Volby 2010 a politika všeobecně

Diskuse o všem, co se nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátor: Moderátoři Doupě.cz

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 15. 2. 2010 18:32

Ertefol: ale firmy, podnikatelé jsou daněni jinak, ne? Tomu nerozumím, tak o tom nepíšu. Vycházím z klasických zaměstnanců a klidně bych do toho dal i prebendy. Pokud to rozvedu, na druhou stranu podnikatel, OVČ si mohou náklady (nebo nějaký paušál) na podnikání od daní odečíst. Zaměstnanec nikoliv, přitom dnes nikoho nezajímá jak se do práce dostane, nebo čím. Tuším v USA něco podobného možné je.
Ale všeobecně si myslím, že poměrná daň je spravedlivější jak rovná. Potažmo, pokud by existovaly funkční kontrolní mechanismy a peníze neutíkaly dírami, bylo by také lépe. Ale tady se zaměnily pojmy jako provize a úplatek. Nevidím východisko, snad jen v nové generaci politiků.

Sasakr: ten postřeh o Mein Kampf! je dobrý, souhlas. Stejně ty poznámky moc lidí asi nečte... Kromě toho je to nedílná součást naší historie a kultury, když se zakáže kniha, zbudou výklady a ty jsou většinou na prdík, když jeden nemá možnost kontroly a nahlédnutí. Ono je to stejně umělé "halǒ" jako kolem Satanské bible. Každý v tom hledá senzaci, která tam není.

User47: pikud byse soudila ideologie podle činů lidí tak už katolicismus má odepsáno také. A vlastně Luteránci taky upalovali...
Dr.Watson
Killing Spree

Odeslat příspěvekod Sasakr 15. 2. 2010 18:33

Dr.Watson píše:Ertefol: ale firmy, podnikatelé jsou daněni jinak, ne? Tomu nerozumím, tak o tom nepíšu. Vycházím z klasických zaměstnanců a klidně bych do toho dal i prebendy. Pokud to rozvedu, na druhou stranu podnikatel, OVČ si mohou náklady (nebo nějaký paušál) na podnikání od daní odečíst.

No jo, ale to jsou náklady, který musí vynaložit, aby měl ten zisk, takže to je poněkud mimo. To nejsou náklady za žvanec a PC hry :-D
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod Ertefol 15. 2. 2010 18:39

Ona je to i jakási odměna za větší starosti apod. - ať se každý stará tak, jak umí nejlépe, přijde mi nefér někoho trestat za to, že je úspěšnější.
OSVČ jsou danění přesně stejně, a málokdo dnes umí číst výplatní pásky - když čteš jen výslednou cifru, nesmíš se divit. Problém je ten, že ten "bohatý" za tebe platí 26 tisíc, ty jich ale dostaneš třeba 18
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 15. 2. 2010 18:52

Sasakr píše:
SCobra píše:Watson: Přebarveného člena KSČM? Ty jich vidíš v ODS a ČSSD málo? Třeba takový Paroubek je komanč jako prase. Prakticky kdokoliv starší 40 let v politice je bývalý člen KSČ...

A co je na tom špatnýho, že byl někdo v KSČ? Já na tom nevidím nic špatnýho, však je lepší vejít do strany a snažit se prosadit nové postoje, než jen nadávat na bolševika v hospodě.

Co je na tom špatnýho? No z tohohle pohledu nic, ale připadá ti někdo z nich jako ten, který by se tenkrát zasazoval o změnu? Dva nebo se štěstím tři...
Moji rodiče nebyli ve straně a měli dům, práci, auto, takže myslím, že kdo nechtěl, ve straně být nutně nemusel. Většinou nešlo o to, změnit něco zevnitř, ale o udržení vysokého místa v práci, takže z čistě sobeckých důvodů. Nevidím pro to žádnou omluvu.

A samozřejmě čerpám z více zdrojů...

Jinak jsem taky proti zákazu Mein Kampf :-) Dokonce tady někde jeden mám, necenzurovaný...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Ertefol 15. 2. 2010 18:54

Ono, ohledně toho KSČ - vždycky jde o to, kde a jak to bylo - vím, že tady v okolí to bylo hodně drsné. Nebyl jsi ve straně, neměl jsi práci (resp. normální práci)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod SCobra 15. 2. 2010 19:02

Jo, to je možný, ale je to pořád v rozporu s tím tvrzením, že někdo vstupoval do strany, aby ji změnil zevnitř :-) Takoví byli dva z tisíce a to asi ještě přeháním...
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Ertefol 15. 2. 2010 19:07

To zas jo - nicméně souhlasím s tvrzením, že je lepší do politiky nějak jít (nemyslím KSČ), než sedět a kafrat.
PC, Wii U, 3DS
Ertefol
Moderátor

Odeslat příspěvekod USER47 15. 2. 2010 19:11

Dr.Watson píše:User47: pikud byse soudila ideologie podle činů lidí tak už katolicismus má odepsáno také. A vlastně Luteránci taky upalovali...

Uh? Proč mám dojem, že odpovídáš na něco, co jsem nikdy nenapsal?
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Killing Spree

Odeslat příspěvekod SCobra 15. 2. 2010 19:17

Ertefol: No nevím, do politiky nemůžou jít všichni... Ale stačil by jen zájem o vlastní budoucnost a ne jen cyklování mezi dvěma stranami podle toho, která vládla minulý 4 roky a tudíž toho víc podělala. A jít k volbám především...
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod Sasakr 15. 2. 2010 19:30

SCobra píše:
Sasakr píše:
SCobra píše:Watson: Přebarveného člena KSČM? Ty jich vidíš v ODS a ČSSD málo? Třeba takový Paroubek je komanč jako prase. Prakticky kdokoliv starší 40 let v politice je bývalý člen KSČ...

A co je na tom špatnýho, že byl někdo v KSČ? Já na tom nevidím nic špatnýho, však je lepší vejít do strany a snažit se prosadit nové postoje, než jen nadávat na bolševika v hospodě.

Co je na tom špatnýho? No z tohohle pohledu nic, ale připadá ti někdo z nich jako ten, který by se tenkrát zasazoval o změnu? Dva nebo se štěstím tři...
Moji rodiče nebyli ve straně a měli dům, práci, auto, takže myslím, že kdo nechtěl, ve straně být nutně nemusel. Většinou nešlo o to, změnit něco zevnitř, ale o udržení vysokého místa v práci, takže z čistě sobeckých důvodů. Nevidím pro to žádnou omluvu.

A samozřejmě čerpám z více zdrojů...

Jinak jsem taky proti zákazu Mein Kampf :-) Dokonce tady někde jeden mám, necenzurovaný...

No jeden z takových rozvracečů byl právě můj táta :-D tak ale on makal na Jablonexu a hodně cestoval, hlavně do arabskejch zemí a tak, tak tam taky leccos viděl a měl vůbec takový objektivní návrhy, jenže konzervativní jádro vždy jen koukalo :-D Jinak moje máma byla vedoucí krajské finanční zprávy (a to je ***** vysokej post) a 3x odmítla vstup do strany, protože nesouhlasila s tím, co strana dělá. Řekli jí sice, že by bylo lepší, kdyby ve straně byla, ale nenutili jí. Jo a ještě jsem zapomněl, bábinku ze strany vyhodili, přesto máma neměla nikdy problém, vystudovala VŠ, každýmu byla u (_!_) její matka, čili si myslím svý o takových těch chudáčcích, co nemohli studovat, protože rodiče byli vyhození ze strany. Ono je totiž hrozně snadný svíst to na politiku než říct, že jsem na to neměl.

MK tu taky někde mám staženej, ještě jsem se do něho ale nepustil.

Čerpám od rodičů.
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod SCobra 15. 2. 2010 19:53

No tak vidíš... To je ten jeden z tisíce :-)

Dobrý zdroj je CSMagazín. Sice občas dost antičechovskej, ale na to si člověk zvykne.
SCobra
Godlike

Odeslat příspěvekod kurcatovium 15. 2. 2010 19:58

Sasakr píše:No jeden z takových rozvracečů byl právě můj táta :-D tak ale on makal na Jablonexu a hodně cestoval, hlavně do arabskejch zemí a tak, tak tam taky leccos viděl a měl vůbec takový objektivní návrhy, jenže konzervativní jádro vždy jen koukalo :-D Jinak moje máma byla vedoucí krajské finanční zprávy (a to je ***** vysokej post) a 3x odmítla vstup do strany, protože nesouhlasila s tím, co strana dělá. Řekli jí sice, že by bylo lepší, kdyby ve straně byla, ale nenutili jí. Jo a ještě jsem zapomněl, bábinku ze strany vyhodili, přesto máma neměla nikdy problém, vystudovala VŠ, každýmu byla u (_!_) její matka, čili si myslím svý o takových těch chudáčcích, co nemohli studovat, protože rodiče byli vyhození ze strany. Ono je totiž hrozně snadný svíst to na politiku než říct, že jsem na to neměl.

MK tu taky někde mám staženej, ještě jsem se do něho ale nepustil.

Čerpám od rodičů.

Eh, teď ses u mě teda shodil víc než tím slovíčkařením ve warezu... :pozor
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod Sasakr 15. 2. 2010 20:15

Tedy nemůžu říct, že by mě to snad nějak tížilo, ale co tě naštvalo víc? Že přeříkávám zkušenosti rodičů nebo že nazývám věci pravými jmény?
Sasakr
Sleepwalker

Odeslat příspěvekod kurcatovium 15. 2. 2010 20:19

Že jsi naprosto nevhodně zobecnil jeden model na základě zkušenosti dvou lidí? Navíc jestli to dobře chápu, tak tvůj otec byl ve straně (byť ne z ideologických důvodů)? Pak bych se nedivil, že matka mohla zastávat takovou funkci, i když sama ve straně nebyla...

Jinak předpokládám, že jsi někde z města. Kdybys byl z vesnice, kde se vesele znárodňovalo a ty tebou pomlouvaní chudáčci tu opravdu existovali, tak bys s takovým názorem hodně brzo narazil...
kurcatovium
Dominating

Odeslat příspěvekod Sasakr 15. 2. 2010 20:25

Předpokládáš špatně, žiju v malý vesničce. Jinak jsi to buď špatně pochopil nebo jsem se já špatně vyjádřil. Úmyslně jsem dole napsal, že vycházím z těchto dvou "svědectví" Nebudu polemizovat o tom, že někomu nebylo znemožněno studovat, vím, že v 50. letech to tu bylo dost krutý, ale vrtá mi v hlavě myšlenka, když mohla máma, proč nemohli jiní? Podle toho, co mám možnost slýchat z médií, je to snad jedinej člověk, kterej měl to štěstí?

Znárodňování pak je kapitola sama o sobě, to se tehdy opravdu nepovedlo.
Sasakr
Sleepwalker

Předchozí stránkaDalší stránka