec vymyslí a pak prodává simulátor znásilňování žen. A jen Nintendo dokázalo vymyslet tak otravnou záležitost jako jsou Pokemóni. Na přelomu tisíciletí tahle banda hnusných upištěných manga fujtajxlů okupovala obchody, televize i ledničky v celé ČR. Ať se člověk kouknul kam se kouknul všude byl pokémon a jejich manga doprovod. Člověk od nich neměl pokoj, byli prostě všude a na všem. A kdo za to může ? Nintendo. Nintendo vypustilo do světa tuhle šílenou pohromu, ze které si dělali srandu i v Simpsonech (ano, slavný stroboskopický efekt kdy děti dostávaly epileptický záchvat.) Nedávno (minulý týden) potrhal pes holčičku protože hrála Nintendodogs a pes spatřoval ve štěkající škatuli nevítanou konkurenci. Za to že byla holčička pokousána může hra od nintenda, za epilepsii u dětí může hra od Ninteda.

Nebo si vezměte jak Nintendo lže. Svého času byl šíleně populární (nejen v Japonsku kde si to každý Japonec, Japonka i Japonče (včetně batolat a důchodců) koupilo aspoň 5x a ještě na to stáli frontu, mozkový trénink dr. Kavašimy. Pak jedna americká univerzita provedla výzkum (Berkley ?) a zjistili že tahle hra o které se tvrdilo že zlepšuje mozek - prostě nefunguje. Ať jste hráli dr. Kavašimu nebo Doom 3 mělo to stejný efekt. Jen Doom 3 se vám nesnažil namluvit že když ho budete hrát tak potom budete inteligentnější... Nintendo tedy prodávalo velké kulové zlatou stuhou převázané - NIC - a snažilo se (vždyť je to tak inovativní firma !) vám vsugerovat že vám to pomůže. Přitom to nefungovalo, stejně jako japonský hubnoucí náramek. Takže při obřích prodejích (Doktor Kavašima válcoval svého času žebříčky prodeje) se prodalo miliony něčeho co nebylo ničím než nafouknutou bublinou. Ovšem s razítkem kvality Made in Nintendo (která má asi stejnou hodnotu jako Schváleno Šášou Krustym,který se jak známo rád podepíše pod kdejaký šmejd.)

Nelze ani nevzpomenout úžasnou virtuální helmu Virtual Boy ze které lidi nakonec zvraceli a padali do mdlob... Teď slibují hory doly černej les s 3D efektem aniž by si někdo uvědomil že jestli je něco více než hovadina tak to je 3D na malininkaté obrazovčičce. Stačí se podívat na na ukázku ze Snake Eatera - celé kouzlo spočívá v tom že uhádnete kde bude ta 3D sranda (Had na kmeně stromu, vosy v povětří, Hindy "A" pod mostem... Relativně nedávno jsem se byl podívat na 3D televize. Pustili mi nejdřív nějakou kreslenou pohádku kde pobíhali podivně placatí pumpdrlíci a vypadalo to divně. Pak mi začaly do obličeje létat barevné konfety a nakonec mne po cca pěti minutách chytla migréna. Skvělé ! Stalo se přesně to co se dělo lidem deset let zpátky s Virtua Boyem ! I když se díváte na Avatara a třebas byste neviděli nikdy 3D verzi jako já, tak poznáte jasně kde má 3D efekt smysl a kde ne... 3D má vpravdě smysl maximálně ve hrách jako je Arma nebo už zmíněný Flight Simulátor, kdy umožní realistický pohled na scénu. Nemá a v blízké budocnosti nebude mít smysl na pidiobrazovkách a hříčkách... I když chápu že každý Japonec, Japonka a Japonče touží vidět Maria ve 3D a z trojrozměrného Pikaču budou plakat štěstím...

Jeden z manažerů velké japonské herní firmy (zapoměl jsem které) nedávno prohlásil že japonský herní průmysl je ve velkých problémech, protože chce expandovat na euro-americké trhy a tamní hráči japonské hry nechápou. Stačí si přečíst herní dojmy z návštěvy Japonska, vychází to čas od času snad na všech herních webech - v Japonsku prodávají pár her které známe i tady a zbytek tvoří hry které nejen že našinec (čti Evropan či Američan) nezná ale ani není schopen pochopit. Jen v Japonsku se můžete oženit !!!s někým kdo neexistuje, jako jistý nešťastník který se oženil s virtuální dívkou z virtuální hry -a není to fór. Jiný obyvatel Japonska si vzal za ženu kozu (ne tu s kozama ale zvíře-kozu domácí) a jiný umřel u hraní MMORPG hlady, v Číně kdosi skočil z okna protože si myslel že umí létat jako gryfon, jinde manželka podřízla manžela protože ji prodal ve dražbě neexistující meč a jedněm rodičům dokonce museli odebrat dítě protože hráli na konzolích a neměli na něj čas... Jen v Japonsku a Jižní Koreji je možné vyhlásit den pracovního volna kvůli očekávané videohře atd... Když se podíváte na všechny tyto argumenty musíte se zeptat - proč bych měl hrát na Nintendu když nejsem Japonec a utíkat do nejlbližšího obchodu pro mobil s Androidem nebo iPhone. Jak praví reklama na jeden obchodní řetězec - Tady je svět ještě v pořádku...

(Autor prohlašuje na svoji čest že nehodlá pojmout za manželku virtuální děvu, oženit se s kozou ani věřit že "gumová anča", byť s mikročipy v *****, pipince a hlavince je živá a představit jí matce jako svoji nastávající, potažmo s ní jít do jisté restaurace na oběd ! VAROVÁNÍ: Půjčování mluvícího kocoura nezodpovědným kamarádům může způsobit společneské faux pas i když věta pronesena žvaltavým hláskem: "PC je kok*t" vyvolá dozajisté salvu smíchu ! (Testováno na lidech !))
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod SCobra 5. 10. 2010 13:35

Jsi debil ;-) Nejdřív si zjisti něco o tom, co komentuješ. 3D u 3DS nefunguje stejně jako 3D u televize... Prostě píšeš kraviny a je jedno, jak dlouhý post napíšeš... Smiř se s tím.

Odpověď z handheldů:
Proč by někdo sakra chtěl hrát inkognito? Ty se za hraní stydíš? Leda na nějaký poradě, ale to je výsada právě těch pseudomanažerů s iPhonem... (Já bych se taky styděl, kdybych musel hrát na mobilu :D )

A ten tvůj odstaveček o 3D na 3DS ukazuje, že vůůůůbec nevíš, o čem mluvíš. Takže radši drž hubu a jdi šoupat nohama do jiných témat.

Napsat dvě tři stránky A4 o něčem, o čem nic nevíš a ještě navíc nic neříct... Měl bys jít do politiky...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Torham 5. 10. 2010 15:20

Mám ten text rozebírat? OK, ale upozorňuji: bude to DLOUHÉ :pozor

PC píše:Starcrafta 2 mám dohraného. A netušil jsem že bys se mnou ještě hrál, myslel jsem že už jsi ostřílený hráč a já jakožto začátečník bych tě jen zdržoval... Jestli si někdo chcete zahrát tak se můžeme domluvit a zahraju si rád...
Nekomentuji, SC2 nemám. Avšak pokud chceš mít alespoň trošku šancí proti lidem, trénuj sám skirmishe proti CPU. Neuškodí se mrknout na videa/záznamy MP zápasů. Může pomoci i přečíst si taktiky a nejprve je zkoušet ve skirmishi proti AI. A hlavně - chce to píli a úsilí. Zvaž sám.

PC píše:Duke Nukem Forever je legenda. Sice trochu nechtěná ale počítejte se mnou - byl Duke 1, Duke 2 (plošinovky), Duke 3D, Duke Manhattan Project a když se nic nepotento tak bude Nuke Forever. To máme za cca dvacet let pět her.

Ach jo. Já Duka miluji, jenže je tu malý problém - ta hra je na dnešní dobu zastaralá (nemluvím jen o grafice, ale i o herních systémech, level designu a podobně), je to doslova kostlivec ve skříni. Pokud bude DNF moderní (!) hrou s atmosférou původního DN3D, proč ne. Ale trošku se obávám toho, že hra bude příliš oldschool a neprorazí. DN hry máš spočítané dobře...

PC píše:Her s Mariem, Zeldou a Metroidem vyšlo stovky ! A věřte že hrát tu samou hru po stopadesáté je nuda, proto se tak durdím když vyjde další vojenský "pseudosimulátor" protože vojenských pseudostimulátorů (Čti Modern Warfare na 101 způsob) vyšlo v poslední době šíleně moc až je to nuda...

Kecáš. Vezměme si prvně Maria - ano, těch her je hafo. Ale vůbec neplatí, že jsou všechny na jedno brdo! :shock: :roll: Hráls Paper/Super Paper Mario s jeho velezajímavým konceptem přepínání mezi 2D rovinou a 3D prostorem, na čemž jsou založeny hádanky i boss fighty? Super Mario Galaxy zase předvádí ukázkový a v mnohém velmi svěží level design v kompletně 3D vesmíru tvořeném planetami. Levely jsou zde ve formě koulí, jsou tu hrátky s gravitací a mnohé další. Plus Mario může měnit formy a tak získávat speciální schopnosti. Kromě skákaček a plošinovek jsou tu i mnohé odbočky - závodní Mario Kart série či velmi humorná RPGčka na handheldy. Mario hry nejsou po 150té to samé, to si jen myslí tvůj mozeček omezený na konzumní tvorbu.

Zelda - principiálně jsou jednotlivé díly podobné nebo stejné. Ale mají odlišné příběhy a někdy i svět a hlavně - mají svoji neopakovatelnou osobitost. Kolik Zelda her jsi hrál?

Metroid - počítejme: Metroid/NES, Super Metroid/SNES, Metroid Fusion a Mission Zero/GBA, Metroid Prime 1, 2 a 3/GC & Wii, Metroid Prime Hunters/NDS a připracovaný Metroid: Other M/Wii. Kde máš tu stovku her s Metroidem? :lol: :roll: A opět - víš proč Metroid slaví takový úspěch? Protože to jsou hry s velkou osobitostí i osobitou hrdinkou. Protože přinášejí vynikající atmosféru, vcelku chytrý level design (často musíš pro objevení cesty dál použít brain, to samé se týká bossů), zábavné boje a výborné bossáky.

PC píše:Need for Speed jsou autíčka. To je ten rozdíl. Jak se vyvíjel postupem času automobilový průmysl tak se obměňovaly i jednotlivé vozy. V Need for Speed Shift jezdí úplně jiná auta než dejme tomu v mém prvním Need for Speed 2... (Kde jezdily krásně švihlé prototypy a koncepty...) Ano, jsou to pořád auta-ale pokaždé jiná ! To je stejné jako byste nadávali na dejme tomu Microsoft Flight simulator že tam jsou letadla... Need for Speed, Flight Sim, nebo dejme tomu Tomb Raider se časem inovují.
Ach jo... auta jsou jiná a proč? Protože motorsport se skládá z celé řady disciplín, a skoro každá využívá zcela jiný druh a typ vozidel než ty ostatní, ty vole!! >:-( TR se neinovuje, už dlouho ne. NFS se taky neinovuje, EA akorát zkusili jiný dosud neprobádaný koutek motorsportu. To samé platí pro letecké simulátory - jsou simulátory civilní, vojenské, vrtulníkové, sci-fi simy,...

PC píše: Ale jedno mají tyto značky společné (krom FS, i když ten je i na Apple MAC tuším) - jsou sice trvalkami na trhu ale multiplatformními. Nejsou napevno spojeny s žádnou značkou. Nedá se říct že Lara je jen na PC atd... Mario ovšem je synonymem pro Nintendo, a i když se mění prostředí a samozřejmě s technickým pokrokem i grafika tak je to pořád ten samý Mário, který hopsá, občas si na pomoc přivolá Luigiho, občas se promění ve Waria, mlátí želvy a sbírá tlemící se mochomůrky... Je to hra kterou jste mohli hrát jako děti a asi jste ji i hráli, ale když ji hraje kdokoliv starší dvaceti let tak je to už trochu divné a pokud pětadvaceti tak už je to téměř diagnoza. Na šmouly se v tomhle věku taky nebudete koukat, ani na kačery i když jste je jako malí milovali, kdyby dávali teď ninja želvy už si to nepustím i když sem chtěl být v jedenácti dvanácti Leonardo a cpal jsem se pizzou...
A to vadí, že Nintendo hry jsou propojené se značkou? Říká ti něco slovo tradice? Tvůj milovaný Apple je TAKY značka, se kterou je všelicos propojené, ale to ti nevadí, co? :roll: A co vadí na tom, že si dvacetiletý (i starší) týpek zahraje Maria? Mario ti nabídne něco, kvůli čemu se hry obvykle hrají a říká se tomu ZÁBAVA! Mne Mario baví i dneska, je to taková pěkná relaxová, pohodová věc. Je to taky trošku závan nostalgie, vzpomínky na doby, kdy herní průmysl ještě nebyl plně přetransformován na naprosto zku*venej byznys, který hry a jejich podstatu (totiž, že mají člověka BAVIT) ničí - podívej se na Apple, strká prsty kam nemá. Dalším příkladem jsou DLC... Ad diagnóza... ty jsi vůl :) Opět - nostalgie a vzpomínky na mládí. Aha, tobě to nic neříká :hm

PC píše:Chápete ? Hrát Maria je v určitém věku už krajně nedůstojné. iPhone/iPad, iPod poskytují takříkajíc diskrétní krytí... Můžete si klidně hrát a nikdo si ničeho nevšimne... pokud máte vyplý zvuk. Nepůsobí to divně, prostě něco děláte na telefonu, přehrávači tabletu.
A co je zase TOHLE? :shock: Jak krajně nedůstojné? Jaké diskrétni krytí? Když si chci zapařit (btw: je mi 27), tak sednu k PC/PS2 nebo vytáhnu DSko a naši či okolí VÍ, že hraju. A pokud se barák či okolí netřepe z příliš hlasitého zvuku při hraní, prakticky se nic neděje. Když jedu autobusem do práce, DSko je mi velmi nápomocné. Lidé si mě nevšímají, případně mě vidí hrát, ale žádná reakce od nich nepřichází. Je jim to buřt ;)

PC píše:Dám vám příklad. Představte si dejme tomu otce od rodiny, který si chce "inkognito" zahrát. S Nintendem dé es bude působit blbě, s pé es péčkem poněkud nepatřičně, ale s iPhonem (nebo jiným tzv. chytrým telefonem ?) Určitě se nechá i vyhecovat, stejně jako můj kamarád který nejdřív nad iPhonem ohrnoval frňák, pak zjistil že tam jsou autíčka a rázem jsem mu musel iPhone půjčit a nedal pokoj dokud nedojel trať, za chvíli si ho půjčil jeho kolega a tak vzápětí všichni hráli jako diví na iPhonu. Ženy a dívky jsou zase celé pryč ze žvatlajícího kocoura, se kterým se dá užít spousta legrace zvláště když ajfouna někam schováte někdo začne mluvit a kocour to začne opakovat... Následuje výbuch smíchu a uvolnění...a naprosto vykulená oběť která nechápe voc go... pak stačí kliknout - a - i make bussines call... (a přitom brouzdá bůhvíkde)...
Naše společnost pořád hraní tak trošku nechápu, ale už není potřeba hrát "inkognito". Kamaráda, zarytého PCčkáře, jsem před časem doslova odvařil hrou Black na PS2. Hrál to skoro celý den... pak ho začalo zajímat i DSko. N.Marko zase chytl své spolupracovnice na PSP hru Little Big Planet, najdi si to na jeho blogu. Iphone není nic jiného než prostředek módy a byznysu, sorry :-P

PC píše:Něco jiného je v Japonsku, které je však tak velmi vzdáleno naši kultuře a vkusu že tomu víc ani být nemůže. Japonci strašně rádi hrají úchylné hry třeba "strč prst skrz řiť" a hrozně se při tom hihňají i když je to eklhaft. Jen Japonec vymyslí a pak prodává simulátor znásilňování žen. A jen Nintendo dokázalo vymyslet tak otravnou záležitost jako jsou Pokemóni. Na přelomu tisíciletí tahle banda hnusných upištěných manga fujtajxlů okupovala obchody, televize i ledničky v celé ČR. Ať se člověk kouknul kam se kouknul všude byl pokémon a jejich manga doprovod. Člověk od nich neměl pokoj, byli prostě všude a na všem. A kdo za to může ? Nintendo. Nintendo vypustilo do světa tuhle šílenou pohromu, ze které si dělali srandu i v Simpsonech (ano, slavný stroboskopický efekt kdy děti dostávaly epileptický záchvat.) Nedávno (minulý týden) potrhal pes holčičku protože hrála Nintendodogs a pes spatřoval ve štěkající škatuli nevítanou konkurenci. Za to že byla holčička pokousána může hra od nintenda, za epilepsii u dětí může hra od Ninteda.
Japonci jsou zvláštní národ, za to jim jsem ale vděčen, neboť rozbourávají všední stereotyp západního světa a jeho výtvorů ;) Pokémon nemám rád, ale těm hrám nemůžu upřít zábavnost a soutěživost. Ohledně té epilepsie a strobo efektu - mohli to být epileptici či jinak citliví lidé - za to Nintendo nemůže. Co se týče té holky a psa, je to myslím náhoda. Navíc ona asi neměla mít ten zvuk tolik nahlas. Případně majitel psa ho neměl mít volně puštěného.

PC píše:Nebo si vezměte jak Nintendo lže. Svého času byl šíleně populární (nejen v Japonsku kde si to každý Japonec, Japonka i Japonče (včetně batolat a důchodců) koupilo aspoň 5x a ještě na to stáli frontu, mozkový trénink dr. Kavašimy. Pak jedna americká univerzita provedla výzkum (Berkley ?) a zjistili že tahle hra o které se tvrdilo že zlepšuje mozek - prostě nefunguje. Ať jste hráli dr. Kavašimu nebo Doom 3 mělo to stejný efekt. Jen Doom 3 se vám nesnažil namluvit že když ho budete hrát tak potom budete inteligentnější... Nintendo tedy prodávalo velké kulové zlatou stuhou převázané - NIC - a snažilo se (vždyť je to tak inovativní firma !) vám vsugerovat že vám to pomůže. Přitom to nefungovalo, stejně jako japonský hubnoucí náramek. Takže při obřích prodejích (Doktor Kavašima válcoval svého času žebříčky prodeje) se prodalo miliony něčeho co nebylo ničím než nafouknutou bublinou. Ovšem s razítkem kvality Made in Nintendo (která má asi stejnou hodnotu jako Schváleno Šášou Krustym,který se jak známo rád podepíše pod kdejaký šmejd.)
No, o případu té hry nevím. Ale nějaká supersugesce to nebyla. Zato Apple se snaží všem vsugerovat, že jejich výrobky jsou plnohodnotné herní platformy, což je KEC :lol: :lol: Jsi trapnej.

PC píše:Nelze ani nevzpomenout úžasnou virtuální helmu Virtual Boy ze které lidi nakonec zvraceli a padali do mdlob... Teď slibují hory doly černej les s 3D efektem aniž by si někdo uvědomil že jestli je něco více než hovadina tak to je 3D na malininkaté obrazovčičce. Stačí se podívat na na ukázku ze Snake Eatera - celé kouzlo spočívá v tom že uhádnete kde bude ta 3D sranda (Had na kmeně stromu, vosy v povětří, Hindy "A" pod mostem... Relativně nedávno jsem se byl podívat na 3D televize. Pustili mi nejdřív nějakou kreslenou pohádku kde pobíhali podivně placatí pumpdrlíci a vypadalo to divně. Pak mi začaly do obličeje létat barevné konfety a nakonec mne po cca pěti minutách chytla migréna. Skvělé ! Stalo se přesně to co se dělo lidem deset let zpátky s Virtua Boyem ! I když se díváte na Avatara a třebas byste neviděli nikdy 3D verzi jako já, tak poznáte jasně kde má 3D efekt smysl a kde ne... 3D má vpravdě smysl maximálně ve hrách jako je Arma nebo už zmíněný Flight Simulátor, kdy umožní realistický pohled na scénu. Nemá a v blízké budocnosti nebude mít smysl na pidiobrazovkách a hříčkách... I když chápu že každý Japonec, Japonka a Japonče touží vidět Maria ve 3D a z trojrozměrného Pikaču budou plakat štěstím...
Ad Virtual Boy - každý failne. Failnula i Sony se svým PSPGo!. Jestli srovnáváš 3D efekt displeje 3DS s 3D televizemi, tak jsi tuplovaný kretén. Mluvíme tu o NAPROSTO rozdílných technologiích. Jestli nadešel čas 3D na handheldech, to ukáže čas a 3DS. Tebe z 3D obrazu chytla migréna? Buď si vymýšlíš nebo se jdi léčit - jsi na něco citlivý! :pozor Víš na co se těším já? Na předělávku Final Fantasy VI na 3DS, kde cutscény budou ve 3D. Ta hra má katastrofický příběh plný smrti a násilí. Pokud se k tomu S-E postaví čelem, mohli bychom se dočkat těžce gore hry, což je pravý opak tvé přestavy o japonských hrách. BTW: Japonci umí jedny z nejlepších hororů na herní scéně. Občas nějaké to gore, ale hlavně - šíleně hutná atmosféra a psychologický efekt na hráče.

PC píše:Jeden z manažerů velké japonské herní firmy (zapoměl jsem které) nedávno prohlásil že japonský herní průmysl je ve velkých problémech, protože chce expandovat na euro-americké trhy a tamní hráči japonské hry nechápou. Stačí si přečíst herní dojmy z návštěvy Japonska, vychází to čas od času snad na všech herních webech - v Japonsku prodávají pár her které známe i tady a zbytek tvoří hry které nejen že našinec (čti Evropan či Američan) nezná ale ani není schopen pochopit. Jen v Japonsku se můžete oženit !!!s někým kdo neexistuje, jako jistý nešťastník který se oženil s virtuální dívkou z virtuální hry -a není to fór. Jiný obyvatel Japonska si vzal za ženu kozu (ne tu s kozama ale zvíře-kozu domácí) a jiný umřel u hraní MMORPG hlady, v Číně kdosi skočil z okna protože si myslel že umí létat jako gryfon, jinde manželka podřízla manžela protože ji prodal ve dražbě neexistující meč a jedněm rodičům dokonce museli odebrat dítě protože hráli na konzolích a neměli na něj čas... Jen v Japonsku a Jižní Koreji je možné vyhlásit den pracovního volna kvůli očekávané videohře atd... Když se podíváte na všechny tyto argumenty musíte se zeptat - proč bych měl hrát na Nintendu když nejsem Japonec a utíkat do nejlbližšího obchodu pro mobil s Androidem nebo iPhone. Jak praví reklama na jeden obchodní řetězec - Tady je svět ještě v pořádku...
Ach jo. Ten pád z okna v Číně je demence toho člověka, za to hra nemůže. Vyhlásit den pracovního volna tam jde proto, že oni mají hravou a soutěživou náturu. Tak si na Nintendu nehraj a nehraj ani japonské hry, aspoň nepoznáš, o co přicházíš. Jdi si sbalit svůj iphone 3G a zahraj si něco. Já si vezmu DS a asi tam vrazím krásně emotivní příběh Another Code nebo něco takového. Každému, co jeho jest :-] 8-D

Jo a k Metroidu - to NENÍ postava! :lol: Je to parazit...
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
PC, PS2, DS Lite ( :love: )
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 5. 10. 2010 15:50

Torham píše:Mám ten text rozebírat? OK, ale upozorňuji: bude to DLOUHÉ :pozor

PC píše:Starcrafta 2 mám dohraného. A netušil jsem že bys se mnou ještě hrál, myslel jsem že už jsi ostřílený hráč a já jakožto začátečník bych tě jen zdržoval... Jestli si někdo chcete zahrát tak se můžeme domluvit a zahraju si rád...
Nekomentuji, SC2 nemám. Avšak pokud chceš mít alespoň trošku šancí proti lidem, trénuj sám skirmishe proti CPU. Neuškodí se mrknout na videa/záznamy MP zápasů. Může pomoci i přečíst si taktiky a nejprve je zkoušet ve skirmishi proti AI. A hlavně - chce to píli a úsilí. Zvaž sám.

nn, torhame, sam se to nikdy nenaučis :) Trenovat musis jedine proti zivym a lepsim hracum jinak se nikdy nic nenaucis :)
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

PS2,PS3,GameCube,nintendo WII,PsP,nintendo DSl
Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod PC 5. 10. 2010 16:05

2Torham: Přicházím o spoustu věcí které člověk ze západu stěží pochopí. Já například dodnes nechápu jak mohli vyvolat konflikt v Pacifiku a nekapitulovat po bombě na Hirošimu... Jinak proti Japoncům nic nemám, miluji jejich skvělé hračky v podobě elektroniky a automobilů ale hry, filmy a komiksy mne už od mala odpuzují... Je to asi dnes ne moc moderní ale... Je to střet konzervativního myšlení a fanouška do Japonské pop kultury. (Nikoliv kultury-ta je velmi zajímavá !)
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Dominating

Odeslat příspěvekod Torham 5. 10. 2010 16:19

Tomkalhotka píše:
Torham píše:Mám ten text rozebírat? OK, ale upozorňuji: bude to DLOUHÉ :pozor

nn, torhame, sam se to nikdy nenaučis :) Trenovat musis jedine proti zivym a lepsim hracum jinak se nikdy nic nenaucis :)
Ano, ale někde musíš nasbírat jakési "počáteční zkušnosti", aby jsi vůbec byl schopen se živým lidem postavit; o tom jsem psal. Jinak máš samo pravdu :)

-- 5. 10. 2010 17:25 --

PC píše:Přicházím o spoustu věcí které člověk ze západu stěží pochopí. Já například dodnes nechápu jak mohli vyvolat konflikt v Pacifiku a nekapitulovat po bombě na Hirošimu... Jinak proti Japoncům nic nemám, miluji jejich skvělé hračky v podobě elektroniky a automobilů ale hry, filmy a komiksy mne už od mala odpuzují... Je to asi dnes ne moc moderní ale... Je to střet konzervativního myšlení a fanouška do Japonské pop kultury. (Nikoliv kultury-ta je velmi zajímavá !)
Mohli, protože neměli suroviny a nechtěli být závislí na cizích mocnostech ;) Proto udělali invazi na pomalu celou JV Asii... Japonskou hrdost a tradici nezlomí ani nuka.

Co se týče her, spousta japonských her je propracovaná a svým způsobem pochopitelná. Jen ten člověk-hráč MUSÍ chtít tu hru pochopit ;) Třeba taková Valkyria Chronicles :love: Je to hodně uvěřitelná hra stavějící na postavách, kterými jsou v podstatě civilisté se základním vojenským výcvikem a je snadné jim uvěřit. Pekařka Alicia, student biologie a trošku ňouma Welkin (a hlavně syn generála, hrdiny První Evropské války), jeho adoptivní sestra Isara pocházející z enklávy Darcsenů, které všichni nenávidí a jsou proti nim často vedeny rasově motivované útoky - slovní i fyzické... Takovouhle hru si na jablíčku nezahraješ ^^
"We may never meet again. But we never forget each other." - Leon / Kingdom Hearts
Migruji na WINDOWS LIVE Messenger - Radek.Svoboda.1@seznam.cz Si mne přidejte ;)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 5. 10. 2010 16:27

od toho je kampan, :)

-- 5. 10. 2010 17:33 --

PC o co ti jako de? Abysme tu vsichni hlasali , ze jabko bude na HH hrani kralem a ze nintendo je pro male deti?

Proc prehlizis fakt , ze si nikdy NIC z toho nehral tudiz nemuzes soudit? Ale ty soudis??

Co to tu meles za nesmysli ? Se stydis za hrani? Skoda , ze te nemuzu z tohodle fora zabanovat .
MSI MB Sc AM3 870A-G54, AMD Phenom™ II X4 Black Edition 965 ,DDR3 4GB KINGSTON ValueRAM, VGA HD 5770 vapor x , HDD WD 1TB, COOLERMASTER zdroj GX 550W , COOLERMASTER case HAF 912 Plus, LG FLATRON w2220P

Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod Torham 5. 10. 2010 16:33

Tom: to je fakt :) Ale když se ani po dohrání kampaně není schopnej nějak sebrat a hrát důstojně aspoň s noobama :) Psal o tom něco Lojza, tak jsem se toho chytl.
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod Tomkalhotka 5. 10. 2010 16:37

Vsak po dohrani kampane nejsi schopnej hrat s noobama, protoze i ten blbej noob se bude snazit napodobit hrace , kteri ho porazeji a budou pouzivat jeho rush / mass taktiky a udelaji ji uspesne , to jim udela radost a proto u te hry vydrzi. Tobe to ukaze fakt, ze dostanes hnedka na ***** a budes muset hrat jinak a to ubranit se tomuhle faktu. A tak hra od hry bude lepsi a lepsi.

Jestli zacnes hrat proti CPU nenaucis se nic, protoze tak maximalne technes , zakempis se a budes se ho snazit porazit ,,nejsilnejsima jednotkama,, a tudiz te roseka ten noob uplne stejne. zacatek je proste vzdy nejtessi a chce se tomu postavit a nenechat se odradit prvnima 20 prohrama.

Tomkalhotka
Rampage

Odeslat příspěvekod Torham 5. 10. 2010 16:38

Tom: Ano, díky za vysvětlení a rady :)
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod Rambo 5. 10. 2010 16:55

2 PC - Jsi debil když vypustíš něco takového mezi lidi. Neříkám, že jsem bůhví jaký příznivce konzolí či nintenda, ale nikdy bych neřekl takou kravinu jako ty. A co se týká 3DS tak si o tom něco přečti zjisti a pak vypouštěj něco do světa. A pokud máš migrénu z 3D obrazu tak máš migrénu i z pohledu na reálný svět, popřípadně budeš se divit možná, ale migrénu budeš mít i když budeš hrát ve 3D Armu či jinou hru kterou preferuješ, opravdu se nezmění 3D efekt. A nevidí mdůvod proč bych nemohl hrát 3D například Maria který je naprosto jedinečný stejně jako Zelda, Metroid, Duke, Counter Strike a jiné.
Rolničky prdlačky Batman je pako. Po hlavě spad do hnoje *****í mu sako.
Rambo
Rampage

Odeslat příspěvekod Coft 5. 10. 2010 17:04

Víš milý PC, jak si mluvil o tom že NDS je v obchodech a iPhone ne, tak se zamysli. DSi vyšlo rok nebo dva zpátky možná i víc a klasický DS ... to je doba a iPhone vyšel před dvouma tejdnama ani ne. Takže logika tvýho příspěvku v podstatně ztrací smysl. Vlastně žádnej tvůj příspěvek není smyslnej a je to blábol úplnejch 3,14čovin!!!
Jsou malíři, kteří dělají ze slunce žlutou skvrnu, ale jsou jiní, kteří díky svému umění a moudrosti dělají ze žluté barvy slunce.
Coft
Rampage

Odeslat příspěvekod Torham 5. 10. 2010 17:11

Coft: První DS vyšlo v roce 2004, první iphone je z roku 2007; myslím ten originál :) Takže tři roky odstup...
Torham
Rampage

Odeslat příspěvekod Coft 5. 10. 2010 17:20

Díky :-).

PC: vidíš tři roky? To je docela dost, nemyslíš? iP se nedal sehnat v roce 2007 a v tý době DS už bylo v obchodech 3 roky. Zamysli se ;-).
Jsou malíři, kteří dělají ze slunce žlutou skvrnu, ale jsou jiní, kteří díky svému umění a moudrosti dělají ze žluté barvy slunce.
Coft
Rampage

Odeslat příspěvekod Lo!Zza 5. 10. 2010 17:50

PC - ty kretene, proc sakra citujes needitovanej prispevek na 2 stranky? Kdo to na tom mobilu ma cist? Tohle uz zavani spamovanim. :grr:

Jinak mrkni sem:
http://www.nintendo3ds.org.uk/graphics- ... psp-vs-ds/

Hlavne se podivej na MGS a Splinter Cella. O to ti prece jde ne? O grafiku.

Jestli se stydis za hrani na verejnosti tak postradam duvod, proc se vubec o HH zajimas. nebo si snad myslis ze si lidi reknou ze poslouchas hudbu nebo pises SMSku kdyz budes zbesile patlat prstama po iPhonu? :roll:

//btw uz jen existence tohohle threadu zavani tim ze to nemas v hlave uplne v poradku (jakoze fest). Tohle neni blog, aby sis tu vylival svoje mindraky a tvrdil tu zavadejici a nepresne informace. Normalne jsem chtel zalozit thread s nazvem "antiPC - aneb pro ho vsichni nenavidi", ale rekl jsem si ze neklesnu tak hluboko.
Mel by sis zmenit prezdivku na PíČí. :roll: Tak aspon bude kazdej vedet s kym ma tu cest.
"U mě je problém..." - PC

for teh lulz
Lo!Zza
Dominating

Další stránka