beat: Já bych nemohl nenosit hodinky. Třeba když jedu do práce na kole a zrovna je docela provoz, asi by bylo docela sebevražda za jízdy vytahovat mobil, jenom abych se ujistil, jestli jedu na čas
Ono to není jenom o životním stylu a návycích, ale také o nutnosti. Třeba můj brácha dělá s autistickými dětmi. Personál pro tyhle děti musí dodržovat nějaký harmonogram, ale zároveň mají zakázáno vytahovat pokud možno před nimi telefony (už jenom proto, že tyhle děti by ti ho mohli sebrat a rozbít a ty by jsi s tím nemohl nic vlastně udělat, protože jsou ve speciální péči). Přenosné kukačky jsou tedy nezbytné. Na druhou stranu v samotné práci kde jsem teď bych si je nosit nedovolil - někteří kuchaři je sice nosí, ale já mám naučeno už ze školy, že prsteny, řetízky, náramky a hodinky jsou skvělou cestou jak se popálit, odřít, zranit, nebo dojít finanční úhoně.
Svého času jsem cca tři roky žil bez hodinek (a dokonce jsem neměl ani peněženku a peníze nosil po kapsách) a dalo se to. Člověk sice přišel +- o deset minut dřív nebo později, ale zorganizovat se dá lecos. Jenže když už je člověk jednou v pracovním procesu, moc mu vlastně nezbývá.
Na druhou stranu je fakt, že si člověk může připadat trochu jako další dobře namazané kolečko v obrovském hodinovém stroji, co přesně tiká podle nějakého společensko-ekonomického diktátu.... takže vlastně nic nového
Bože to jsem zase sesmolil blábol
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Short